Foto-update #65

fotoupdate1Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

rauwkoekjesdeeg

Vooraleer ik ‘Simply Nigella‘ kon recenseren moest ik uiteraard eerst wel minstens één recept uitproberen. Uiteindelijk werden het er drie – maar dit gerecht proeven was zeker geen opoffering. Al vind ik rauw koekjesdeeg toch nog steeds het lekkerste.

oreopaaseitjes

Boeken recenseren kan echter ook op een andere manier slecht zijn voor je lijn. Toen ik ‘Zand erover‘ las kwam er immers meerdere keren een Milka reep met Oreovulling in voor waardoor ik me begon af te vragen wat er nu zo spectaculair was aan die ene specifieke reep. Iets later zag ik deze paaseitjes in de supermarkt liggen … Kan je een auteur aansprakelijk stellen voor gewichtstoename?

hallmarkgevoel

Bij de vorige foto-update toonde ik enkele van de kaartjes die ik recent had gemaakt. Telkens wanneer ik deze nadien aan het inpakken ben krijg ik eventjes een Hallmark-gevoel. Alsof ik hier een éénmans-kaartenfabriekje run. 🙂

paarsehydrangea

Ik kocht deze mooie plant voor mijn schoonmoeder en had hem eigenlijk zelf ook wel een plaatsje in huis willen geven.

snelbloemstukje

Vermits mijn vorige bloemstukje nogal vloekte met dit lichte tafelkleed besloot ik zelf iets nieuws in elkaar te knutselen met materiaal dat ik nog in huis had.

theezakjestelling

De afgelopen maanden had ik heel wat nieuwe theezakjes gekregen van vrienden en familieleden. Alleen leek het maar niet van te komen om ze aan mijn collectie toe te voegen. Onlangs maakte ik daar eindelijk een keertje werk van en toen bleek dat het aantal weer enorm was gestegen.

havermoutkoekjeswittechocoladecranberries

Omdat ik niet met lege handen wilde toekomen op de bloggerslunch met Janneke Philippi besloot ik de avond voordien om een eigen koekjesrecept te bedenken. Niet zo’n slim idee vermits zo’n eigen recept meestal nog wat aanpassingen nodig heeft vooraleer vooraleer het goedgekeurd kan worden.

steampunkcuffbracelet

Het is echt heel leuk om te ontdekken dat je niet de enige bent die van de Steampunk-stijl houdt. Al moet ik daar misschien wel bij zeggen dat ik er van hou om me op een beurs in een Steampunk-outfit te hullen maar dat ik op een doorsnee dag wat traditioneler gekleed door het leven ga.

Een tante van mijn echtgenoot maakt kunst met allerlei verschillende stoffen en nadat ze het begrip Steampunk had ontdekt wilde ze graag een Cuff Bracelet maken. Uiteindelijk resulteerde dat project in een mooi gedetailleerd kunstwerkje … dat ik vervolgens kreeg. Ik ben er super blij mee en kijk er nu nog meer naar uit om me nog is als Steampunk Belle te kunnen verkleden. Dankjewel!

oostduinkerke2016

Er bleven de afgelopen week gewoon blogposts verschijnen maar eigenlijk was ik zelf enkele dagen offline. We gingen immers vijf dagen naar de Belgische kust en is goed uitwaaien bleek daar geen enkel probleem te zijn. Er was echt wel genoeg wind waardoor mijn haar nogal bombastische neigingen kreeg. Uiteraard trok ik daar geen foto’s van maar wel van de mooie uitzichten.

slaapnismetboekenkast

In het appartement waar we verblijven was een knusse slaapnis met een mini-kinderbibliotheek binnen handbereik. Hier had ik als kind ontzettend graag geslapen. Nu nog hoor, maar de boeken die ik momenteel lees zijn veel te omvangrijk om tussen de smalle plankjes te passen. 😉

regenboog

Je wil echt niet weten hoeveel pogingen er nodig waren vooraleer ik één van de prachtige regenbogen die we onderweg tegenkwamen kon vereeuwigen. Blijkbaar is het niet zo simpel om een foto te trekken wanneer je in een rijdende auto zit.

postvandepostbode

Ik zei reeds eerder dat ik goed overeen kom met de postbode die hier regelmatig aan de deur staat met toffe pakketjes. Toch had ik niet verwacht dat we post van hen zelf zouden krijgen. Dit kaartje was dus een leuke verrassing – al had de postbode zelf niet verwacht dat het DRIE maanden zou duren vooraleer hun kaartje vanuit Jamaica in België zou aankomen. Nu heeft ze het nog zelf kunnen posten ook. 🙂

belleenhetbeest

De meeste mensen die een souvenir willen van een vakantie aan het strand rapen een mooie schelp of kopen zo’n vuurtorentje. Wij kozen iets helemaal anders. Ik mag dan wel niet Belle’s bibliotheek hebben maar ondertussen staan zij én het Beest gewoon in MIJN bibliotheek.

8 gedachten over “Foto-update #65”

  1. Die zelfgebakken koekjes zien er heerlijk uit! En wat super lief dat de postbode jou een kaartje heeft gestuurd 😀 Ik kreeg onlangs een kaartje uit Turkije en die was ook drie maanden onderweg geweest..

  2. Nu heb ik lekkere trek, mijn man is wat laat thuis voor de lunch en ik wacht op hem. Met die lekkere dingen erbij maakt mijn maag nu duidelijk dat er wat in moet.

    1. Dankjewel! Zelf leer ik hier meteen weer een nieuwe blog kennen. Dus die probeer ik zo snel mogelijk eens te bezoeken.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.