Gek op jou – Rachel Gibson

gekopjouTitel: Gek op jou
Auteur: Rachel Gibson
Uitgeverij: Karakter Uitgevers
111 p.

Lily Darlington is weleens eerder in haar leven voor gek verklaard – inderdaad, met haar auto de slaapkamer van haar ex-man binnenrijden was niet haar slimste actie, maar de smeerlap verdiende het. Maar nu is de situatie compleet anders; ze is happy en single. Ze weet dat ze een goede moeder is, huiseigenaar en zakenvrouw, en dat alles verpakt in een mooi lichaam.

Een lichaam dat politieagent Tucker Matthews dolgraag zou verkennen. Maar deze ex-militair zit niet echt op een nieuwe vrouw in zijn leven te wachten. Zijn laatste vriendin heeft hem met niet veel mer dan herinneringen en een kat achtergelaten. Maar nu hij naast Lily woont, wordt hij stapelgek. Hij droomt van haar lange blonde haar en haar nog langere benen. Misschien is het wel tijd om een beetje gek te doen … en verliefd te worden.

Mijn mening:

Lovett én de naam van Lily’s moeder deden meteen een belletje rinkelen. Het binnenrijden in de woonkamer van haar ex-man was zelfs een heuse kerkklok in plaats van een belletje. Zowel Louella als haar oudere zus Daisy kwamen immers reeds eerder aan bod in een ander Rachel Gibson-boek en ook haar straffe actie werd in datzelfde verhaal vermeld.

Die ene gebeurtenis leverde haar al snel de bijnaam Gekke Lily op terwijl ze die niet echt verdiende. Ondertussen is ze gescheiden van Ronnie die enkel met zichzelf rekening hield en er naast zijn gezin nog enkele minaressen op nahield. Zelfs nu is hij nog steeds niet van zijn woord – beloftes aan zijn zoon Pippen komt hij vaker niet dan wel na. Sommige dingen veranderen jammer genoeg nooit.

De afgelopen jaren deed Lily haar uiterste best om van die bijnaam af te geraken. Ze is zelfstandige, heeft een eigen huis, een schat van een zoon én ze kan er absoluut niet mee lachen wanneer iemand haar gek noemt. Want dat is ze dus zeker niet. Nu ja, dat was ze alleszins niet tot Tucker in haar leven kwam want hij maakt haar écht gek.

Na tien jaar legerdienst kwam Tucker als politieman in Lovett terecht waar hij Lily’s nieuwe buurman werd. Zijn stoere uiterlijk is voldoende compensatie voor het feit dat hij een kat heeft die de naam Pinky draagt en over een uitgebreid assortiment roze accessoires beschikt. De kat uiteraard, niet Tucker.

Haar nieuwe buurman is heel direct maar ook eerlijk én duidelijk over wat hij wil. Zijn taalgebruik was soms wat te plat voor me, maar ik vermoed dat je na tien jaar legerdienst in het gezelschap van een kliek mannen een ander taaltje gaat hanteren als in het dagdagelijkse leven.

Op zich klinkt dit als een typisch Rachel Gibson boek maar toch bleef ik op mijn honger zitten. Het boek telt slechts 111 pagina’s en is dus erg kort waardoor de ontwikkeling van het verhaal iets te vlot verloopt. Eigenlijk had ik dit al vooraf kunnen verwachten. Ik ben immers geen fan van kortverhalen, maar vermits ik wel fan ben van de boeken van deze schrijfster wilde ik dit boek een kans geven. Tot nu toe had ik nog steeds geen kortverhaal gelezen dat me niet aan het einde achterlaat met een onvoldaan gevoel. Jammer genoeg kon ook dit boek daar geen verandering in brengen.

Ik mis de uitwerking van de personages, een iets tragere én daardoor ook realistischere ontwikkeling op relationeel gebied. ‘Gek op jou’ is het beste te omschrijven als vermakelijk maar daar blijft het wel bij. Deze personages zullen me minder lang bijblijven als de karakters uit andere boeken van dezelfde schrijfster.

4 gedachten over “Gek op jou – Rachel Gibson”

  1. Jammer dat de personages je minder goed bij blijven als van andere boeken. Ik vind het wel prettig als zowel het verhaal als de personages nog een tijdje in m’n hoofd zitten. Het boek spreekt mij op zich wel aan qua verhaal!

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.