Zomerkaarten-actie & Bookish Summer Swap

Dat ik van traditionele post hou wisten jullie waarschijnlijk al. Dat ik het hier over briefjes en kaartjes heb én niet over facturen lijkt me ook vrij duidelijk. Door deze voorliefde besloot ik binnen de kortste keren mee te doen aan twee initiatieven die door medebloggers worden georganiseerd.

Zo organiseerde Audrey van The Confession of a Booknerd een zomerkaarten-actie waarbij je zelf mocht aangeven hoeveel personen je een kaartje wilde sturen en of je deze enkel binnen België of ook naar Nederland wilde verzenden. Emmy van Zon en Maan organiseerde de Bookish Summer Swap. Hier wilde ik meteen aan meedoen maar ik twijfelde nog een beetje omwille van de hoge verzendkosten naar Nederland. Gelukkig was ik niet de enige Belg met interesse en was Emmy zo lief om ons aan elkaar te linken.

Zodra Audrey me een lijstje met adressen had bezorgd en Emmy voor het lijstje van mijn lootje zorgde kon ik aan de slag en zoals ik had verwacht bleek ik het erg leuk te vinden. Zeker toen bleek dat één van de meisjes die ik een kaartje stuurde ook meteen een brief terugschreef. Haar eerste kaartje kwam aan op de dag dat ik dat van haar had gepost, dus stuurde ik meteen een antwoord waarop zij vervolgens opnieuw reageerde. Binnenkort kan ik dus nog eens een briefje volpennen en dat maakt me een beetje nostalgisch vermits ik vroeger een paar pennenvriendinnen had met wie ik regelmatig briefjes en kaarten uitwisselde.

Voor Emmy’s actie mocht ik zelfs een heel pakket samenstellen. Het leek me een leuk idee om naast een boek van de wenslijst van mijn lootje ook nog enkele boeken als verrassing toe te voegen. Gelukkig kon ik enkele titels op de kop tikken bij de Kringloopwinkel die nog in mooie staat waren en volgens mij graag gelezen zouden worden door de ontvanger van dit Bookish Summer Swap pakket.

Omdat het om een zomers pakket ging voegde ik verder ook nog enkele zelfgemaakte zomerse bladwijzers toe, wat snoepjes, koekjes, een zomers geurtje, een douchegel, een zeepje, een BookNerd-waardige sleutelhanger, …

Ik stond een beetje versteld van de snelheid van de post. Dat brieven snel bezorgd worden wist ik al maar ik had echt verwacht dat het bij een pakketje iets langer zou duren. Toen ik het pakket naar het postkantoor deed kwam ik terecht in een stortbui. Mijn doorweekte jurkje was de dag nadien nog aan het opdrogen toen ik op Facebook -en Instagram zag verschijnen dat mijn lootje haar pakket al had ontvangen. (Foto: Dankjewel dat ik jouw foto mocht gebruiken in deze blogpost Marilyn)

Enkele dagen later kreeg ik zelf ook een pakket toe. Melissa van Game of Books and Tea stuurde me een super leuke verrassing toe.

 

Niet alleen had ze zowel het boek (dat op mijn wenslijstje stond) als de verrassingen leuk ingepakt als cadeautjes. Nee, vervolgens bleek ook nog eens dat ze echt wel op zoek was gegaan naar items die me zouden aanspreken.

Zo kreeg ik een mooie illustratie van Beauty and the Beast, een super schattige Hufflepuff-button, een mooie Expecto Patronum-boekenlegger, zowel een papieren als een goudkleurige metalen boekenlegger, leuke memo-briefjes, …

Sommige van deze leuke items verschenen ondertussen al op mijn Instagram-account

Ik ben er echt ontzettend blij mee en zou dus zeker nog eens willen meedoen aan zo’n swap. Ook de kaartjes -en brieven toveren een glimlach op mijn gezicht. Ik ben dan ook benieuwd van wie ik de komende weken nog post mag verwachten.

Doen jullie soms mee aan dit soort initiatieven? Hebben jullie er ook zo’n leuke ervaring mee?

20 gedachten over “Zomerkaarten-actie & Bookish Summer Swap”

 1. Amai, chansaar! Zo’n toffe dingen allemaal.
  Ik heb vroeger wel eens meegedaan aan een swap, maar niet veel. Moet ik misschien toch nog weer eens doen. Het ziet er altijd zo leuk uit, zowel het krijgen als het plezier van het geven!

  1. Dit was mijn derde actie en tot nu toe heb ik er uitsluitend positieve ervaringen mee. Ook Snail Mail vind ik erg leuk om te doen. Beide zijn dus zeker voor herhaling vatbaar. Eerst al de voorpret van het samenstellen en afwachten of je lootje er blij mee is én dan zelf ook nog eens een met zorg samengestelde verrassing toegestuurd krijgen. Yep, ik ben helemaal fan.

 2. Zo leuk! Ik deed vroeger al eens mee aan Secret Santa, maar dan weet je niet echt of de bestemmeling houdt van boeken, of net niet. Het is dus een beetje een allerlei-swap, en op voorhand werd ook ongeveer een bedrag afgesproken. Ik vond dat wel heel leuk om te doen, en zou dat nog wel eens willen doen. Want pakjes verzamelen voor iemand (al dan niet bekend), is naast heel erg spannend ook ontzettend leuk 🙂

  1. Mijn allereerste swap was de Secret Santa van Kwante in Wonderland en vermits dat een boekenblog is wist ik zeker dat mijn lootje van boeken hield. Er werd gelukkig ook een minimum bedrag voorop gesteld zodat je toch iets hebt als richtprijs. Zelf vind ik het dan een uitdaging om voor dat bedrag zoveel mogelijk spulletjes te kunnen verzamelen. Ik wil het zeker nog enkele keren doen en merk dat ik nu af en toe leuke kleine spulletjes aanschaf die niet te veel wegen zodat ik sowieso al iets in huis heb voor een volgende actie.

 3. Wat een super leuk pakket heb je ontvangen én verstuurd! Ik heb één keer meegedaan aan zo’n initiatief (bij de boekenadventskalender) en heb toen zelf nooit een pakket ontvangen, terwijl ik wel mijn best had gedaan voor mijn lootje. Dus ja: dat was eens en nooit weer. Daar komt bij dat ik geen fan ben van merchandising, dus ik denk ook niet dat zo’n pakket 100% aan mij besteed is. Iedereen doet zijn best om er leuke extraatjes aan toe te voegen, maar die boekenleggers zou ik toch niet gebruiken XD dan trakteer ik toch liever mezelf op een boek.

  1. Oh, wat jammer! Ik besef dat er vanalles kan misgaan bij de post én jammer genoeg zijn er af en toe ook mensen die zich opgeven maar zelf geen pakket op de bus doen. Bij de meeste van die acties mag je wel wat over jezelf zeggen en enkele titels vermelden die nog op je wenslijst staan. Je zou daar dus wel duidelijk kunnen inzetten dat je wel gek bent van lezen maar niet van boek-gerelateerde spulletjes. Wie weet krijg je dan een boek én een pakket vol chocolade toegestuurd of zo. 😉

 4. Ik heb nog nooit aan zo’n actie meegedaan omdat ik liever het zekere voor het onzekere neem. Maar ik hou wel van échte post 🙂 Jij hebt trouwens wel heel leuke dingen verstuurd en gekregen.

  1. Het blijft inderdaad een risico en daar ben ik zelf ook niet zo’n fan van. Gelukkig heb ik al drie keer chance gehad. Nu maar hopen dat het bij eventuele nieuwe deelnames ook zo zal zijn.

 5. Ik zit in een boekenswap groep op facebook dus doe ik regelmatig zoiets. Het is wel altijd een verrassing wat je zelf krijgt. Ik steek er meestal veel tijd in om een leuk pakketje samen te stellen maar niet iedereen doet zoveel moeite.
  Nu kreeg ik bvb geen reactie van de ontvanger van mijn pakketje, dat is wel jammer. Geen idee dus of ze het leuk vond.

  1. Oh, dat is zonde. Vooral omdat het zo’n kleine moeite is. Dat was eigenlijk het eerste dat ik deed toen mijn pakje hier aankwam. Zodra ik zag van wie het kwam heb ik een berichtje gestuurd nog vooraleer ik de cadeautjes zelf had uitgepakt.

 6. Leuk, ik hou ook van echte post! Ik heb ooit eens meegedaan met een kerstswap maar ik ben altijd te laat om mee te doen omdat ik er pas achteraf over lees op Instagram of blogs.

  1. Ik mis er ook verschillende hoor. Zo deed ik vroeger mee met een Boekenleggers-actie van Boekenfans of Boekverslinders maar vermits ik die Facebook-groepen niet meer volg weet ik nooit wanneer ze georganiseerd worden. Misschien ga ik er vanaf nu maar eens wat vaker naar op zoek. Of volg ik een FB-groep die zich uitsluitend op bookswaps richt binnen België -en Nederland.

  1. Echt hé! Het ziet er zelfs naar uit dat ik binnenkort een Expecto Patronum-rokje ga hebben. Vandaag kocht ik met mijn schoonzusje vier stofjes waarvan zij (als ze er tijd voor heeft) vier rokjes voor me gaat maken. Eén van hen is een super leuk printje met egeltjes (mijn Patronus) én ik heb wat extra gekocht zodat ze voor mijn toekomstig metekindje meteen ook iets kan maken zodat ze bij haar meter past (én meteen ook beschermd wordt door mijn Patronus 😉 )

  1. Dat is een ideetje om te onthouden. Wie weet komt het er ooit wel eens van. Ik ga het alleszins ergens noteren vermits mijn geheugen niet al te denderend is. 🙂

 7. Ik vind dat superleuke initiatieven maar ik ben altijd bang dat ik daar te weinig tijd voor heb of te weinig inventief voor ben. Maar je hebt er echt iets leuks van gemaakt en iets leuks voor terug gekregen!

  1. Bij mij komen mijn creatieve hobby’s op zo’n moment inderdaad wel eens van pas maar iets zelfgemaakt is uiteraard geen verplichting. Ik ga er vanuit dat de meeste deelnemers erg gelukkig zijn met een persoonlijk briefje, nieuw leesvoer én iets lekkers om er bij op te smullen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.