In dubio op de Cupido – Tag

20160906_172749Normaal had hier vandaag een recensie verschenen. Niet zomaar één maar de bespreking van dat ene boek waar ik al ontzettend lang op zit te wachten. Ik heb echt de hele tijd reikhalzend zitten uitkijken naar het moment waarop Grijze ogen van Anne Bishop gepubliceerd zou worden. Dankzij de Crowdfunding-actie van Urban Boeken werd die wachttijd een beetje ingekort. Hoera! Alleen … tja, ik zit dus blijkbaar met een leesdip. Waar ik normaal wanneer het wat minder gaat kan ontsnappen in een boek lukt me dat de laatste maanden niet. Op slechtere momenten kan ik me niet langer focussen op het lezen. Ik lees nog wel hoor maar enkel blogposts, tweets en statussen en luchtige fanfiction waarbij je echt geen aandacht nodig hebt.

Gelukkig kan ik me wel nog steeds focussen op het beantwoorden van de vragen van deze In dubio op de Cupido-tag waarvoor lieve Lisa van Leave No Story Behind me een tijdje terug heeft getagd. De tag werd door bedacht en uitgewerkt door Audrey en Marcia tijdens de Blogtour voor Victor Dixen’s boek Phobos.

Hopelijk lukt het lezen binnenkort weer wel. In de tussentijd komen jullie alvast te weten wat mijn antwoorden zijn bij deze hersenbrekers.

Je gaat aan boord van de Cupido maar je grote liefde blijft achter op aarde OF andersom.

Laat mij mijn liefdesverdriet maar op aarde tegemoet gaan. Dan heb ik tenminste nog steeds mijn geliefde boeken én fictional crushes om me een beetje te troosten.

Je trouwt met de leukste jongen van de Cupido, maar jullie uitzet is het kleinst OF je trouwt met de stomste jongen van de Cupido, maar jullie uitzet is het grootst.

Tja, mijn antwoord zal jullie waarschijnlijk niet verbazen maar ik kies toch met volle overtuiging voor de leukste jongen én bijhorende kleine uitzet. Ik kan me echt niet indenken dat ik zover weg van huis opgezadeld zou zitten met een supervervelende klier. Uiteraard is het pluspunt wanneer je je geen zorgen moet maken over het al dan niet kunnen aanschaffen van levensmiddelen. Ik ben echter vrij zeker dat de mensen van het Genesiskanaal vers leesvoer niet als levensnoodzakelijke bevoorrading beschouwen dus dan heb ik veel liever die toffe jongen als gezelschap op me wat af te leiden.

20160906_173125

Verminkt zoals Léonor of verlamd zoals één van de andere personages?

Ook hier kan ik zonder twijfel antwoorden. Ik heb zelf een aantal littekens. Gelukkig zijn die net als bij Léonor niet meteen zichtbaar én ik heb ze ook GEEN naam gegeven. Ik snap echt niet goed waarom het hele litteken-verhaal zo werd opgeklopt én de naam snap ik al helemaal niet. Laat mij dus maar gewoon verminkt door het leven gaan terwijl ik wel nog steeds al mijn ledematen naar vrije wil kan gebruiken.

Aan boord van de Cupido met maar één boek OF op aarde alleen maar naar het Genesiskanaal mogen kijken?

Had ik al gezegd dat ik dit een leuke tag vind? Meestal zit ik bij elke vraag van een tag oneindig lang het hoofd te breken op het antwoord maar hier weet ik het eigenlijk steeds meteen. Ik kijk immers niet naar reality-tv vermits ik dan gek word van plaatsvervangende schaamte. Zelf kies ik er dus met veel plezier voor om steeds opnieuw dat ene boek te herlezen.

Phobos2 al mogen lezen, maar je het verhaal de volgende dag niet meer kunnen herinneren of Phobos2 mogen lezen, maar alle personages zijn door elkaar gehaald?

Ook hier kies ik voor de eerste optie. Mijn geheugen is eigenlijk sowieso al een ramp. Hoe meer boeken ik lees hoe meer ik vergeet of door elkaar haal. Dus liever hetzelfde boek steeds opnieuw ontdekken dan me elke keer wanneer ik het boek herlees te ergeren aan de gewisselde personages.

5 gedachten over “In dubio op de Cupido – Tag”

  1. Wat die leesdip betreft: ik heb het gevoel dat het hier bij mij ook momenteel niet erg vlot. En dat heeft niet zozeer te maken met het boek dat ik momenteel lees (want dat is echt heel mooi) maar…tja…ik weet niet waarom, heb er niet meteen een verklaring voor. Toch weer enkele bijkomende boeken in de bib gaan halen vandaag wat me hopelijk zal stimuleren nu.

    1. Ik vermoed dat de weersomstandigheden bij veel mensen een herfstdip tot gevolg heeft waardoor je je plots minder kan concentreren op de zaken die je anders heel graag doet.

    1. Ah ja, great minds think alike
      Ik wil daar echt niet in het oneindige zweven zonder leesvoer wanneer ik liefdesverdriet moet overwinnen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.