Midnight Breed én Middernacht

2014-07-11 10.12.20Sommige boeken ontdek je vooraleer ze vertaald worden, anderen net door hun vertaling. Zo won een vriendin een tijd terug ‘Gabrielle’, het eerste boek uit de Middernacht-reeks van Lara Adrian. Ik mocht het boek van haar lenen (Ja, we zijn zo’n goede vriendinnen dat we onze boeken aan elkaar uitlenen 😉 ) en was al snel helemaal verkocht.

Alleen waren er op dat moment nog maar twee boeken uit deze serie vertaald. Het tweede deel ontleende ik bij de bibliotheek, maar op het einde van dat boek wou ik echt wel verder lezen. Ik heb me weten in te houden tot het mijn verjaardag was (die van vorig jaar wel te verstaan) én heb toen de eerste NEGEN boeken in het Engels aangekocht. Ik bestelde ze allemaal samen omdat ik echt wel wou dat ze perfect bij elkaar pasten en was dan ook een ‘beetje’ teleurgesteld dat ze het derde boek in een kleinere versie hadden opgestuurd. Wat later werden ook ‘Darker after Midnight’ en ‘Edge of Dawn’  aangekocht en ondertussen ben ik al een hele tijd aan het wachten tot ook ‘Crave the Night’  gepubliceerd wordt. Een publicatie die jammer genoeg al enkele keren is uitgesteld.

middernachtHet is trouwens een goede zaak dat ik in die periode nog geen recensie-exemplaren kreeg toegestuurd want ik heb die boeken allemaal achter uitgelezen. Het ene was nog niet uit of ik had het andere al uit het rek genomen. Ondertussen krijg ik echter wel boeken toegestuurd om te recenseren en zo kreeg ik  dankzij LS Amsterdam zowel ‘Dylan’ en ‘Renata’ als ‘Claire’ in mijn bezit. De Nederlandse editie van het 4de, 5de én 6de boek uit de Middernacht-reeks.

Nu gebeurt het niet zo vaak, vermits ik doorgaans de originele cover vaak het mooiste vindt, maar in dit geval vind ik de covers van de Nederlandstalige uitgave echt geweldig. De kaften die een beetje als fluweel aanvoelen, de warme kleuren, de keltische tribals op de achtergrond, …Het enige minpuntje is dat zowel Tess, Elise en Dylan alle drie een tint blauw hebben. Het was waarschijnlijk nog knapper geweest, wanneer die elkaar niet opvolgden in kleur maar afwisselden. Ik vind ze echter heel goed bij deze reeks passen én bovendien vormen ze ook een heel mooi geheel.

2014-07-11 10.12.47En je raadt het al, dat was het nu net … ik had ze niet als geheel in mijn kast staan. Nu zou je denken ‘Je HEBT ze al in het Engels’, maar dit keer speelde dat geen rol. Het is echt de enige keer dat ik een boek in twee versies in de kast heb staan, maar het was dus al vrij snel mijn bedoeling om ook de Nederlandse editie te vervolledigen. Voor mijn verjaardag kreeg ik Gabrielle cadeau van mijn vriendin en de cadeaubon die ik won dankzij een heel lieve Boekenfee, heb ik ingeruild voor Tess & Elise zodat ik mijn Middernacht-reeks kon vervolledigen.

Hebben jullie bepaalde reeksen twee keer in de kast staan?

3 gedachten over “Midnight Breed én Middernacht”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.