Monthly Monday Book Shelfie

Hé, maar het is toch geen maandag? Nee hoor, daar heb je helemaal gelijk in. Toen Kwante en Melissa in januari van start gingen met deze Monthly Monday Book Shelfie vond ik het een heel leuk idee alleen … tja, ’s maandags verschijnt het Blogger Vriendenboek. Toevallig was ik in januari aan het wachten op een inzending waardoor ik een keertje kon meedoen. Sindsdien verscheen er echter telkens een nieuw Blogger Vriendenboek en kwam ik dus niet meer toe aan de maandelijkse opdracht van deze Monthly Monday Book Shelfie.

Om dat te goed te maken verschijnen er nu ineens drie. Omdat het vandaag geen maandag is doe ik ook nog eens elke opdracht in drievoud ter compensatie. Ok, ook een klein beetje omdat ik nog steeds niet goed kan kiezen. 😉

#2 Je meest romantische boek

 

De vrouw van de tijdreiziger van Audrey Niffenegger

Hoe kom je er aan?
Dit boek kocht ik tijdens een verkoop van afgeschreven boeken bij de plaatselijke bibliotheek.

Las je het al?
Ja!

Wat vond je ervan?
Het is al lang geleden sinds ik De vrouw van de tijdreiziger las maar ik herinner me nog heel goed dat ik het erg moeilijk had aan het einde van het boek. Dit verhaal heeft een rustig tempo en het duurde eventjes vooraleer ik er helemaal in opging maar zodra dat het geval was vond ik het heerlijk.

De reiziger van Diana Gabaldon

Hoe kom je er aan?
Ik begon 2016 met de aankoop van dit boek bij Standaard Boekhandel. Ondertussen heb ik de eerste vijf delen in mijn bezit én het zevende deel nam ik een tijdje terug mee naar huis na een bezoekje aan de Sleghte.

Las je het al?
Yep!

Wat vond je ervan?
Ook De reiziger van Diana Gabaldon heeft een erg gemoedelijke tempo én net als het vorige boek is ook dit een erg volumineus boek. Ondanks die meer dan 700 bladzijden heb ik me echt geen moment verveeld. De schrijfster slaagde er probleemloos in om me mee op sleeptouw te nemen. Dankzij haar omschrijvingen kon ik alles voor me zien. Zelfs wie niet gek was van geschiedenis op school zou zich bedenken mochten de theorieboeken op eenzelfde manier beschreven worden.

Verzamel de liefde – Bart Moeyaert

Hoe kom je er aan?
Deze prachtige gedichtenbundel van Bart Moeyaert kocht ik in november bij de Zondvloed in Mechelen met een boekenbon die ik cadeau kreeg van een lieve vriendin.

Las je het al?
Ja hoor, ook dit boek las ik al. Ik ben er trouwens van overtuigd dat ik vrij vaak uit de kast ga nemen om het te herlezen.

Wat vond je ervan?
Dit boekje is dan weer net erg dun. Deze dichtbundel met harde kaft (ik ben helemaal gek van de subtiele glinsteringen die er in verwerkt zijn) bevat een klein aantal liefdesgedichten die stuk voor stuk prachtig zijn. Ik hou echt van de eenvoud van Bart Moeyaert zijn poëzie en hoe hij er in slaagt om – vaak met een minimum aan woorden – zo’n prachtige boodschap kan overbrengen.

#3 Boek met Heksen en/of demonen

 

The Hollows Serie van Kim Harrison (bevat zowel heksen als demonen)

Hoe kom je er aan?
De eerste vijf vertaalde boeken ontleende ik in de bibliotheek. Deel 6 tot en met 9 kocht ik in een Engelstalige tweedehandse boekenwinkel in Gent.

Las je het al?
Tot nu toe las ik (als ik me niet vergis) enkel deel 1 tot en met 7.

Wat vond je ervan?
In het kort … de Hollows serie vind ik magisch, avontuurlijk, meeslepend en grappig. Het hoofdpersonage Morgan is bovendien vaak hilarisch.

The Nightwalkers reeks van Jacquelyn Frank (demonen)

Hoe kom je er aan?
The Nightwalkers-reeks van Jacquelyn Frank heb ik zelf niet in mijn bezit. Ik leerde ze echter kennen via een vriendin die het eerste deel pp de kop kon tikken tijdens een trip naar New York en nadien de vervolgdelen van me cadeau kreeg. Wel heel lief van haar dat ik ze nadien ook mocht lezen. Hmmm, dat antwoord heb ik dus niet goed doordacht want ik kan er geen foto van tonen. Oops! Maar ik kon natuurlijk moeilijk Lords of the Underworld vermelden want die stelde Melissa al aan jullie voor.

Las je het al?
Ja! Alle zes de boeken.

Wat vond je ervan?
In het kort … de Nightwalkers-reeks is net als de meeste paranormal romance boeken heerlijk ontspannend, romantisch en meeslepend.

Allerzielen-trilogie van Deborah Harkness (heksen)

Hoe kom je er aan?
Allerzielen kocht ik nadat ik het boek had ontleend in de bibliotheek. Het tweede deel kocht ik het jaar nadien voor mezelf als verjaardagscadeau en toen was het vervolgens ontzettend lang wachten op het derde deel (dat spijtig genoeg in een nieuw coverontwerp op de markt kwam). Dat laatste boek mocht ik recenseren voor Boekerij.

Las je het al?
Ook deze reeks las ik volledig.

Wat vond je ervan?
In het kort … heel deze trilogie ervaarde ik als magisch en intrigerend. Ik vond het historische aspect heel interessant en zowel het rustige tempo als de sfeer die deze boeken uitstraalden sluiten echt perfect aan bij het verhaal.

#4 Meest koninklijke boek

 

Een kroon voor koud zilver – Alex Marshall

Hoe kom je er aan?
Dit boek mocht ik recenseren voor LS Amsterdam

Las je het al?
Yep!

Wat vond je ervan?
“Het is vrijwel onmogelijk om dit verhaal samen te vatten of na te vertellen. Wel kan ik jullie alvast (volledig spoiler-free) laten weten dat het lezen van dit boek aanvoelde als een indrukwekkende belevenis. Sommige scènes zijn zo beeldend en gedetailleerd omschreven dat je zo het slachtveld (nee, dit is geen typfout – de gevechtscènes van deze auteur kan je evengoed als slachtveld of slagveld omschrijven) voor je kan zien.”

De kroon van de Tearling – Erika Johansen

Hoe kom je er aan?
Dit boek mocht ik dankzij Lannoo recenseren voor uitgeverij Boekerij.

Las je het al?
Yep!

Wat vond je ervan?
“De intrigerende personages, de geheime én publieke – maar daarom niet minder gevreesde vennootschappen. Maar ook de doordachte manier waarop Kelsea te werk gaat. Hoe ze elke beslissing (zelfs in het heetst van de strijd) eerst grondig afweegt en iedereen weet te verbazen doordat ze zovel meer is dan men op het eerste zicht van haar verwacht. Haar rechtvaardigheidsgevoel, haar gardisten en hoe ze geleidelijk aan steeds meer vertrouwen uitstraalt en het respect van diezelfde gardisten waardig is.
De schrijfster slaagt er probleemloos in om mijn aandacht vast te houden. Ze bewijst ook dat een cliffhanger niet noodzakelijk is om de lezer te doen uitkijken naar een vervolg.”

De selectie – Kiera Cass

Hoe kom je er aan?
Dit boek is één van mijn Kringloop-koopjes van 2016. Ik kon de eerste vier delen uit deze reeks immers komen voor slechts 10€.

Las je het al?
Ja, al las ik tot nu toe wel enkel de eerste twee delen van deze serie.

Wat vond je ervan of verwacht je ervan?
Ik ben er vooral van geschrokken hoe snel ik dit boek uitlas. Ok, het is super luchtig en de hoofdstukken zijn vrij kort maar toch had ik deze snelvaart-leesrit niet meteen verwacht. Het is niet meteen een boek dat ontzettend veel indruk op me maakt maar ik vond het wel een leuk én vooral super ontspannend verhaal voor tussendoor. Vooral het contrast van America die heerlijk ad rem en tegendraads is in een zee van Barbie-popjes zorgde soms voor grappige situaties.

5 gedachten over “Monthly Monday Book Shelfie”

  1. De vrouw van de tijdreiziger en verzamelde liefde staan allebei nog op mijn lijstje om te lezen. Misschien een goed idee om dat deze zomer in het zonnetje op het balkon te doen 😀 romantische boeken smaken me altijd beter als het mooi weer is haha.

  2. Leuk dat je ze zo in één keer hebt ingehaald 🙂 en natuurlijk is kiezen hartstikke moeilijk! De boeken van Kim Harrison heb ik ook in de kast staan en wil ik allemaal nog gaan lezen! Die tbr pile ook…..

    1. Oh, ik ben heel benieuwd wat je van haar boeken gaat vinden. Momenteel ben ik trouwens één van de favorieten uit jullie fangirl-groepje aan het lezen … Hof van Mist en Woede. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.