Blogger Vriendenboek #39

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Eveline van Books and Stories in de spotlight.

bveveline1Naam:
Eveline

Leeftijd:
25 jaar

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik ben na het behalen van mijn vwo-diploma begonnen op Universiteit Leiden met de studie Wiskunde. Hier ben ik na twee weken mee gestopt, omdat ik niet het gevoel had dat de studie bij me paste. Het schooljaar daarna ben ik met de lerarenopleiding wiskunde gestart, deze heb ik wel afgerond. Vorig jaar ben ik met een master begonnen, om ook les te kunnen geven in de bovenbouwklassen. Hier ben ik na een maand mee gestopt, ook om de reden dat de studie niet bij me paste.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Ik heb het altijd heerlijk gevonden om verhalen te schrijven, maar daar maak ik nog maar weinig tijd voor vrij. Waar ik wel graag tijd voor vrij maak, zijn spelletjesavonden. Ik vind het enorm gezellig om bordspelletjes of kaartspelletjes te spelen.

Je favoriete eten?
Wat toetjes betreft is crème brûlée mijn favoriet! Vooral die van de Bonne Maman kan ik heel erg waarderen. Qua avondeten heb ik veel favorieten. Op dit moment geniet ik het meest van de Tabouleh van Knorr. Lekker makkelijk uit een pakje!

Je lievelingskleur?
Mintgroen.

Verzamel je (naast boeken) iets?
Nee, maar ik zie mezelf ook niet als een verzamelaar van boeken.

bveveline2Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Goede vraag! Volgens mij ben ik begonnen met de Carry Slee-boeken, maar daar heb ik er niet heel veel meer van. Ook kocht ik vroeger heel veel Tina-toppers, die vond ik zo fijn om te lezen. Maar over de kast gesproken… Na mijn verhuizing heb ik alle boeken in verhuisdozen gedaan en deze dozen staan opgeborgen in de kelder. De boeken die nu in de kast staan, zijn de boeken die ik pas de laatste maanden gekocht heb.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Ja, vrij vaak. De meest recensie miskoop is ‘Een leven na jou’ van Jojo Moyes. Ik had hele hoge verwachtingen van dit boek, maar ik vond het erg tegenvallen, helaas! (Wat jammer dat het boek tegenviel. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het waarschijnlijk niet ga lezen vermits het verhaal in mijn gedachten al was afgelopen na het ‘Voor jou’. )

Luister je naar audio-boeken?
Nee. Ik heb het wel geprobeerd, maar ik lees liever boeken dan dat ik er naar luister.

Heb je een favoriet genre?
Ja, chicklits zijn mijn favoriet. De laatste tijd lees ik ook veel Young Adults, New Aults en romans, maar ik vind chicklits het leukst om te lezen.

bveveline3Welk boek zou je op dit moment willen kopen?
Ik heb bij bol.com een enorm verlanglijstje staan met zo’n dertig boeken die ik graag wil hebben. Het boek dat nu bovenaan staat, is ‘Drie vrienden, een huis (en een klusjesman)’ van Astrid Harrewijn.

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Zoals ik hierboven al schreef, heb ik nu geen echte boekenkast in huis. Voorheen had ik mijn boeken gesorteerd op genre en op auteur. Nu staan alle boeken schots en scheef door elkaar en is er absoluut geen logica in te vinden. Mijn boeken zwerven ook op verschillende plekken door huis… Ik kijk er naar uit om weer een huis met boekenkast te hebben! (Oh, dit herken ik van tijdens onze verbouwingen. Ik was echt super gelukkig toen al mijn boeken terug uit de verhuisdozen werden gehaald.)

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Ik heb periodes dat ik veel e-books lees, omdat ik boeken op mijn iPad lezen wel heel gemakkelijk vind. Vooral onderweg, omdat het zo lekker licht is, of ’s avonds in bed, omdat het zo makkelijk vasthoudt. Maar niets gaat boven een fysiek boek!

Heb je een favoriet boek?
Moeilijke vraag! Vroeger kon ik altijd heel gemakkelijk een favoriet boek noemen, nu niet meer. Ik vind het ook altijd heel moeilijk om de inhoud van boeken te onthouden. Zodra ik een boek uitgelezen heb, ben ik al de helft van het verhaal vergeten. (Daar heb ik de laatste tijd zelf ook steeds meer last van. Misschien doordat ik nu veel meer lees als enkele jaren geleden. Of mijn geheugen gaat gewoon achteruit. 🙂 )

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Ik heb Engelse boeken van Linsey Kelk in mijn boekenkast staan en die heb ik gekocht om de cover. Ik lees geen woord Engels, dus ik denk niet dat ik die boeken ooit zal lezen, maar ik vond de voorkanten zo leuk!

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Ik kan de boeken nu niet tellen, maar ik gok op zo’n driehonderd boeken. Ik weet wel dat het tien héle zware verhuisdozen zijn…

misschienooitWat is je laatst gekochte boek?
‘Misschien ooit’ van Colleen Hoover. Een heerlijk verhaal, vooral in combinatie met de playlist op Spotify.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Lastige vraag! Ik kan het me niet meer goed herinneren. Ik weet wel dat ik heel vaak de boeken van ‘De kinderen van de Grote Beer’ van Carry Slee heb gelezen, dat zijn acht boeken over een groepje kinderen en in elk boek zitten ze in een andere groep van de basisschool.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Carry Slee, zonder twijfel! Ik heb zelfs een spreekbeurt over haar gehouden en een plakboek bijgehouden.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Waarschijnlijk van Sophie Kinsella of Jill Mansell, daar zitten de verhuisdozen vol mee. Ik lees het liefst chicklits van Nederlandse bodem, zoals Chantal van Gastel en Astrid Harrewijn, maar wat aantallen betreft zitten Sophie Kinsella en Jill Mansell daar nog boven.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Boeken lees ik altijd maar één keer, omdat ik nog zoveel boeken wil lezen. Vroeger heb ik wel heel veel boeken meerdere keren gelezen. Bij de bibliotheek haalde ik altijd stapels boeken, waarvan ik sommige boeken al een paar keer gelezen had.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Ik heb heel vaak dat een boek me tegenvalt en dat ik het liefst wil stoppen, maar ik vind het zonde van de gelezen bladzijden om halverwege een boek te stoppen. Dus hoe verschrikkelijk een boek ook is, ik lees het altijd uit.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Een leven na jou – Jojo Moyes
Vier plus één – Jojo Moyes
Enkeltje Ierland – Charlotte de Monchy
Laat me jou zijn – Petra Kruijt
Ik denk dat dit het einde is – Maren Stoffels
Niet te filmen! – Sophie Kinsella
Een schitterend ongeluk – Inge Ipenburg

Een gedachte over “Blogger Vriendenboek #39”

  1. Oh, wat stom, ik lees dit artikel nu pas. Leuk dat je je reactie geeft op mijn antwoorden. Ik verwijt het vergeten van de inhoud van de boeken aan het vele lezen, niet aan mijn geheugen. Dat klinkt een stuk positiever. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.