Full of colours #2

fullofcoloursJullie herinneren je misschien nog wel de ‘Kies je kleur- Tag’ die Joany een tijdje geleden lanceerde. Het was toen de bedoeling dat je zoveel mogelijk boeken met een cover in je favoriete kleur bij elkaar zocht in je eigen collectie en daar vervolgens een foto van deelde via Twitter. Mijn inzending kleurde toen helemaal paars. Maar eigenlijk vond ik het zo’n leuk idee dat ik deze rubriek introduceerde. Bij mijn eerste post liep ik in het rood én stelden jullie de kleur blauw voor als opvolger.

Wel, die blauwe editie hebben jullie zeker nog van me te goed. Maar vermits ik onlangs al mijn roze boeken uit de kast haalde om een zo hoog mogelijke stapel te maken in een poging de aandacht te vestigen op de Breast Cancer Awareness Month, leek het me een goed plan om meteen die selectie te verwerken in het tweede deel in deze ‘Full of Colours’-reeks.

Ik schrok al van het aantal rode boeken in mijn kast, maar ben eigenlijk nog meer onder de indruk van deze roze hoeveelheid. Roos is immers absoluut NIET mijn kleurtje. Je zal alleszins geen enkel kledingstuk in deze kleur aantreffen in mijn kleerkast. Toch bleek de boekenkast wel een heel aantal roze exemplaren te bevatten.

2014-10-07 12.43.06Eén van mijn favoriete bakboeken heeft een felroze rug, maar ook ‘Het geheim van de madonna (Philipp Vandenberg), Porno (Irving Welsch), ‘Cupcakes‘ (Sue McManon), ‘Fearless Fourteen’ én ‘Explosive Eighteen’ van Janet Evanovich dragen trots dit felle kleurtje.

2014-10-07 12.44.01Zelfs Julie Kagawa’s ‘De Ijzerkoningin’ hoort in dit rijtje thuis. Samen met ‘Renata’ (het vijfde boek uit de Middernacht-reeks van Lara Adrian), ‘Godin bij vergissing’ (het eerste boek uit de Partholon-serie van P.C.Cast) en ‘Kiss of Crimson’ van Lara Adrian (Ja hoor, ik heb die serie twee keer in de kast staan!)

2014-10-07 12.46.19Ook de eerste twee delen uit Maya Banks Verleiding-reeks hebben een fel roze rug als contrast bij hun zwarte covers. ‘Bestseller Babe’ (Holly McQueen), ‘Geliefde Illusie‘ (Nora Roberts), ‘Hart en ziel’ (Maeve Binchy), ‘Een gevaarlijk verlangen‘ (Samantha Young), ‘Op zoek naar het onmogelijke‘ (Jennifer Probst), ‘Dansen op Magnolia Street’ (Sharon Owens) en de omnibus van Katie Fforde maken het lijstje compleet en 100 % roze.

P.S.: Blijkbaar waren ze dit nog niet allemaal en bevatte die roze Pisa-toren ook nog ‘Dochter van de revolutie’ (Teresa De La Caridad Doval), ‘Rode rozen en tortilla’s’ (Laura Esquivel) en ‘Het hart van een vrouw‘ (Cathy Kelly).

2 gedachten over “Full of colours #2”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.