Foto-update #85

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Samen met mijn nichtje slenterde ik in Mechelen rond. We genoten er niet alleen van de rustige sfeer en een heerlijk warm drankje maar ook van de prachtige kerstverlichting.

Datzelfde lieve nichtje zorgde die dag voor enkele leuke verrassingen. Deze sokken die ze voor me kocht toen ze in Duitsland was …

maar ook nog wat extra theezakjes voor mijn verzameling. De laatste twee maanden heb ik er zoveel bij gekregen dat ik ze eigenlijk nog eens moet hertellen. Ik denk dat ik stilletjes aan naar de 2000 stuks toe ga.

Een tijdje terug mocht ik het kookboek ‘Snelle klassiekers met een twist’ van Brenda Hoff  recenseren. Onlangs maakte ik daar deze loempiataart uit klaar.

Ik gaf een lieve vriendin deze High Tea cadeau voor haar verjaardag. Dat is dus geen goed plan wanneer je zou moeten afvallen. Maar het was wel ideaal om uitgebreid te kunnen bijpraten en de vriendin te laten kennismaken met het High Tea-concept.

Dit keer geen Fictionista maar puur jeugdsentiment. Het blauwe beertje (Dréke) kreeg ik als geboortegeschenk. Ja hoor, dat kleine ukje ben ik. Van sommige dingen kan ik geen afscheid nemen én dit beertje is daar één van.

Toen we op zoek waren naar mijn vake zijn kerstcadeau zag ik deze schattige konijntjes. Ik vond vooral de kleur van hun vacht bijzonder. Ze deden me een beetje aan de Weasly familie denken.

De adressering op het kerstkaartje van onze buren maakte me helemaal happy.

Het maandelijkse afspraakje waar ik steeds zo naar uit kijk omdat ik het dan vrijwel een hele dag over boeken mag hebben werd dit keer afgesloten met lekkere sushi.

Deze boeken zijn echt het koopje van het jaar 2016. Ik vond ze vorige week bij onze plaatselijke kringloopwinkel voor slechts (fluistert het héél erg stilletjes)  … 6 euro. De bijhorende glimlach bleef de rest van de dag op mijn gezicht plakken.

Het Kerstweekend zelf was zoals verwacht vrij rustig voor ons. Op Kerstavond kropen we na het eten (kaasschotel en notenbrood) in de zetel en keken achtereenvolgens naar Love Actually én Beauty and the Beast. Op Kerstdag gingen we eerst even onze beste wensen overbrengen bij één van de grootouders én ’s avonds genoten we van Le fabuleux destin d’Amélie Poulain.

Tweede Kerstdag vierden we met mijn familie. Lekker eten, leuk gezelschap én dankzij mijn broer en schoonzusje leerde ik het spelletje Machiavelli (super leuk) kennen. De winnaar was ik niet maar dat kon me helemaal niet schelen. Ik was immers super gelukkig met de kaarten die ik kon scoren. Ja hoor, echt ALLES is Harry Potter-gerelateerd.

De afgelopen dagen komen er hier verschillende kerstkaarten toe én daar word ik super gelukkig van.

Uiteraard besef ik dat niet iedereen het even makkelijk heeft tijdens deze feestperiode. Ik probeerde dan ook een klein steentje bij te dragen door niet enkel een Amnesty brief te schrijven deze maand maar ook twee kaartjes te versturen naar mensen die nog steeds in gevangenschap en/of ballingschap leven.

Hopelijk hebben jullie wel een warm en gezellig Kerstweekend achter de rug.

9 gedachten over “Foto-update #85”

    1. Als pizza kan ik het ook nog eens proberen, maar dan zal er wel zeker currysaus bij moeten of het gaat te droog zijn. Deze taart heb ik in een springvorm gemaakt. Ik denk dat ze ongeveer 12cm hoog was.

  1. Wauw!! Wat een koopje die Trilogie van Tahereh Mafi! Zat er hier ook maar zo’n kringloopwinkel. En wat cute dat beertje. Ik ben blij dat ik niet de enige ben die sommige dingen gewoon niet weg kan doen. Yep, ik heb ook nog mijn favoriete knuffelbeer uit mijn kindertijd bewaard

  2. Een high tea is altijd gezellig, ik doe het eigenlijk te weinig! Jouw kerstkaartje hangt hier ook te pronken, dankjewel nog!
    Ik wens je een hele fijne jaarwisseling en een gelukkig en gezond 2017!

    Liefs Michelle

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.