Weerzien in Virgin River – Robyn Carr

weerzieninvirginriverTitel: Weerzien in Virgin River (Virgin River #3)
Auteur: Robyn Carr
Uitgeverij: HarperCollins / Harlequin
382 p.

“Politieagent Mike Valenzuela kiest ervoor om in Virgin River te revalideren van de zware verwondingen die hij heeft opgelopen tijdens zijn werk in L.A.. Een beetje vissen, eten in het café van zijn vriend Jack en genieten van de mooie omgeving – zo hoopt hij weer de oude te worden. Eén ding wil hij echter voorgoed veranderen: na vele avontuurtjes is hij klaar voor een serieuze relatie.

Brie Sheridan weet wat er in de wereld te koop is. Ze is gescheiden, en ook in haar werk als hulpofficier van justitie komt ze regelmatig met de harde werkelijkheid in aanraking. Ze besluit dan ook de kat uit de boom te kijken als blijkt dat Mike, die ze kent als een versierder, graag een relatie met haar wil.

Dan overkomt Brie iets vreselijks, en is het juist Mike die haar als enige kan helpen. Langzaam maar zeker komen ze steeds nader tot elkaar en ontdekken beiden wat het betekent om echt van iemand te houden.”

Mijn mening:

‘Welkom in Virgin River’ is het derde deel in Robyn Carr’s bekende serie waarvan de verhalen zich steeds in het gelijknamige dorpje afspelen. Een verkleinwoord is hier ook goedgeplaatst, vermits Virgin River slechts een 600-tal inwoners telt. Zodra je begint te lezen zit je terug middenin de gemoedelijke sfeer die onlosmakelijk verbonden is met deze reeks.

De mensen die hier wonen kennen hun buren bij naam, er heerst een groot gevoel van samenhorigheid én zowel loyaliteit als vriendschap zijn in grote mate aanwezig. Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn in dit kleine bergdorpje. Eigenlijk lijkt het wel een beetje alsof Virgin River criminele problemen lijkt aan te trekken als een magneet.

Je blijft als lezer de hoofdpersonages uit de eerdere boeken volgen, maar leert ook nieuwe mensen kennen. Hierdoor bestaat het verhaal uit verschillende perspectieven die elkaar vlot opvolgen. Het zorgt er dit keer echter ook voor dat Brie en Mike niet zo zeer overkomen als hoofdpersonages. Er gebeuren immers nog heel wat andere zaken naast hun verhaal, waardoor het lijkt alsof de ontwikkeling van hun relatie één van de vele verhaallijnen is in plaats van een rode draad doorheen het hele boek.

Ik vind het leuk dat steeds meer mannen uit Jack’s vriendenkring zich willen te settelen en hierdoor een steeds grotere familie lijken te vormen. Het is aangenaam dat je bekende gezichten opnieuw krijgt te zien en dat het nog steeds goed met hen gaat.

Het is misschien niet mijn favoriete boek van deze schrijfster. Maar net als zijn voorgangers is ook dit verhaal een uiterst ontspannend geheel van sympathiele personages, een vlotte schrijfstijl, een gemoedelijke sfeer én erg toegankelijk verhaal.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.