Er was eens een miljonair – Jessica Clare

erwaseenseenmiljonairTitel: Er was eens een miljonair
Serie: Miljonairsclub-serie #4
Auteur: Jessica Clare
Uitgeverij: Boekerij
Pagina’s: 299 p.
Prijs: 15€

“Als lid van de koninklijke familie van een klein Europees land is Griffin Verdi’s aanwezigheid op de bruiloft van de eeuw zo goed als verplicht. De wat teruggetrokken miljonair voelt zich slecht op zijn gemak bij dit soort sociale gelegenheden, dus een goede assistent zou handig zijn – vooral als het aankomt op koninklijke etiquette.

Helaas voor Griffin zit hij opgescheept met Maylee Meriweather, een knappe, charmante, maar voor de taak volledig ongeschikte jonge vrouw die niets weet over de betere kringen – maar zoenen kan ze. Haar ongepolijste manieren brengen Griffin aanvankelijk in verlegenheid, maar door Maylees ogen begint hij langzaam maar zeker meer waardering te krijgen voor de simpele dingen van het leven. En voor Maylee zelf, die allesbehalve simpel blijkt te zijn. Maylee is alles wat Griffin niet is … en alles wat hij wil. Als hij maar over de grenzen van zijn beschermende wereldje durft te stappen.”

Mijn mening:

De ‘wat teruggetrokken miljonair’ is echt wel een understatement. Je zou Griffin evengoed kunnen omschrijven als een elitaire stijve hark die uiterst blasé is. Hij zegt dat hij geen betutteling wil en heeft daarom in tegenstelling tot zijn moeder die minstens 46 bedienden in dienst heeft, slechts één persoonlijke assistent. Maar eigenlijk is hij het wel heel goed gewoon dat die ene persoon vrijwel alles voor hem regelt. Alles lijkt dan ook in het water te vallen wanneer zijn assistent de mazzelen krijgt op een moment dat hij hem echt niet kan missen.

Uiteraard heeft het hebben van rijkdom zijn voordelen, jammer genoeg zijn er voor Griffin ook heel wat nadelen aan verbonden. Zeker nu hij het veilige Amerika moet verlaten om aanwezig te zijn bij het huwelijk van zijn nicht … de kroonprinses van Bellissimi. Dit betekent dat er niet te ontsnappen valt aan de paparazzi en ongetrouwde prinsessen die op zoek zijn naar een geschikte huwelijkspartner. Dat hij dit ook nog eens zonder een persoonlijke assistent moet doen maakt het helemaal onmogelijk.

Gelukkig krijgt hij last-minute een vervangster toegewezen. Maylee Meriweather is de goedheid zelve. Ze is vriendelijk tegen iedereen, laat norse reacties zo van zich af glijden en doet haar werk uitstekend. Jammer genoeg is ze verder absoluut het tegenovergestelde van Griffin. Ze komt van het platteland en is nog niet helemaal gewend aan het stedelijke leven en taalgebruik. Van Koninklijke etiquette weet ze zelfs helemaal niets en dat zorgt uiteraard voor de nodige problemen. Met haar zuiderse accent en onhandelbare krullenbos zorgt ze ook voor een onvergetelijke eerste indruk.

Griffin stelt haar verdraagzaamheid serieus op de proef. Hij is nu eenmaal niet goed in het omgaan met mensen. Hierdoor is hij zo tactloos dat hij haar vaak onbewust beledigd. Zelfs een compliment wordt zo geformuleerd dat het een belediging wordt. Hun interactie zorgt evengoed voor lachwekkende gesprekken. Er zit echt heel wat humor in de boeken van Jessica Clare. Voor mij overwegen die zelfs het erotische aspect. Zeker bij dit specifieke boek. Het bevat ook de nodige cliché’s en bevat niet meteen verrassings-element. De vlotte schrijfstijl en humor zorgt er echter steeds opnieuw voor dat ik enorm van deze boeken kan genieten. Door diezelfde humor deed dit boek me op sommige momenten zelfs een beetje aan The Princess Diaries denken, maar dan wel de 18+ variant. 😉

2 gedachten over “Er was eens een miljonair – Jessica Clare”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.