Bookmarks Tag

Een tijdje terug zag ik op Craving Pages de Google-Tag verschijnen. Hij leek me meteen heel erg leuk om in te vullen en blijkbaar was ik niet de enige die er zo over dacht, want iets later kwam hij ook op verschillende andere blogs. Jammer genoeg ontdekte ik al snel dat de combinatie van strenge privacy-instellingen én het regelmatig wissen van je geschiedenis het onmogelijk maken om deze tag te verwezenlijken. Dus moest ik een alternatief bedenken en dat werd deze Bookmarks Tag.

Kijk gerust even mee, welke sites ik heb opgeslagen tussen mijn favoriete online bladwijzers.

A for Amazon
Tja, dit is natuurlijk geen grote verrassing. Niemand zal achterover vallen wanneer ik zeg dat ik hier af en toe eens aan het rondsnuffelen ga.

B for Bibliotheek
Snel eventjes in de online catalogus van de plaatselijke bibliotheek gaan kijken of een van de boeken op mijn TBR-lijst binnen is of nieuwe aanwinsten opzoeken. Onder B kan je bij mij echter ook Book Traveler terugvinden, vermits ik voor ik Bloglovin had (ondertussen staat dit hier natuurlijk ook bij) een aantal favoriete boekenblogs via mijn bladwijzes volgde. De Book Depository verdient hier zeker ook een vermelding want daar kom ik regelmatiger als bij Amazon.

C for Cupcake Project
Ondertussen hou ik het bij lekker gebak in plaats van mooi versierde cupcakes. Maar voor de cupcake iets te ver werd doorgedreven … Nu ja, voor het een hype werd was ik een hele tijd volop bezig met het versieren van cupcakes én het volgen van lekkere cupcake-blogs. En ja hoor de C staat even goed voor Craving Pages.

D for De Lijn
Wie met het openbaar vervoer ergens wil geraken moet natuurlijk ook weten wanneer de bus of tram vertrekt en hoelang de rit duurt.

E for Ebay
Momenteel is het alweer eventjes geleden, maar ik heb hier al enkele interessante boekenkoopjes op de kop kunnen tikken. Bijvoorbeeld de eerste 9 boeken uit de Southern Vampire Mysteries + het boek met kortverhalen uit dezelfde serie voor zo’n 45€ (verzendingskosten inclusief). Momenteel heb ik nog net zitten zoeken naar een betaalbare cover voor een E-reader, dus misschien heb ik deze bookmark binnenkort weer nodig. 😉

F for Forever Friends
De officiële site van mijn favoriete beertjes, waar regelmatig nieuwe gratis wallpapers te beschikking staan. Onder deze letter kan je echter ook Fanfiction terugvinden. Lange tijd was ik daar vrijwel dagelijks aan het lezen en kwam ik nog amper aan een echt boek toe. Ondertussen heb ik deze fanfictie alweer een tijdje vaarwel gezegd en ben ik weer volop boeken aan het lezen.

G for Gmail
Recensies doormailen naar de uitgeverijen, een online agenda bijhouden, …

H for Hotmail
Tja, de meeste van jullie zullen net als ik meerdere email-accounts hebben. Doorgaans is het eerste wat ik doe wanneer ik online kom dan ook het lezen van nieuwe mails, voor ik over schakel op de verschillende sociale media-profielen.

I for Imdb
Een beetje de Goodreads van de films. Vrij regelmatig moet ik hier iets opzoeken. Ook de Ikea-site staat bij mijn favorieten. Ondertussen staan ze mooi te pronken in de bibliotheek, maar ik heb hier lange tijd de Billy-boekenkasten zitten bewonderen en berekenen hoeveel ik er kon plaatsen. 😉

J for Jill Shalvis
Ik heb tot nu toe nog geen enkel boek van deze schrijfster gelezen. Maar dankzij haar blog en FB-pagina brengt ze me dagelijks aan het lachen.

K for Kinepolis
Oh Maleficent … én X-men … EN 22 Jump Street! Hoog tijd om nog eens tot bij de cinema te geraken.

L for Lyrics to live by
Maar ook voor LS Amsterdam, L&M Books en Uitgeverij Lannoo. Ik wil nu eenmaal goed bijhouden welke nieuwe boeken er allemaal gaan uitkomen.

M for Marktplaats
De Forever Friends beertjes die ik verzamel kan je hier erg moeilijk vinden. Maar op deze site kom ik er regelmatig leuke tegen. Al is het nu alweer eventjes geleden sinds mijn laatste aanwinsten.

N for Nmbs
Wanneer ik deze site nodig heb staat er doorgaans een leuke bijpraat-sessie in Gent op het programma.

O for Openbare bibliotheek Antwerpen
Die bij de Antwerpenaren beter bekend is als Permeke. Het voorbije jaar heb ik hier regelmatig een nieuwe stapel boeken ontleend, maar vermits ik niet meer aan mijn eigen leesvoer toekwam én ook al lid ben bij de plaatselijke bibliotheek, heb ik mijn kaart niet meer verlengd.

P for Pinterest
Een ramp voor mijn planning want hier verlies ik sowieso meer tijd dan ik in gedachte had.

Q for Quizkalender
Oei, dit is echt al een oude bookmark. Enkele jaren terug deed ik regelmatig mee aan een quiz. De laatste tijd is dat er niet meer van gekomen. Hopelijk komt het er in het najaar nog eens van om met mijn nichtjes en schoonzus aan een leuke quiz deel te nemen.

R for Refashionista
Ooit gaat het lukken … Ooit gaat het er van komen om deftig met een naaimachine overweg te kunnen en zelf in staat te zijn om niet enkel herstelwerk uit te voeren, maar ook een kledingstuk in elkaar te toveren. Ondertussen blijft het nog eventjes bij vol bewondering te kijken naar wat deze vrouw allemaal weet klaar te spelen met kledingstukken die ze bij tweedehandse winkels koopt.

S for Stumble Upon
Vergelijkbaar met Pinterest. Gelukkig kom ik hier niet zo vaak terecht. Anders zou ik helemaal geen tijd over houden voor lezen, recenseren én bloggen.

T for Twitter
Daar heb ik sommige van jullie dan ook leren kennen. Na een paar dagen te zijn weggeweest staat me hier ongetwijfeld een massa ongelezen tweets te wachten om bij te lezen.

U for Utopolis
Kinepolis heeft dan misschien wel meer zalen, maar eigenlijk is deze cinema mijn favoriet. Minder druk, dichter bij en voldoende parkeerplek. Alleen maar voordelen dus.

V for Vertalen
Wanneer ik eens niet op de juiste vertaling van een woord kan komen, is deze site perfect.

W for What Should I Read Next ?
Dankzij deze site ontdekte ik al enkele leuke auteurs. Ondermeer J.R.Ward, waar ik nu een heel deel boeken van heb besteld bij The Book Depository. Ook Watleesjij.nu kan je hier terugvinden. Hier post ik doorgaans ook mijn recensies.

X for Xenos
Maar ook voor Xander Uitgevers. In beide gevallen is het leuk om even te gaan zien of er iets nieuws op til staat.

Y for Youtube
Trailer bekijken, nieuwe nummers beluisteren en natuurlijk ook kijken naar verschillende Booktubers hun leuke filmpjes.

Z for Zwartraafje
Ja hoor, mijn eigen site vermits ik geen zin had om die iedere keer volledig in te voeren. Erg hé. Mede-boekenblogster Emmy van Zon en Maan staat hier natuurlijk ook bij.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.