Blogger Vriendenboek #12

Herinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Nikita van Sensitive Booknerd in de spotlight.

11540945_863542527032449_4751245378858882243_nNaam: Nikita Maes

Leeftijd: Ik ben sinds kort 18, in juni was ik jarig

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik deed vorig jaar verzorging, wat inhield dat je kon studeren voor kinderzorg of bejaardenzorg. Maar toen kwam stage en ik merkte dat dit niet was wat ik de rest van mijn leven wou doen, en ik werd er ook echt heel ongelukkig van. Komend schooljaar ga ik Publiciteitsgrafiek doen, en dat houdt in dat je later bij reclamebureau’s kan werken, uitgeverijen, volgens mij kon je ook illustrator worden. Echt iets met creativiteit en daar hou ik wel van

Je favoriete eten?
Bloemkool in witte saus, daar mag je me voor wakker maken! Dat vind ik echt zo lekker!

Je lievenlingskleur?
Paars!

Verzamel je (naast boeken) iets?
Ik probeer wel spulletjes te kopen van de Minions, omdat ik ze echt wel heel schattig vind! Ik doe het niet echt bewust, maar ik heb intussen al wel een paar dingen. Ik heb onlangs een dagboek gekocht, met mijn verjaardagsgeld kocht ik ook veters. Ik heb een dekbed van de minions, de 2de dvd (Despicable me 2). Waarschijnlijk heb ik nog spullen waar ik nu even niet op kan komen.

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Ik heb in 2013 voor mijn verjaardag het boek ‘No en Ik’ gekocht van Delphine de Vigan. Ik heb het intussen wel uitgelezen, was wel een mooi verhaal maar toen was ik nog niet zo actief bezig met lezen als nu

Luister je naar audio-boeken?
Nee, ik denk zelf ook niet dat ik het zou volhouden. Ik lees liever zelf eerlijk gezegd.

Heb je een favoriet genre?
Young adult lees ik sowieso echt veel, voor een goede spannende thriller ben ik ook wel te vinden. En ook fantasy durf ik wel eens te lezen, maar dat is niet echt een favoriet van me

Welk boek zou je op dit moment willen kopen?
Ik twijfel tussen twee boeken (ik heb er sowieso geen geld voor op dit moment). De Behandeling van Suzanne Young. Dat is het vervolg op Het Programma. Of het vervolg op de Selectie-serie van Kiera Cass, dat is ‘De Prinses’.

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Ik heb ze gewoon op gevoel geschikt, ik leen voornamelijk van de bibliotheek en heb niet zoveel eigen boeken.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Fysieke boeken, als het echt niet anders kan zal ik ze op mijn iPad lezen. Maar anders het liefst ook fysieke boeken.

Heb je een favoriet boek?
Nee, ik kan niet kiezen. Dat zegt iedere boekenwurm, maar het is zo!

Wat is de mooiste cover die je in je bezit hebt?
Sowieso ‘The One’ van Kiera Cass!

Heb je enig idee hoeveel boeken je hebt? <100, >100, >200, >300 …?
Ik heb er welgeteld 10. Ik leen namelijk erg veel van de bibliotheek, dat bespaart mij een hoop geld en plek. Vandaar dat ik een kleine boekenkast heb, alleen De Selectie heb ik gekocht omdat ze die niet in de bibliotheek hebben en ik die toch echt wou lezen

Wat is je laatst gekochte boek?
Dat is alweer een hele tijd geleden, dat was ‘De Elite’ van Kiera Cass.

Weet je nog welk boek ervoor zorgde dat je graag las?
Ik las vroeger sowieso graag, maar sinds ik Young Adult lees heb ik er nog meer plezier aan. En The Hungergames heeft ervoor gezorgd dat ik young adult ging lezen.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Ik las veel Marc De Bel, Guy Didelez en Lauren Brooke.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Hoop en Dromen van Lauren Brooke. Is een boek uit de Heartland serie, en die vind ik ook echt heel mooi.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Ja, Rood als bloed van Salla Simukka. Iedereen was er razend enthousiast over, maar ik vond het boek niet heel geweldig.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Daarvoor heb ik helaas niet genoeg boeken 🙁

Als iemand van jullie zin heeft om zichzelf en zijn/haar blog hier voor te stellen dan hoor ik het uiteraard graag.

5 gedachten over “Blogger Vriendenboek #12”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.