Boekenslang

boekenslangMisschien kennen jullie dit wel … Soms begin je aan iets dat op het eerste zicht heel klein lijkt maar groeit het vervolgens uit tot iets dat veel groter/tijdrovender is. Bijvoorbeeld wanneer je in je Inbox een Pinterest-mail vindt met daarin mapjes waarvan ze denken dat ze jou zullen interesseren. Eerst probeer je nog te weerstaan, maar een mapje met een Harry Potter-gerelateerde titel is wel heel moeilijk te trotseren. En ach, één mapJE zal wel niet al te veel tijd in beslag nemen. Toch?

Onlangs had ik ook zoiets voor maar dan op een iets andere manier. Elisa van Trembling Pages plaatste eind juni immers iets heel leuk op haar blog … een boekenslang. Het leek me heel leuk om deze boekige variant van een woordenslang ook eens te doen. Alleen bleek dat vervolgens al snel uit de hand te lopen.

Ik dacht dat ik al vrij snel zou vastlopen met die aaneenschakeling van boeken én daar zat ik dus duidelijk mis. Het ene na het andere boek werd uit de kast gehaald en aan mijn stapeltjes toegevoegd. Binnen de kortste keren lagen er meerdere stapels door de bibliotheek heen verspreid. Iedere keer opnieuw dat kleine laddertje op om aan de hoogste planken te kunnen en dat terwijl ik eigenlijk stil in de zetel moest zitten/hangen vanwege de hittegolf.

Op de duur ben ik dan ook gewoon opgehouden terwijl ik waarschijnlijk nog wel eventjes had kunnen doorgaan. Het vooruitzicht om al die boeken ook weer terug op hun plek te zetten sprak me echter niet zo ontzettend aan met dit super warme weer. Toch had mijn boekenslang tegen dan al behoorlijke boa constructor-proporties aangenomen. 😉

1

Foto 1:

Meer dan liefde – Een verleidelijk voorstel – Lola geeft zich bloot – Terug naar Mountfern – Het noorderlicht – Thyme out – This side from the grave – Eve of Destruction – Notorious Nineteen – Het Negende oordeel – Een lichte koude huivering – Het geheime avondmaal – Legacy – De Ijzerprins

2

Foto 2:

Skin Heat – Torment – Terug naar huis – Schoon Schip – Poison Heart – Trouweloos – Schim en Schaduw – Wortelboom – Midnight Awakening – Gabrielle – Eclipse – Echo’s

3

Foto 3:

Silo – Onbreekbaar – Rode letters – Silber – De rode kamer – De regels van het Ciderhuis – Stately Pursuits – Starters – Skin tight – Triptiek – Koekoeksjong – Geliefde illusie

4

Foto 4:

En toen kwam Frankie – Elise – Embrace – De eetclub – Het boek Jakab – Bezeten van mij – De ijzerproef – From dead to worse – Eve of Chaos – Shades of Midnight – The tales of Beedle the Bard – HP & the Deathly Hallows – Sneeuwblind – Dead to the world – Dead Reckoning – Gewoonweg onweerstaanbaar – Renata – Alice in Wonderland

5

Foto 5:

Dief van de tijd – Dansen op Magnolia Street – Takedown Twenty – De Ijzerlegendes – De Schaduw van de nacht – Taken by midnight – De torens van middernacht – Twilight – Ten big ones – De schok – Koud bloed – De dochter van de circusdirecteur – Het recept voor liefde

6

Foto 6:

Eve of Darkness – De stilte van Rafaël – De laatste liefdesbrief – De familie Novak – De kleurenvanger – Roep uit de verte – Eleven on top – Het Parfum – Me and my shadow – Wachten op Doggo – Onzichtbaar – Het Rozenlabyrint – A touch of dead – Definitely Dead – Dead as a doornail

7

Foto 7:

De leesclub – Blauw is bitter – Rises the night – Het theehuis op Mulberry Street – Tess – Sneeuwval – Levend aas – Speurtocht – Twelve Sharp – Prijs van de waarheid – Dreiging en Duisternis – De schilder – Rafe – Engelenmoord

Ik heb geprobeerd om zo weinig mogelijk lidwoorden te gebruiken. Anders had het waarschijnlijk vrij eentonig geworden. Als ik goed geteld heb zijn het er 98, eigenlijk had ik dus toch nog even moeten door doen tot 100. 😉

4 gedachten over “Boekenslang”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.