Nachtelijke ontmoeting – Sylvia Day

nachtelijkeontmoetingTitel: Nachtelijke ontmoeting
Auteur: Sylvia Day
Uitgeverij: Harper Collins / Harlequin
318 p.

“In de schemerwereld tussen slapen en waken leveren de Beschermers van Dromen strijd met de Nachtmerries. Beschermer Aidan Cross is net zo goed in het vervullen van erotische dromen als in het doden van de vijand.

Vrouwen kunnen Aidan alleen zien in hun nachtelijke fantasieën, maar de begeerlijke en mysterieuze Lyssa ziet hem zoals hij echt is. En terwijl hij probeert om haar geheimen te ontrafelen, gebeurt het ondenkbare: Aidan Cross wordt verliefd.

Lyssa heeft heerlijke dromen over een man met intens blauwe ogen. Dan staat hij plotseling in levenden lijve voor haar deur! In het echt blijkt hij net zo onweerstaanbaar als haar nachtelijke droomman … maar haar overgave aan hem brengt haar ook in groot gevaar.

En haar niet alleen, want Aidan moet zijn missie volbrengen. Het is hem ten strengste verboden om te houden van deze sterfelijke vrouw, over wie is voorspeld dat zij zijn wereld zal verwoesten …”

Mijn mening:

Bovenstaande samenvatting deed me een combinatie van fantasy, humor, romantiek en erotiek verwachten. Deze factoren kwamen al aan bod in enkele eerder gepubliceerde boeken van deze schrijfster. Sylvia Day brak door dankzij haar Crossfire-reeks, maar publiceerde ook historische romans en boeken in het paranormal romance-genre. Erotiek is echter steeds in grote mate aanwezig bij haar verhalen. Nu heb ik niets tegen erotische scènes maar ik merk dat ik meer geniet van boeken waarin dit aspect wordt gecombineerd met fantasy -of historische elementen.

‘Nachtelijke ontmoeting’ klonk dan ook als een boek dat me zeker zou aanspreken. Ik verwachte iets dat veel weg zou weg hebben van haar Marked-serie die ik reeds las maar die verwachting bleek niet te kloppen. Ik moet zelfs eerlijk bekennen dat de eerste pagina met absoluut niet aansprak. Ik had zelfs schrik dat elke vrijscène op zo’n manier omschreven zou worden.

Begrijp me niet verkeerd. Ik heb echt geen probleem met erotische boeken vermits ze doorgaans uiterst vlot lezen en dus ook erg ontspannend leesvoer zijn alleen ergerde ik me iets te vaak aan bepaalde omschrijvingen. Nu lees je dit soort boeken doorgaans niet omwille van hun goed uitgewerkte verhaallijn maar bij dit boek leek het soms wel alsof de schrijfster een aantal seksscènes wilde schrijven en er nadien een verhaal omheen ging bedenken.

Ik kon er jammer genoeg niet echt in komen en voelde niet datgene dat de schrijfster schreef. Zo wordt de liefde die de personages voor elkaar voelen vrij frequent omschreven, maar ik voelde geen liefde tijdens het lezen. Eigenlijk kan ik er enkel lust van maken gezien het hoge aantal keren dat ze het bed in duiken.

Misschien komt hier nog verandering in bij het tweede deel van deze reeks, maar in dit eerste boek kwam de wereld waaruit Aidan komt maar vrij beperkt aan bod. Het paranorma-aspect moest het onderspit delven ten opzichte van de fysieke omschrijvingen en de in grote getallen aanwezige bedscènes. Jammer genoeg was deze verhouding niet helemaal mijn ding waardoor de ontspanningsfactor die ik doorgaans bij de boeken van deze schrijfster ervaar af en toe gecombineerd werd met een bedenkelijke blik en een portie ergernis.

Een gedachte over “Nachtelijke ontmoeting – Sylvia Day”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.