Sinds je weg bent – Anouska Knight

sindsjewegbent

Titel: Sinds je weg bent
Auteur: Anouska Knight
Uitgeverij: Harlequin – Harper Collins
318 p.

“Holly Jefferson heeft heus wel door dat iedereen om haar heen opgelucht ademhaalt als ze eens glimlacht, en dat begrijpt ze ook wel. Het is nu twee jaar geeleden sinds het lot haar een keiharde dreun toediende. Voor de buitenwereld lijkt het alsof ze de draad heeft opgepakt – ze werkt weer in haar taartenwinkel, bezoekt vrienden … maar zij zelf weet dat ze er nog lang niet is.

Dan ontmoet ze Ciaran Argyll. Hij is knap, leidt een leven vol privileges en staat naar haar gevoel kilometers van haar af. Gaandeweg blijkt echter dat hij helemaal niet zo oppervlakkig is, dat hij eigenlijk heel leuk is – en dat hij haar wel ziet zitten! Maar ze durft de stap naar meer niet te zetten.

Is ze nou gewoon verstandig … of laat ze een nieuwe kans op vriendschap en misschien zelfs liefde door haar vingers glippen?”

Mijn mening:

Wauw! Ik vind het zo leuk wanneer een boek geheel onverwachts alle verwachtingen overtreft. Toen ik dit boek in handen kreeg deed de vrolijke cover me een uiterst luchtig en vrij oppervlakkig verhaal verwachten. Het is echter net het tegenovergestelde … onder die speelse cover gaat een heel mooi verhaal over verlies en nieuwe kansen schuil.

Holly probeert het verlies van haar echtgenoot een plaats te geven in haar leven maar merkt dat dit allesbehalve vanzelfsprekend is. Zoveel details in hun huis en haar dagelijks leven doen haar aan hem denken én ze koestert zich in die herinneringen. Ze wentelt zich erin om zo het echte afscheid zo lang mogelijk te kunnen uitstellen.

Dankzij haar taartenwinkeltje dat me door hun prachtige creaties deed denken aan de Italiaanse bakkerij uit het tv-programma Cake Boss, komt ze echter in contact met Ciaran Argyll. De verschillen tussen hen zijn zo groot dat hij in een andere wereld lijkt te leven. Ze heeft zich al snel een beeld van hem gevormd, maar net als bij de meeste vooroordelen het geval is ontdekt ze geleidelijk aan dat die niet lijken te kloppen.

Ook mijn verwachtingen van dit boek bleken niet te kloppen. Ik dacht weg te duiken in een luchtig tussendoortje en ontdekte vervolgens dat dit verhaal inhoudelijk meer te bieden had.

We volgen Holly terwijl ze met wankele stappen opnieuw leert lopen (al dan niet op hoge hakken) en merken hoe schuldgevoelens en twijfels opspelen wanneer haar hart na twee jaar plots niet enkel zijn anatomische functie uitvoert maar ook voor een ander lijkt te slaan. Toch is ‘Sinds je weg bent’ geen triest boek en Holly is zeker niet het enige personage.

Martha die niet enkel haar werk perfect uitvoert maar ook de ideale zus is, een schat van een schoonbroer, Dave als trouwe en kauwgrage hond, Jesse haar loyale collega die haar nog beter lijkt te kennen als haar eigen zus, … Holly wordt goed opgevangen met zo’n opvangnet van lieve mensen om zich heen. Bovendien hebben we het dan zelfs nog niet over Ciaran gehad en zijn excentrieke vader Fergal.

De vlotte schrijfstijl, innemende personages én de humor die een mooie tegengewicht vormt voor de emotionele fragmenten zorgen er voor dat ‘Sinds je weg bent’ zowel ontwapenend als ontroerend én ontspannend is.

4 gedachten over “Sinds je weg bent – Anouska Knight”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.