Roompralines

De witte chocolade-roomvulling die deze pralines zo lekker maakt. Vroeger liet ik deze vulling in de koelkast opstijven en vormde ik er nadien bolletjes van. Dit was echter vrij tijdrovend. Ondertussen heb ik me een ijsblokjesvorm aangeschaft waarvan het topje in silicone is gemaakt. Op deze manier kan je de vulling rechtstreeks in de ijsblokjesvorm spuiten. Je laat ze in de diepvries hard worden en kan ze er dan makkelijk uitduwen dankzij die flexibele bodem. Tot nu toe zijn die tandenstokers de handigste manier gebleken om ze te omhullen. Als de pure chocolade is opgesteven, kan je de tandenstokers makkelijk verwijderen en dan kan je dat kleine gaatje nog opvullen met de overblijvende pure chocolade of met een pareltje zoals bij deze feestelijke lading

125g boter * 1/8l room * 350g witte chocolade * enkele druppels vanille -essence

De room even laten doorkoken. De gehakte chocolade toevoegen en blijven roeren tot alles goed gesmolten is. Vanille essence toevoegen. Boter luchtig roeren en na afkoelen onder het mengsel roeren. Bolletjes spuiten en laten stollen. Omgeven met pure chocolade en in witte chocolade schilfers rollen. Deze pralines vonden de meesten het lekkerst.

Deze pralines zijn ondertussen al bijna een traditioneel verjaardagsgeschenk geworden in onze familie. Bij de laatste lading die ik voor moeke haar verjaardag maakte heb ik deze foto's getrokken. Probeer steeds voldoende pure chocolade in één keer te bereiden. Als je nadien nog moet bijsmelten krijg je een marmer-effect en de gladde omhulling is echt wel het mooiste.