Head over Heels – Jill Shalvis

headoverheels

 

 

Titel: Head over heels (Lucky Harbor #3)
Auteur: Jill Shalvis
Uitgeverij: Forever
E-book

“Free-spirited Chloe lives life on the edge. Unlike her soon-to-be married sisters, she isn’t ready to settle into a quiet life running their family’s newly renovated inn. But soon her love of trouble–and trouble with love-draws the attention of the very stern, very sexy sheriff who’d like nothing better than to tame her wild ways.

Suddenly Chloe can’t take a misstep without the sheriff hot on her heels. His rugged swagger and his enigmatic smile are enough to make a girl beg to be handcuffed. For the first time, instead of avoiding the law, Chloe dreams of surrender. Can this rebel find a way to keep the peace with the straitlaced sheriff? Or will Chloe’s colorful past keep her from a love that lasts . . . and the safe haven she truly wants in a town called Lucky Harbor?”

Verhaal:

De spontane Chloe is de enige van de drie zussen die bij haar moeder opgroeide. Misschien zijn haar zussen daar wel een klein beetje jaloers op, maar ze lijken te vergeten dat hun moeder Phoebe nooit een prijs zou winnen voor ‘ideale ouder’. Chloe kreeg dan ook een alles behalve traditionele opvoeding vermits hun moeder net heel open van geest was en een heel alternatieve levenstijl had. Zoveel jaren later is Chloe opgegroeid tot een jonge vrouw met een sterk karakter. Ze houdt ervan om de grenzen op te zoeken én durft ze af en toe ook wel eens te overschrijden. Haar oudere zusters zijn zich beide aan het settelen, maar zelf voelt ze nog niet de drang op zich te settelen. Al voelt ze zich wel steeds meer op haar plek in het kleine dorpje Lucky Harbor.

Dankzij Chloe’s liefde voor het opzoeken van én overschrijden van de wettelijke grenzen, trekt ze de aandacht van de plaatselijke sheriff. En ook al heeft ze een hekel aan het opvolgen van bevelen, stilletjes aan krijgt Chloë steeds meer de aandrang om zich in het rond te laten commanderen. Maar dan wel door slechts één specifiek persoon …

Mijn mening:

Ja hoor, het is drie keer op rij prijs met de boeken uit deze Lucky Harbor-reeks. Jullie hebben al aan mijn recensies van de voorgaande delen kunnen merken dat ik vanaf mijn allereerste Jill Shalvis-boek fan ben geworden van deze schrijfster. Ook ‘Head over Heels’ zorgde opnieuw voor heerlijk ontspannend leesvoer, een massa glimlachjes én zelfs een heuse gniffelsessie.

Deze auteur weet haar personages echt heel leuk neer te zetten, inclusief al hun kleine ‘foutjes’ waardoor je nog sneller met ze meeleeft. Waar ik me bij Maddy herkende in al haar lijstjes en het feit dat ze niet tegen ruzie kan, was het bij Tara haar voorliefde voor koken én bakken. Bij Chloe is het dan weer het feit dat ze absoluut niet tegen onrecht kan én niet wil dat haar slechte gezondheid haar hele leven overheerst. Stuk voor stuk wisten deze zussen me voor zich te winnen en me mee op sleeptouw te nemen.

De mannen spelen natuurlijk even goed een belangrijke rol in deze boeken. Op elk potje past een deksel én blijkbaar is Jill Shalvis heel goed in het tot stand brengen van het ideale deksel voor elk van haar personages. Waar ze op het eerste zicht vooral ontzettend van elkaar verschillen, blijkt tijdens het lezen al snel dat Sawyer én Chloe net heel goed bij elkaar passen. Natuurlijk wil Tara & Maddy’s jongere zusje ook graag haar grote liefde tegenkomen, maar ze wil zichzelf niet moeten veranderen vooraleer iemand haar graag zal zien. Niet zo’n gekke wens natuurlijk, want volgens mij wil iedereen dit.

Mochten jullie het je afvragen … ja hoor, ook dit boek bevat heel veel humor. Scènes waarin verf als vingerverf mag fungeren, modderbaden bij middernacht, de conversaties tussen de op het eerste zicht norse én gesloten Sawyer en de spontane Chloe, …

‘Head over heels’ bevat dezelfde ingrediënten als zijn voorgangers maar dan met nieuwe hoofdpersonages. Het eindresultaat is dan ook opnieuw ontspannend, romantisch én vaak vrij hilarisch.

2 gedachten over “Head over Heels – Jill Shalvis”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.