Voor altijd in mijn hart – Bella Andre

vooraltijdinmijnhartTitel: Voor altijd in mijn hart
Reeks: Sullivan-serie #8
Auteur: Bella Andre
Uitgeverij: Boekerij
Pagina’s: 270
Prijs: 17,50€

“Na een tragisch verlies drie jaar geleden liet Grayson Tyler zijn leven in New York City achter zich, en begon hij helemaal opnieuw in de prachtige heuvels bij de Californische kust. Hij heeft zichzelf ervan overtuigd dat hij nooit nog iets anders nodig zal hebben dan blauwe lucht, een paar hectare grond en het geluid van de branding.

Tot de dag dat Lori Sullivan zijn leven binnenwandelt en zijn kalme, gelijkmatige kluizenaarsbestaan totaal ondersteboven gooit, zoals alleen een vrouw met de bijnaam ‘bengel’ dat kan. Maar kan Lori hem er ook van overtuigen, dat het heus wel veilig is om van haar te houden … en dat ‘voor altijd’ geen onbereikbare droom is?”

Mijn mening:

Acht boeken, acht kinderen en uit het welkomstwoord van Bella Andre kan ik duidelijk opmaken dat ik niet de enige ben die benieuwd was naar het verhaal van Lori, de laatste telg uit de Sullivan-clan van San Francisco die in dit boek de hoofdrol voor rekening neemt. Fans moeten echter nog geen afscheid nemen van de Sullivan-reeks. Lori, Sophie, Marcus & Co hebben immers nog heel wat neven en nichten die tot nu toe niet aan bod kwamen.

Wie al enkele boeken uit deze reeks las weet dat Lori haar bijnaam Bengel steeds met plezier lijkt waar te maken. Met haar grote mond én avontuurlijke streken weet ze haar familie en vrienden steeds te verbazen. Al twee jaar lang werd haar doorgaans eindeloze optimisme echter overschaduwd. Haar zus en broers voelden duidelijk aan dat hun zusje niet meer zichzelf was maar telkens wanneer ze haar erop aanspraken wist Lori hen te ontwijken of af te leiden.

Nu is het echter genoeg geweest. Zodra ze éénmaal de knoop heeft doorgehakt, iets wat ze waarschijnlijk al veel sneller had moeten doen, maakt ze korte metten met de persoon die haar zonnige humeur en zelfvertrouwen heeft aangetast. Geheel naar Lori’s stijl doet ze dit echter vrij impulsief. Ze graait snel wat persoonlijke bezittingen in een koffer, stapt vervolgens in een taxi en rijdt meteen door naar de luchthaven.

Alleen heeft ze geen zin om haar familie meteen onder ogen te komen. Hoe graag ze hen ook ziet en hoe goed ze het ook bedoelen ze heeft momenteel echt geen behoefte aan hun bezorgde reacties. Een klein plattelandsdorpje, ver weg van het drukke San Francisco klinkt dan ook als de ideale locatie.

Eigenlijk vond ik vooral het begin van dit boek erg leuk om te lezen. Grayson en Lori zijn immers totaal verschillende karakters. Die tegenstrijdigheden zijn nu eenmaal een handelsmerk in de boeken van Bella Andre. Grayson is dan ook het tegenbeeld van Lori. Teruggetrokken in plaats van open, stil in plaats van openhartig én niet te vergeten chagrijnig en nors in plaats van vriendelijk en goedlachs.

Al snel ziet Lori het als haar nieuwe levensdoel om de irritatie op zijn gelaat te vervangen door een glimlach. Tegelijkertijd heeft Grayson maar één doel en dat is ervoor zorgen dat Lori zo snel mogelijk terug in haar auto stapt en rechtsomkeer maakt. Hoeveel rottige klusjes hij ook bedenkt … hij kan haar niet wegjagen. Al doet hij wel heel erg zijn best en daardoor deed hij me af een toe een beetje aan het Beest uit mijn favoriete sprookje denken. Hij is nors, woont erg afgezonderd én af en toe begint hij zelfs te grommen.

Je kan natuurlijk al meteen raden hoe het boek gaat eindigen – op dat vlak kan je echt onmogelijk van een spoiler spreken. Op een bepaald moment merkte ik ook op dat er wel heel vaak herhaald wordt dat ze mannen toch wel echt afgezworen heeft. Ik vond het echter een heerlijk ontspannend boek. Ideaal om tussendoor even je gedachten op nul te zetten en tot rust te komen. Net als de andere boeken van deze schrijfster. Al moet ik wel eerlijk bekennen dat ik vooral fan ben van het de grappige fragmenten en niet zozeer van de romantische scènes die soms net iets te melig zijn.

Een gedachte over “Voor altijd in mijn hart – Bella Andre”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.