Vermoorde reputaties – J.D.Robb

vermoordereputaties

 

Titel: Vermoorde reputaties
Auteur: J.D.Robb
Uitgeverij: Boekerij
319 p.

“Het eerste slachtoffer wordt op de stoep gevonden, in de stromende regen. Het tweede slachtoffer ligt in de tuin van het gebouw waar ze woonde.

Inspecteur Eve Dallas ziet genoeg overeenkomsten. Zo waren beide slachtoffers mooie en zeer succesvolle vrouwen – hun glamoureuze bestaan en hun liefdesleven hielden de hele stad bezig.

De relaties die ze hadden met de machtigste en rijkste mannen van New York bieden Eve een lange lijst met verdachten – onder wie haar eigen geliefde, Roarke. “

Verhaal:

Na de DeBlass-zaak die uitgebreid in het nieuws kwam en haar relatie met Roarke die haar volgens de paparazzi een interessant topic maken, is Eve’s gezicht bekend geworden. Verschillende mensen zouden hunkeren naar deze aandacht maar dit telt niet voor Dallas. In tegendeel zelfs, ze koestert immers een grote afkeer voor de pers die haar sindsdien lijkt te stalken.

Wanneer ze wordt opgeroepen om het onderzoek te leiden in een nieuwe moordzaak valt het al snel op dat deze dader zijn oog laat vallen op sterke én succesvolle vrouwen wiens leven dagelijks kan gevolgd worden in één van de vele roddelkranten. De enige gemeenschappelijke factor tussen beide vrouwen, lijkt hun relaties met machtige mannen die een goedgevulde spaarrekening hebben.

Deze factor bezorgt de politie al snel een gigantische lijst met mogelijke daders. Een lijst waar ook Roarke’s naam in voorkomt én Eve is vastbesloten om zijn onschuld te bewijzen. Ze besluit dan ook de grove middelen in te zetten door de persaandacht waar ze zo’n grote hekel aan heeft aan te spreken om dit te verwezenlijken. Als de dader op zoek is naar bekende vrouwen, dan zorgt Eve er wel voor dat ze haar werk-outfit inruilt voor een nieuwe garderobe. Ze zoekt de camera’s op en transformeert zichzelf tot het aas dat nodig is om deze hardnekkige moordenaar uit zijn tent te lokken …

Mijn mening:

Een tijdje geleden mocht ik ‘Vermoorde schoonheid’ recenseren, het enige nadeel hierbij was dat ik ‘Vermoorde reputaties’ nog niet had kunnen lezen. Nu ben ik iemand die boeken het liefst in de correcte volgorde leest en daarom stond dit boek op mijn wenslijstje.

Net als bij het eerste en derde boek uit de Eve Dallas-reeks viel het me opnieuw op, hoe snel je vertrouwt bent met J.D.Robb’s karakters. Ze weet haar personages immers knap uit te werken, zodat je hun typische karaktertrekjes meteen herkent en je het gevoel hebt dat je oude bekenden tegenkomt.

Eve doet zoals we van haar gewoon zijn haar werk voorbeeldig, maar moet hiervoor jammer genoeg mensen tegen zich in het harnas jagen én zelfs vrienden, één van de weinige die ze heeft, kwetsen. Ze doet echter wat ze moet doen om gerechtheid te vinden voor de overleden slachtoffers, ook al moet ze zichzelf hiervoor wegcijferen. Haar eergevoel én loyaliteit zijn slechts twee karaktertrekken die van haar een sterk hoofdpersonage maken.

Bovendien hou ik nog steeds van het contrast tussen Eve & Roarke. Ze mogen dan wel allebei een rampzalige jeugd achter de rug hebben, hun huidige levensomstandigheden vertonen geen overeenkomsten. De doelgerichte agente Eve krijgt vrijwel iedereen te zien, maar er zijn slechts een klein aantal mensen bij wie ze haar afweerschild omlaag laat zakken én Roarke is daar één van.

‘Vermoorde reputaties’ leest ontzettend vlot, heeft een hoog tempo, spanning en romantiek maar bovenal geen enkel saai moment. Een omschrijving die zowel bij dit geweldige boek past maar ook bij het sterke vrouwelijke hoofdpersonage.

2 gedachten over “Vermoorde reputaties – J.D.Robb”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.