Banaan-pecanmuffins – Simpelweg Lekker: Muffins

banaan-pecannotenmuffins

150g bloem * 1 ½ tl bakpoeder * mespuntje zout * 70g lichtbruine basterdsuiker * 115g pecannoten, gepeld en grof gehakt * 2 grote, rijpe bananen, geprakt * 5el melk * 2el boter, gesmolten * 1 groot ei, losgeklopt * ½ tl vanille-extract

Bekleed een muffinvorm voor 8 stuks met papieren vormpjes. Zeef bloem, bakpoeder en zout in een kom, voeg suiker en noten toe en schep alles goed dooreen. Roer de geprakte bananen, melk en boter, het ei en het vanille-extract in een aparte kom door elkaar. Voeg het mengsel bij de droge ingrediënten en schep alles kort door elkaar. Verdeel het beslag over de papieren vormpjes en bak de muffins 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C, of tot ze gerezen en goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en zet ze op een rooster om af te koelen.

Zelf gebruik ik hier zelfrijzende bloem in plaats van 'bloem + bakpoeder + mespuntje zout' Ik maak met dit beslag doorgaans een tiental muffins.