Rondleiding op de site #3: Recepten

colorfinalminiNa de rondleiding in mijn online boeken -en filmcollectie hebben jullie al lang door waar je terecht kan voor het overzicht van mijn cd-verzameling. Die rubriek slaag ik voor het gemak dus eventjes over, al mogen jullie er gerust eens gaan rondsnuffelen als je wil weten van wat voor muziek ik hou. Die favorieten komen immers minder vaak ter sprake als mijn geliefde boeken.

De rubriek die ik in deze blogpost wel bij jullie wil introduceren is mijn online kookboek. Dit is tevens ook de reden waarom ik jaren (vele jaren, zoveel dat ik het exacte aantal eigenlijk niet juist weet) geleden een Zwartraafje-site heb opgestart. Ik was immers als tiener reeds bezig met het uitknippen en bewaren van receptjes die ik ooit eens wou uittesten. Vanaf ik ben gaan samenwonen met mijn echtgenoot (toen nog vriend) is die collectie steeds maar groter geworden. Recepten uit reclame-blaadjes, gerechten uit tijdschriften, zelfs recepten die ik van vrienden en familieleden kreeg, … Op de duur was die verzameling briefjes zo groot dat het overzicht verdwenen was. Eerst was ik ze daarom beginnen overschrijven in schriftjes. Verschillende rubrieken in verschillende kleuren in de hoop dat ik zo senller het juiste recept zou kunnen terugvinden, maar ook dit was na een tijdje geen overzichtelijke oplossing meer.

pralines9aVandaar dus dit online recepten-boek. Natuurlijk ben ik nu nog vaak genoeg in mijn kookboeken aan het bladeren op zoek naar een recept dat ik nog niet eerder heb uitgeprobeerd. Maar mijn losse recepten staan wel allemaal gesorteerd in deze rubriek. Ik hoop dat hij voor jullie ook overzichtelijk is, maar zelf vind ik hier wel heel snel mijn favorieten in terug. Of die van andere, want momenteel ben ik bijvoorbeeld volop bezig met een lading van deze roompralines die mijn moeke graag lust.

DSCN0364Mijn broers lusten dan weer graag deze koude chocoladetaart en mijn echtgenoot is fan van de frangipanetaart en muffins met banaan & pecannoten. Er staan ook genoeg hartige recepten tussen hoor, al valt dit helemaal niet op door mijn opsomming van zoete desserts. 😉

Ik ben trouwens nog steeds aan het proberen om bij elk gerecht een foto toe te voegen. Een project dat al een tijdje loopt, maar nog steeds niet vervolledigd is. Dat ik steeds maar nieuwe recepten ontdek helpt natuurlijk niet echt.

Welke receptjes spreken jullie het meeste aan?

2 gedachten over “Rondleiding op de site #3: Recepten”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.