Foto-update #103

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Toen ik aan mijn echtgenoot vroeg of hij mijn bestelling bij Amazon wilde afrekenen met de Paypal hadden we iets later een grappige conversatie.

Hij: Meen je dat nu … ga je echt nog een exemplaar van Harry Potter kopen?
Ik: Ja want die geïllustreerde edities zijn echt de moeite en dit is een geweldige prijs (ik had eerst een grondige prijsvergelijkende studie gedaan. Klinkt chique hé 😉 )
Hij: Ja maar, je hebt dat eerste deel al tweemaal.
Ik: (terwijl ik naar zijn verzameling Star Wars-films wijs) Hoeveel edities heb jij van de Star Wars-films?
Hij: Ah ja, maar dat is met extra beeldmateriaal.
Ik: kijk hem aan zonder iets te zeggen
Hij: nadat zijn frank gevallen is … Dzju!

Blijkbaar dacht hij dat er maar twee of drie extra prenten aan toegevoegd zouden zijn want hij was net als ik onder de indruk toen mijn twee geïllustreerde boeken hier aankwamen. 😉

Toch maar even gebruik maken van deze mooie aanbieding. Wanneer drie stuks, slechts 1 euro meer kosten als 1 stuk. Dat is alleszins een interessantere korting als krijg 0,30€ korting als je minstens 4 stuks koopt.

Onlangs was het Scheve Torenfeest in onze gemeente. Jaja, een scheve kerktoren is een goede reden om een groot feest te organiseren met allerlei optredens, een lichtshow én mooie lichteffecten in het park. Ok, ik had iets meer verwacht van zowel de lichtshows als de verlichting in het park maar deze vijver maakte dat eigenlijk allemaal goed. Het leek wel alsof de Droomvlucht van de Efteling even was overgevlogen.

Als bedanking voor het opletten op de katten en konijnen van de buren (alsof ik die kattenknuffels al niet geweldig vind op zich) mochten we enkele dagen naar de zee. De ouders van onze buurvrouw hebben daar een appartementje en daar mochten we dus wat gaan uitwaaien.

Wanneer er teveel wind of regen was konden we gelukkig gezellig binnen schuilen met een boek en af en toe naar buiten kijken om van het mooie uitzicht te genieten.

Ondertussen kan ik niet langer ontkennen dat het zomerweer plaats maakt voor de herfst. Daar gaan heel wat fases aan vooraf maar het vervangen van mijn ballerina’s door gesloten schoenen is de laatste.

We kwamen een dagje naar huis van zee maar daar hadden we wel een heel leuke reden voor … mijn metekindje Ize is immers geboren. Ik ga niet plots super veel foto’s van haar beginnen posten maar ik vind het wel heel leuk dat mijn broertje en schoonzus er niet mee in zitten dat ik haar hier even aan jullie laat zien.

Gek hoe zo’n gebeurtenis zoveel verschillende gevoelens bij je kan oproepen. Dankbaar en vereerd omdat je meter mag worden, superblij voor je broer en schoonzusje, ontzettend fier en zelfs een beetje verliefd op dat kleine hummeltje, … Oh ja, voor wie het zich afvraagt, ze kreeg ook boekjes cadeau. 😉

Een lieve vriendin stuurde me dit toffe kaartje om me proficiat te wensen als meter en dat deed echt deugd.

Ik heb nog eens een nieuw breiwerkje opgestart. Het zal wat langer duren vooraleer het af is vermits ik er telkens maar een korte periode aan kan werken voor mijn spieren en gewrichten protesteren. Maar mijn Hufflepuff-sjaal gaat ooit wel afgeraken. Deze versie die op de sjaal van Newt Scamander is gebaseerd spreekt me meer aan dan het felle geel en zwart van de sjaals uit de Harry Potter-films.

Hoe te reageren wanneer iemand iets zegt dat je niet bevalt …

Met het eindresultaat van mijn meest recente knutselprojectje vind ik het toch net iets minder erg dat het sneller donker wordt. Ik ben nog steeds zo blij met deze pixie-lantaarn.

Toen ik op bezoek ging bij mijn nicht kwam ik langs een metrohalte die ik anders nooit neem en daar hadden ze super leuke tegeltjes tegen de muur hangen. Wat een verschil met de donkere muren die de ondergrondse haltes doorgaans hebben.

Dit was een kaartje tegen de klok. Doordat we aan de zee waren (en ik daar geen knutselmateriaal bij me had kon ik pas vrij laat aan dit kaartje beginnen. Ik was super gelukkig dat het uiteindelijk toch lukte om er eentje te maken dat bij haar geboortekaartje past vooraleer ze thuis kwamen en besefte vervolgens dat ze het kaartje waarschijnlijk pas de dag nadien zullen vinden vermits het weekend is.

Zwartraafje en de auto-correct #8932547314173 (of toch ongeveer zoiets). Zowel de naam van mijn metekindje als die van mijn neefje worden telkens aangepast in een berichtje. Blijkbaar mag ik ook geen gewone bloem meer gebruiken wanneer ik deze pindakaaskoekjes met chocolade wil klaarmaken.

Ik had nog eens met mijn nichtje afgesproken en zij had een leuke verrassing voor me bij. We hadden al enkele keren naar deze mooie theezakjes staan kijken in een vitrine maar ik vond de thee te kostelijk om hem te kopen terwijl ik niet eens zeker was of ik hem lekker zou vinden. Toen ze zag dat ze nu een pakket aanboden waarbij je van elke soort één zakje kreeg besloot ze dit voor me te kopen. Zo groeit mijn verzameling theezakjes meteen weer wat verder én weet ik meteen ook welke thee ik wel/niet lust.

Op Facebook zag ik onlangs dit t-shirt langskomen als shirt van de dag bij Qwertee. Eigenlijk vond ik het al heel lang mooi maar durfde ik het tot nu toe nooit te bestellen omdat het te duur was en/of omdat ik schrik had dat het niet zou passen. Nu viel de prijs eigenlijk heel goed mee (zelfs met de verzendkosten erbij) en dus besloot ik het voor mezelf te bestellen als een “Proficiat! Je bent meter”-cadeautje. Yep, ik steeds beter in het bedenken van redenen om mezelf iets te gunnen. Gelukkig bleek het cadeautje te passen.

Nu het schooljaar weer gestart is wordt er opnieuw elke derde dinsdag van de maand een Amnesty-schrijfavond georganiseerd in onze gemeente. Dit keer schreven we een brief naar Thailand.

Dankzij de nonkel en tante van mijn echtgenoot werd de theezakjes-verzameling NOG groter. Ik vind het superlief dat ze er bij elk van hun reizen aan denken om in de hotels uit te kijken naar theezakjes voor mijn collectie.

19 gedachten over “Foto-update #103”

 1. Haha, goed dat je voet bij stuk hield voor de HP boeken! Die staan nog op mijn verlanglijst. Onlangs kwam boek 3 ook uit! En de e-boek versies klinken ook kei-interessant met bewegende plaatjes!
  Proficiat, meter! Ik kan maar bevestigen dat dat super-leuk is 😀
  Je HP sjaal heeft een interessante steek, precies? Niet gewoon tricot.
  OMG, die lantaarn! Moet ik ook proberen!

  1. Die cover van Harry Potter & the prisoner of Azkaban ziet er echt super mooi uit. Manlief zegt altijd dat het moeilijk is om voor mij cadeautjes te vinden dus ik heb – niet al te subtiel – aangegeven dat dat een fantastisch kerstcadeau zou zijn. 🙂

 2. Proficiat met je meterschap! Dat is ook echt een hele eer dus geniet er maar van! Heel mooi kaartje ook, zowel het geboortekaartje als dat van jou. Heel bijzonder met dat bijenthema! Eindelijk eens wat anders dan het eeuwige roze bloemetjeskaartje of blauwe autokaartje 😉

  1. Dankjewel! Als je ze niet zelf maakt kom je in de winkel jammer genoeg al snel uit bij de stereotype pastel, roze of blauwe kaartjes. Mijn schoonzusje en broertje vonden het gelukkig leuk dat er nu ook wat kleur tussen hun kaartenmuur hangt.

  1. Echt hé! Het is er eentje van Blossom Books en ik was super blij toen ik het hier in België in een boekenwinkel zag liggen.

 3. Zoveel leuke berichten en foto’s, ik weet niet waar ik moet beginnen! Natuurlijk gefeliciteerd met je kleine nichtje, wat een prachtig meisje. En wat een mooie, verlichte waterlelies op de vijver, lijk mij een heel mooi gezicht zo in het donker! En altijd leuk als je items ontvangt die je graag wilde hebben!

  1. Dankjewel Michelle! Die vijver was echt mooi om te zien. Jammer dat het maar een tijdelijk iets was. Ik zou het wel zien zitten mocht het park er ’s nachts altijd uitzien als de Droomvlucht. 🙂

 4. Die theezakjes zijn zoooo mooi! Het geeft ideeën om toe te voegen aan m’n volgende snail mails. Zoals gewoonlijk, vind ik ook dit weer een heerlijk overzicht. Maar euhm…read more books?? Ik mag hopen dat dat als grap is bedoeld want aan jouw ritme van boeken lezen kan ik echt niet tippen hoor 😉 De sjaal is er zo eentje met hoog knuffelgehalte, dat zie je zo. I like!

  1. Echt hé. Ik moest er ook meteen aan denken toen ik ze aan het bewonderen was. Mocht ik ze niet verzamelen dan zou ik ze ook gebruiken om vriendinnen te verrassen per post. Nee hoor, ik wil nog steeds meer boeken lezen. Blijkbaar ben ik gewoon onverzadigbaar op dat vlak. 🙂

 5. Ik heb het eerste geillustreerde hp boek maar ik twijfel nog steeds of ik ze allemaal wel ga kopen. Prijzig zijn ze wel. En die eerste theezakjes zijn inderdaad wel heel leuk!

  1. Ik ben echt geschrokken van de prijs. Bij de online webshop van een grote winkelketen hier in België stonden ze ongeveer 44€ maar bij de Duitse Amazon was het slechts 22,99€. Sommige hardcovers kosten al zoveel.

  1. Ik moet er zelf ook nog steeds om lachen wanneer ik er aan terug denk. Zijn gezicht toen hij besefte dat hij zichzelf schaakmat had gezet was geweldig.

   Dan ga ik binnenkort toch eens op zoek moeten gaan naar een derde kaft want de twee die ik nu heb barsten bijna uit hun voegen. 🙂

 6. Proficiat met je kersvers tante- en meterschap! Wat een mooi meisje met een mooie naam!

  Hoewel ik absoluut meer een berg- dan een zeetype ben, geeft je foto van de zee mij gigantisch veel zin om nog eens met blote voeten op een (bij voorkeur zo leeg mogelijk) strand te gaan wandelen 🙂

  En die Or tea?-zakjes zijn fantastisch! ’t Is dat ik vooral losse thee drink of ik wist waar mijn volgende voorraad te halen 😉

  1. Ze worden ook als losse thee verkocht in prachtig geïllustreerde blikken. Niet zo voordelig. Wel prachtig én hopelijk ook heerlijk. Ik moet mijn zakjes immers nog uitproberen. Vandaag kwam ik in een theewinkel wel een handig overzichtje tegen met de samenstelling van elk theesoort. Ik heb dus al een idee welke me het meest gaan liggen. Die komen ongetwijfeld als eerste aan de beurt.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.