Boeken die me niet bevielen in 2015

2015inlijstjesOops! Het is niet van mijn gewoonte om een belofte te breken. Ik kan zelfs plechtig zweren dat ik dit doorgaans helemaal niet doe. Deze blogpost is dus wel degelijk een uitzondering want als ik me niet vergis had ik jullie beloofd dat jullie een tijdje van mijn terugblik-lijstjes verlost zouden zijn. Toen ik echter door mijn blogplanning heen bladerde ontdekte ik dat ik een belangrijk lijstje vergeten te delen was … dat van de boeken die me niet bevielen.

Ik prijs me gelukkig dat deze boeken serieus in de minderheid zijn. Desalniettemin (ik vind dit echt een mooi woord) waren er het afgelopen jaar toch ook een aantal boeken die me niet konden overtuigen.

serena-en-cain

Serena & Caine – Nora Roberts
“Jammer genoeg wist geen één van beide verhalen me echt te overhalen. Dit boek werd oorspronkelijk gepubliceerd in 1985 en dat merk je. Als lezer viel het me duidelijk op dat een boek dertig jaar geleden letterlijk én figuurlijk een heel ander verhaal was. De schrijfstijl, de uitdrukkingen, het gedrag en de verwachtingen van personages … Bovendien hebben die karakters ook nog eens de gewoonte om vrijwel continu het ene te zeggen terwijl ze het tegenovergestelde bedoelen.”

schijnbaar-perfect-abbi-glines

Schijnbaar perfect – Abbi Glines
“Woods en Della zijn dan wel andere personages en hun levensverhaal verschilt met dat van de personages uit de boeken van Abbi Glines die ik reeds eerder las. Toch voelt het allemaal uiterst herkenbaar aan en lijkt het door het bekende stramien dat deze schrijfster telkens volgt iets te veel herhaling.”

heart-of-the-hunter-tina-st-john

Heart of the hunter – Tina St.John
“Het verhaal speelt zich in in de middeleeuwen af en er kwam magie bij kijken. Jammer genoeg is het enige dat me echt is bijgebleven van dit boek het feit dat het niet echt iets voor mij was. Tja, het valt wel duidelijk op dat dit boek een pak minder indruk op me heeft gemaakt dan haar Middernacht-serie.”

het-huis-met-de-blauwe-luiken

Het huis met de blauwe luiken – Michelle Visser
“Je krijgt wel de sfeer van het gemoedelijke leven op het Franse platteland meer, maar verder leest het boek grotendeels als een verbouwverhaal. Het afbreken én opnieuw opbouwen van deze woning zou synchroon kunnen lopen met het terug vinden van zichzelf. Jammer genoeg was dat niet het geval. Voor mij is het erg belangrijk dat ik sympathie voel voor een hoofdpersonage én ik denk dat het daar bij me misliep.”

geketend-emma-chase

Geketend – Emma Chase
“Alleen leken die charmes uitgewerkt te zijn tijdens een groot deel van dit vierde én laatste boek. Ik begon me zelfs wat aan hem te ergeren. Die ‘op het arrogante af’-grens werd in mijn ogen wel enkele keren overschreden. Hij is héél jaloers en focust zich extreem op het fysieke. Zeggen dat hij erg kritisch is zou een understatement zijn. Waar sommige mensen iets verbloemen doet hij het tegenovergestelde door het te verDREWen.”

het-stille-zusje-valerie-geary

Het stille zusje – Valerie Geary
“In het begin vroeg ik me vooral af of dit een heruitgave was vermits het verhaal naar mijn mening vrij ‘oud’ aanvoelde. Naar het einde toe steeg gelukkig zowel het tempo als de spanning in beperkte mate. Desalniettemin wist ik al vrij snel hoe het in elkaar zat, dus ik stevende niet op een verrassende ontknoping af.”

gekopjou

Gek op jou – Rachel Gibson
“Ik mis de uitwerking van de personages, een iets tragere én daardoor ook realistischere ontwikkeling op relationeel gebied. ‘Gek op jou’ is het beste te omschrijven als vermakelijk maar daar blijft het wel bij. Deze personages zullen me minder lang bijblijven als de karakters uit andere boeken van dezelfde schrijfster.”

nachtelijkeontmoeting

Nachtelijke ontmoeting – Sylvia Day
“Ik kon er jammer genoeg niet echt in komen en voelde niet datgene dat de schrijfster schreef. Zo wordt de liefde die de personages voor elkaar voelen vrij frequent omschreven, maar ik voelde geen liefde tijdens het lezen. Eigenlijk kan ik er enkel lust van maken gezien het hoge aantal keren dat ze het bed in duiken.”

hardeleugen

Harde leugen – Meredith Wild
“Ik ben niet ontzettend veeleisend. Een portie clichés overleef ik zonder probleem. Enige voorspelbaarheid is nog steeds geen ramp. Geloofwaardigheid en personages waar ik mee wil/kan meeleven zijn echter onmisbaar. Eén van beide moet sowieso aanwezig zijn wil ik van een verhaal kunnen genieten én jammer genoeg miste ik beide factoren in dit verhaal.”

Werden jullie ook enkele keren ontgoocheld het afgelopen jaar?

3 gedachten over “Boeken die me niet bevielen in 2015”

  1. Desalniettemin is écht een mooi woord he!

    Ik werd gelukkig niet te vaak teleurgesteld afgelopen jaar (twee keer vond ik een boek echt niet zo goed, maar op 65 boeken is dat te verwaarlozen).

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.