Huidige stand ongelezen boeken

boekige-quotes-4-cToen ik op de laatste dag van 2015 besloot om mijn aantal ongelezen boeken na te tellen ontdekte ik dat het er exact 99 waren. MINDER als 100. Hoera! Alleen kreeg ik kort nadien enkele boeken cadeau en besloot ik ook om mezelf enkele cadeau te doen. Het aantal is sindsdien dus al enkele keren veranderd. In deze blogpost toon ik dus zowel jullie als mezelf hoe het momenteel staat met mijn aantal ongelezen boeken.

Toen ik vorig jaar voor een Tag (ik denk de Unread Book Tag) moest antwoorden hoeveel ongelezen boeken ik in mijn bezit had bleek het antwoord erg hoog te zijn. Er stonden nog heel veel boeken in mijn collectie die ik jaren geleden had gekocht terwijl ze me nu totaal niet meer aanspraken. Het afgelopen jaar deed ik een grondige grote kuis in mijn bibliotheekje waardoor heel wat boeken plaats mochten maken voor nieuwe aanwinsten.

aanmakenboekenarchief

Hierdoor daalde mijn fysieke TBR (voor het gemak negeer ik maar even de ebooks die nog op me wachten) onder de 100. De afgelopen weken kon ik dankzij een rustige recensiemaand heel wat eigen boeken lezen waardoor er nog wat boeken van het lijstje mochten worden doorstreept. Alleen kwamen er ook weer wat nieuwe aanwinsten bij dus … Tja hoe zit het nu eigenlijk?

Ha, hier moest ik wel om lachen. Blijkbaar zit ik ondanks alle veranderingen terug op 99 boeken.

Paranormal Romance 36
Thrillers 14
Various 7
Romantisch 11
Fantasy en SF 21
Young Adult 5
New Adult 3
Jeugd 2

Het grootste deel van de boeken is Nederlandstalig. Al is het verschil niet zo heel groot vermits er grotendeels door de hoeveelheid paranormal romance boeken 46 Engelstalige verhalen tussen zitten.

Hopelijk kan ik hier de komende maanden nog heel wat boeken van lezen. Al vind ik het uiteraard niet erg wanneer er nieuwe ongelezen boeken bijkomen.

9 gedachten over “Huidige stand ongelezen boeken”

    1. Confronterend hé zo’n controle van je TBR. Deze week kon ik er weer eentje van mezelf lezen. Ik ben benieuwd hoeveel boeken mijn TBR binnen een paar maanden zal tellen.

  1. Herkenbaar! Noglezenlijstjes worden hier ook altijd langer in plaats van korter, hoeveel ik ook weg kan strepen als gelezen 🙂 Maar hoe fijn is dat, je hebt altijd iets te lezen.

  2. Mijn TBR stond eind 2015 op 89 en ik ben sindsdien goed bezig – ik heb namelijk maar drie boeken gekocht. Toch gaat de teller niet al te snel naar beneden, omdat ik ook boeken uit eigen kast aan het herlezen ben en onlangs de bibliotheek een bezoekje bracht. Zo blijven er dingen tussen komen 😛

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.