Your life in books Tag

prent-boeken-op-trapDeze Tag kwam ik een tijdje terug tegen toen Ivette hem op haar blog postte. Sommige Tags spreken me totaal niet aan, maar bij deze intrigeerde de titel me vrijwel meteen. Het leek me wel leuk om mijn leven in boeken te bekijken. Hopelijk denken jullie er ook zo over …

2014-07-16 16.57.551. Vind een boek voor elk van je initialen

De eerste vraag was alleszins geen probleem. Vrij snel had ik de juiste titels gevonden om mijn initialen samen te stellen.

 

2014-07-16 18.27.032. Tel je leeftijd langs je boekenplank: welk boek is het?
Tja, dat verschilt natuurlijk van kast tot kast. Bij de fantasy-kast was ‘Dead to the world’ van Charlaine Harris het boek dat mijn leeftijd markeerde.

2014-07-16 16.58.453. Kies een boek dat zich afspeelt in je staat/land/stad?
Hmm, deze was al wat moeilijker. Ik heb namelijk niet zoveel boeken van Belgische auteurs én moest dus eventjes zoeken. Maar de twee kortverhalen van Willem Elschot in dit boek spelen zich af rond Antwerpen én net die stad ligt het dichtst bij het dorp waar ik woon.

2014-07-16 18.26.224. Kies een boek dat zich afspeelt in een land dat je graag zou willen bezoeken.
Over dit boek moest ik zelfs niet nadenken vermits ik een zwak heb voor het Verenigd Koninkrijk. Ik wil heel graag nog een keer naar Londen gaan, maar ook The Cotswolds, Ierland, Jersey, … staan op mijn wenslijst. Als we het dan toch over wensen hebben … liefst van al wil ik gewoon ook eens naar Diagon Alley én Hogwarts én …

2014-07-16 18.28.305. Kies een boek met je favoriete kleur op de cover
Dat paars mijn lievelingskleur is wisten jullie al langer, dus heb ik meteen ook mijn favoriete paarse boek gekozen. Nog eventjes wachten op het vervolg …

2014-07-16 16.58.336. Van welk boek heb je de leukste herinneringen?
Ik dacht eerst aan ‘Harry Potter and the sorcerer’s stone’, maar vermits die al vermeld was heb ik voor ‘Touched by an alien’ van Gini Koch gekozen. Ik heb het boek immers gewonnen met een Goodreads-giveaway. Sowieso al een leuke herinnering, maar ik vind het des te leuker omdat ik hierdoor deze schrijfster én hilarische reeks ontdekt heb. Ondertussen heb ik bijna de volledige serie in de kast staan én dit zou niet het geval zijn mocht ik niet eerst een grote portie geluk aan mijn zijde hebben gehad.

2014-07-16 18.27.237. Welk boek vond je erg moeilijk om te lezen?
Dat is ‘Bricklane’ van Monica Ali. Ja hoor, het is knap geschreven, maar ook al las ik als tiener heel veel van dit soort boeken met een ernstig thema, ik kan er nu ik ouder ben geworden echt niet meer van genieten. Dit soort onderwerpen trek ik me veel te erg aan én dat is nu eenmaal geen goede combinatie. Ik lees nu eenmaal om me te ontspannen, niet om een week na het lezen van een verhaal nog steeds te piekeren over de gebeurtenissen in dat specifieke boek.

2014-07-16 18.27.468. Welk boek van je TBR gaat je waarschijnlijk het grootste gevoel van voldoening geven?
Vermoedelijk dit boek van Robert Jordan. Het staat samen met de andere delen uit deze ‘op-één-boek-na’ volledige reeks op me te wachten. Wanneer ik dan toch eens een startschot kan geven door in dit eerste boek te beginnen zal dat waarschijnlijk voor een gevoel van voldoening zorgen.

 

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.