Titel: Renata (Middernacht-reeks, boek 5)
Auteur: Lara Adrian
Uitgeverij: LS Amsterdam
301 p.

“Renata is een van de dodelijkste krijgers die er is, maar haar geïsoleerde bestaan wordt plots verstoord als ze een goudblonde vampier ontmoet die haar een wereld binnenlokt vol gevaar en verlangen. Deze Nikolai kickt er namelijk op om wraak te nemen op vijanden van de Broerderschap, maar zijn volgende doelwit is moeilijker te benaderen dan anders. Eén vrouw staat hem in de weg, de verleidelijke en dodelijke lijfwacht van zijn doelwit: Renata.”

Wanneer Nikolai alleen op zoek gaat naar een eerstegeneratie-vampier die zich afzondert van de buitenwereld ontdekt hij meer dan hij had verwacht. In Sergei Yakut's afgelegen jachthuis dat een echt mannenbastion is ontmoet hij immers Renata.

Als enige vrouw tussen al die mannen is ze het gewoon om er alleen voor te staan, om alles te doen om te kunnen overleven. Ze heeft zichzelf onvermoeibaar getraind tot haar lichaam een vrijwel even gevaarlijk wapen is als haar geliefde dolken. Het is echter haar geestelijke gave die haar het meeste kracht geeft.

Wat begon als de zoektocht naar Sergei, zodat hij deze stamvampier op de hoogte kon brengen van een reeks routineuze moorden, loopt al snel uit tot een gigantische chaos. Een samenloop van omstandigheden brengt Niko en Renata samen in het midden van al deze heisa. Ze kunnen niet anders als samen op zoek gaan naar diegene die al deze chaos heeft veroorzaakt. Uit pure noodzaak worden ze dan ook partners-in-crime maar dit wordt al snel veel meer dan dat …

Met dit boek bevestigd Lara Adrian nogmaals dat haar Middernacht-reeks de perfecte dosering is van zowel fantasy en spanning als erotiek. Vrijwel meteen komt het verhaal op gang en lijkt het alsof je op een rollercoaster terecht komt. De familie van de Strijders breidt zich alweer een beetje uit en het is heel leuk om te lezen hoe Lara Adrian voor ieder van haar karakters de perfecte partner weet tot leven te brengen in haar verhalen. Ook dit vijfde boek valt geen enkel ogenblik stil. Enkele sluiers worden opgelicht en leggen een klein stukje bloot van het grootschalig complot dat zich aan het ontplooien is. Ik kijk alvast volop uit naar het volgende boek in deze zinderende Middernacht-reeks.