Blogger Vriendenboek #74

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Henriet van Henriet’s Books in de spotlight.

bv-henriet-profielNaam:
Henriet

Leeftijd:
18

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik zit nu in het tweede jaar van de HBO studie Fiscal Economics.

bv-henriet-hobbyHeb je naast lezen nog andere hobby’s
Ik vind het heel erg leuk om te tekenen en te sporten. Meestal ben ik te lui om te sporten, maar zo af en toe een blokje joggen vind ik erg fijn.

Je favoriete eten
PIZZA! Je kunt me ieder uur van de dag wakker maken voor een pizza! Ik vind de Wagner pizza die je zelf nog in de oven moet doen het lekkerst!

Je lievelingskleur
Blauw

Verzamel je (naast boeken) iets?
Nee, eigenlijk niet, ik zou het wel gaaf vinden om Converse All Stars in veel kleuren te hebben!

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
De Hongerspelen, ik heb dit boek al wel gelezen, maar de volgende delen nog niet..

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Een tijdje geleden nog.. Met Riders, ik verwachte echt een super leuk boek, maar ik kon hem niet meer dan 2 sterren geven, helaas.

Luister je naar audio-boeken?
Ik heb in mijn hele leven nu 1 keer naar een audio-boek geluisterd. Deze had ik geleend van de bieb, aan de ene kant vond ik het wel handig tijdens het zonnen. Maar aan de andere kant voelde ik me wel nutteloos tijdens het luisteren. Ik kon ook niks tijdens het luisteren doen omdat ik het verhaal dan niet meer volgde.

Heb je een favoriet genre?
Young adult

Welk boek zou je op die moment willen kopen?
Ik wil echt al tijden Duizend Stukjes van Jou hebben!

bv-henriet-boekenkastVoor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Ehhh.. Ik heb geen boekenkast! ☹ Ik heb helaas niet zo’n grote kamer dus ik heb geen ruimte over voor een boekenkast. Waar mijn boeken dan staan? Op en onder mijn bureau liggen een aantal, want ik heb onder mijn bureau wel een soort van boekenkastje, maar deze staat voor het grootste gedeelte helemaal vol met studieboeken. De rest van mijn boeken liggen onder- en achteraan in mijn kast.. Erg hè?

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Ik vind fysieke boeken het fijnste, maar in de trein lees ik meestal een e-book en ’s avonds vind ik het ook wel handig liggen met een e-book in bed.

de-heerschappij-van-de-maskers-sabaa-tahirHeb je een favoriet boek?
Op dit moment De Heerschappij van de Maskers (vuur en as #1) geschreven door Sabaa Tahir.

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Een paar dagen geleden kwam The Graces van Laure Eve binnen, en die vind ik wel echt heel mooi!

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Ik heb op mijn kamer maar rond de 25 boeken staan. Op zolder hebben we nog een heel aantal kinderboeken, maar verder heb ik niet zoveel boeken. Dit komt vooral doordat ik pas sinds een jaar weer lees.

bv-henriet-mooiste-coverWat is je laatst gekochte boek?
The Graces van Laure Eve

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Ik ben een jaar geleden na 5 jaar weer begonnen met lezen door Boy 7 van Mirjam Mous en Stad van Beenderen van Cassandra Clare

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Piet Prins, ik hield van de Snuf de Hond boeken!!

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Carry Slee

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Geen, ik ben niet zo’n type die boeken herleest.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Nee, ik ben wel gestopt in het eerste boek van A Game of Thrones

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
H – Havikskruid
E – Everything, Everything
N
R – Rode Koningin
I – If I Stay
E – Eleanor & Park
T – To All the Boys I’ve Loved Before

2 gedachten over “Blogger Vriendenboek #74”

  1. Oh, ik ben een beetje jaloers op Henriets tekentalent 🙂

    Ik heb exact hetzelfde met luisterboeken: gewoon zitten en luisteren, dat lukt mij precies niet. Maar iets anders doen tijdens het luisteren zorgt er dan weer voor dat ik mijn draad kwijtraak. Het lukt mij al amper om naar podcasts te luisteren, laat staan heelder boeken 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.