Een nacht met een miljonair – Jessica Clare

Titel: Een nacht met een miljonair
Reeks: Miljonairsclub-serie #6
Auteur: Jessica Clare
Uitgeverij: Boekerij
Pagina’s: 329p.
Prijs: 15€
Bron: recensieboek

Als visagiste voor wereldsterren weet Kylie heel goed hoe het voelt om overschaduwd te worden. Vooral door haar beroemdste werkgeefster, popster Daphne. Daarom is ze stomverbaasd – en gevleid – als ze op een feestje de aandacht trekt van een razend knappe, onbekende man. Helaas zet Daphne ook al snel haar zinnen op deze aantrekkelijke miljonair, en Kylie kent haar plaats.

Cade kent Daphne al jaren en heeft zich vaak afgevraagd of zij de ware voor hem zou kunnen zijn, ook al schonk ze nooit veel aandacht aan hem. Maar die ene nacht met Kylie heeft alles veranderd. Dus waarom gaat ze hem nu ineens uit de weg? Gelukkig is Cade vastbesloten om te krijgen wat hij wil – en doet hij er alles aan om Kylie duidelijk te maken dat ook zij alles kan krijgen waar ze ooit van droomde …

Mijn mening:

Met Een nacht met een miljonair komt er een einde aan de Miljonairsclub-serie van Jessica Clare. Jammer genoeg eindigde de reeks voor mij een beetje in mineur. Tja, dat noemen ze dus met de deur in huis vallen. Af en toe mag dat ook is een keertje.

Op zich is er niets veranderd aan de schrijfstijl van Clare. Het boek is nog steeds erg vlot te lezen alleen overwogen de ergernissen ditmaal het leesplezier. Waar ik me anders echt kan ontspannen bij deze boeken én regelmatig aan het lachen werd gebracht was ik me dit keer vrijwel non-stop aan het afvragen of het nu echt aan mij lag dat ik dit boek totaal niet romantisch vond.

Neem nu Cade. In de eerdere delen kwam hij over als een vrij stil en zorgzaam type maar nu hij zelf de hoofdrol mag spelen lijkt hij plots een heel ander iemand te zijn. Zo is hij plots erg voortvarend. Op zich zou dat geen probleem gewicht zijn ware het niet dat hij een aantal tactieken gebruikt om zijn zin te krijgen die ik niet kan appreciëren. Met het inspelen op iemands schuldgevoelens maak je al geen al te beste start. Als daar vervolgens ook nog wat leugens, omkooppraktijken en zelfs chantage aan toe dan is voor mij geen sprake meer van liefde maar van een ongezonde relatie. Niet dat ik een relatietherapeute ben of zo maar dit klonk toch echt niet liefdevol – laat staan romantisch.

In tijden van liefde en oorlog is alles geoorloofd … is een vrij bekende uitdrukking. Cade lijkt dit echter iets te letterlijk te interpreteren in Een nacht met een miljonair. Hij jaagt doelbewust datgene na wat hij wil en alle middelen lijken daarbij toegestaan. Bovendien lijkt hij als een Jeckyll en Hyde om de vijf bladzijden andere karaktertrekken te vertonen.

Wat me ook stoorde was het aantal keren dat het volume van Kylie’s achterste werd benadrukt. Het woord ‘dik’ werd tot in den treure herhaald tot ik me begon af te vragen of dit boek hetzelfde effect zou hebben op mensen hun zelfvertrouwen als reclamespotjes. Net als Cade is Kylie ook vrij onvoorspelbaar. Zo is het aantal keren dat ze besluit dat het zo niet langer kan om vervolgens gewoon de draad weer op te pikken even hoog als het aantal afkickpogingen van Daphne.

Ik kan dan ook niet anders als besluiten dat ik het erg jammer vind dat de serie voor mij persoonlijk bergafwaarts eindigde en dat vind ik uiteraard zeer jammer. Zeker vermits ik de eerste delen wel erg leuk vond. Zo waren Het meisje en de miljonair (#2) en Er was eens een miljonair (#4) mijn favorieten. Ook Gestrand met een miljonair (#1) en In bed met een miljonair (#3) heb ik heel graag gelezen. Spijtig genoeg kan ik niet hetzelfde zeggen over de twee laatste boeken.

3 gedachten over “Een nacht met een miljonair – Jessica Clare”

  1. Meh, wat jammer dat-ie tegenviel! Het eerste deel vond ik wel leuk, maar niet heel bijzonder. ‘Het meisje en de miljonair’ wil ik wel graag lezen omdat het verhaal mij aanspreekt, maar de overige delen laat ik -denk ik- aan mij voorbijgaan.

    1. Het meisje en de miljonair is ook echt mijn grote favoriet uit deze reeks. Ik vind het nog steeds jammer dat de serie in mineur leek te eindigen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.