Lucky in Love – Jill Shalvis

luckyinlove

 

Titel: Lucky in Love (Lucky Harbor, #4)
Auteur: Jill Shalvis
Uitgeverij: Forever
341 p.

“Mallory Quinn has had enough of playing it safe. As a nurse and devoted daughter, she takes care of everyone but herself. And as the local good girl, she’s expected to date Mr. Right. But for once, she’d like to take a risk on Mr. Wrong. And who could be more wrong than Ty Garrison? The mysterious new guy in town has made it clear that he’s only passing through, which suits Mallory just fine. Besides, his lean, hard body and sexy smile will give her plenty to remember once he’s gone . . .
For the first time in his life, Ty can’t bear to leave. Helping this sexy seductress-in-training walk on the wild side is making him desire things he shouldn’t, including leaving the military for good. As their just-for-fun fling becomes something more, Mallory and Ty wonder if they could really be this lucky in love. After all . . . anything can happen in a town called Lucky Harbor.”

Mijn mening:

Lucky in Love is het vierde boek in de Lucky Harbor-reeks dat ik las. Het maakte meteen ook duidelijk dat er in deze reeks telkens drie nieuwe delen kort na elkaar volgen. Je kan ze perfect los van elkaar lezen, maar op de één of andere manier zijn de personages bij die drie boeken telkens met elkaar verbonden. Zo namen de zusjes Traeger de hoofdrollen voor zich in de eerste drie boeken die ik reeds eerder las. Nu zijn het echter Mallory, Amy en Grace die samen The Chocoholics-club vormen die deze rollen voor hun rekening nemen.

De samenvatting van ‘Lucky in Love’ spreekt voor zichzelf. Jill Shalvis schrijft echte feelgood-boeken. Ze zijn misschien niet voorzien van een onverwachte plotwending of hoge spanningsboog, maar ze staan wel degelijk garant voor ontspanning én plezier.

En eigenlijk is dat af en toe exact waar ik behoefte aan heb. Niet nadenken over plotwendingen of illustere connecties, maar leesvoer dat hetzelfde effect heeft als een dure relaxatie-behandeling. Ondertussen weet ik dus wel dat ik die Zen-achtige behandeling thuis moet ondergaan én niet wanneer ik met het openbaar vervoer reis, want deze schrijfster brengt me meermaals aan het lachen.

Zo is het grappig hoe de eerste bijeenkomst van de Chocoholics tot stand komt en in wat voor omstandigheden. Jill Shalvis haar personages komen ondanks de soms ’te gek voor woorden’-situaties waar ze af en toe in verzeilen heel herkenbaar én sympathiek over. Dat telde ook voor Mallory en Ty.

Mallory die zich 100% in zit voor haar werk én het goede doel dat ze wil verwezenlijken. Mallory die rechtstreekse vragen stelt én niet al te best is in subtiliteit, de vrouw die alle regels opvolgt, steeds alles in goede banen leidt én zelfs nu nog steeds binnen de lijntjes zou kleuren. En toch … Mallory is dat brave imago ontzettend beu. Iedereen gaat er altijd vanuit dat zij het wel zal oplossen
En dan ontmoet ze Mr Wrong en zorgt één keer buiten de lijntjes kleuren er voor dat ze haar brave image onwillekeurig van zich af lijkt te schudden in de nabijheid van deze gesloten Ty die haar beter lijkt te begrijpen dan haar eigen familieleden.

De grappige conversaties, het zusterlijke gekibbel, de loyaliteit van vrienden, zelfs de plaatsvervangende schaamte bij sommige situaties … En dan zijn er nog de goedhartige, maar tegelijk uiterst nieuwsgierige inwoners, die zelfs de niet zo subtiele ‘Bemoei je met je eigen zaken’-blik van Ty negeren en volop poll’s en stiekem getrokken foto’s op hun FB pagina blijven posten
Al die elementen vormen samen telkens opnieuw een hartverwarmend, romantisch én humoristisch verhaal. Alsof dat alles nog niet voldoende is, begint elk hoofdstuk met een perfect verantwoorde reden waarom we chocolade nodig hebben. Jill Shalvis zorgt er dan wel voor dat ik me gegarandeerd met haar boeken amuseer, ze maakt het me tegelijkertijd wel heel erg moeilijk om dat dieet vol te houden.

Eerdere recensies:

Simply Irresistible
The sweetest thing
Head over Heels

3 gedachten over “Lucky in Love – Jill Shalvis”

  1. wat een fijne review om te lezen. Ik valt erg in herhaling door dat te zeggen maar ik lees hier altijd met plezier de boeken reviews hier 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.