Van DIY naar LHDEPD

diy-projectHet zag er erg haalbaar uit … in mijn fantasie. In gedachten verzonken had ik het al helemaal uitgewerkt. Dit zou mijn volgende DIY-project worden. Die dit? Zo’n prachtige zilverkleurige cuff bracelet met een gepersonaliseerde tekst. Hij stond al langer op mijn wishlist maar ik vond ze eigenlijk veel te kostelijk. Dat heb ik wel vaker bij die leuke fandom-spulletjes. Toen een vriendin zo’n mooie armband had gekregen en ik hem ook een keertje kon passen werd de knoop doorgehakt … dit maak ik gewoon zelf even.

20160320_155243Ik ging op zoek naar aluminium-strips en was ontzettend blij toen ik die bij een webshop kon bestellen. Fase 1, waarvan ik dacht dat het de moeilijkste zou zijn was al achter de rug. Mijn nonkel heeft immers slagletters en die mocht ik gebruiken voor dit project. Alleen liep het toen dus even mis. De teksten waren er. Een plank om het werkoppervlak van het keukeneiland te beschermen, de slagletters én een hamer lagen klaar. Ik schreef een eerste tekst uit op de beschermende plasticfolie rond het aluminium. Hief de hamer op én sloeg (naar mijn persoonlijke mening) ontzettend hard op de slagletter. Om vervolgens te ontdekken dat ik blijkbaar wat meer spinazie zal moeten eten vermits de letter er minder diep was ingeklopt dan ik had verwacht.

Nu zijn de slagletters al vrij oud en ook niet echt het mooi lettertype dat ik in gedachte had. Bovendien moet je zo’n letter in één keer kloppen dus die eerste poging was eigenlijk al verpest. Dit was dan ook het moment waarop deze DIY een ‘LHDEPD werd (Laat het door een professional doen).

diy-cuff-braceletIk ging met tekst en aluminium-strips naar de slotenmaker en vroeg hem over welke opties hij beschikte en of hij me kon helpen met mijn project. Zijn kleinere lettertype was al een pak speelser én blijkbaar heeft hij ook veel meer kracht als ik. Voor mij werd het nu nog het moeilijkste om een keuze te maken uit de verschillende teksten die ik had geselecteerd. Dat aantal lag immers iets hoger dan het aantal bestelde strips. 😉

diy-cuff-bracelet-2Het duurde even vooraleer ik de aluminium strips mocht gaan ophalen waardoor deze blogpost al meerdere keren werd opgeschoven in de planning. Jammer genoeg waren er twee slagfouten bij de strips en die kan je uiteraard minder makkelijk (of eigenlijk niet) verbeteren als in een tekstverwerkingsprogramma.

diy-cuff-bracelet-3De volgende stap was het inkleuren van de letters zodat de tekst beter naar voren komt. Dit deed ik door met een stift de letters in te kleuren en vervolgens met een doekje de overige inkt te verwijderen. Gelukkig kon ik op die manier meteen ook één van de twee slagfouten die werden gemaakt corrigeren. Nu ja, eerder camoufleren.

De laatste stap wordt echter een probleem. Het is immers de bedoeling dat ik deze platte strips omvorm tot een armband. Je kan aluminium wel manueel plooien vermits het minder stevig is als een andere metaalsoort. Maar wanneer ik dit probeer merk ik dat het niet gelijkmatig plooit en ik vrees dus ook dat het gewoon in twee gaat breken.

Gelukkig wilde mijn schoonvader me uit de nood helpen. Eén van de strips brak tijdens het vormen – maar de andere werden omgetoverd tot leuke cuff bracelets. Kijk maar …

cuffbracelet-diy-onemorepage

cuffbracelet-diy-onceuponatime

cuffbracelet-diy-somanybooks

13 gedachten over “Van DIY naar LHDEPD”

  1. Wauw. Een leuk verhaal en wel echt een prachtig resultaat zeg! Heel gaaf dat je ze zo toch nog min of meer zelf hebt kunnen maken!
    Ennuh… een nonkel… was dat een oom?

    1. Ja hoor, je hebt het helemaal juist. Voor Tante hebben we maar één woord (bij mijn weten toch). Maar nonkel en oom gebruiken we hier in België allebei.

  2. Dit ziet er echt heel tof uit! Jammer dat deze DIY er toch wel wat ingewikkeld uit ziet, want zo’n armband zou ik graag dragen (en zelf maken^^)

    1. Ja hé! Ik dacht dus echt ook dat hij haalbaarder zou zijn. Ter compensatie is de volgende DIY (die normaal volgende week verschijnt) super makkelijk.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.