Op het eerste gezicht – Bella Andre

 

 

Titel: Op het eerste gezicht (Sullivan-serie, 1)
Auteur: Bella Andre
Uitgeverij: Boekerij
272 p.

 

“Chloe Peterson heeft een heel zware nacht achter de rug. De grote blauwe plek op haar wang is daarvan het bewijs. En als haar auto van een natte weg rechtstreeks een greppel in schuift raakt ze ervan overtuigd dat zelfs de waanzinnig knappe man die haar redt te midden van de regenstorm, te mooi is om waar te zijn. Of niet? Chase Sullivan reist als succesvol fotograaf de hele wereld over, en heeft de mooie vrouwen voor het uitkiezen. Zijn leven is perfect zoals het is – totdat hij die éne vrouw tegenkomt die zijn avances niet meteen beantwoordt. Chloe is het mooiste wezen dat hij ooit ontmoet heeft, maar Chase moet alles op alles zetten om de vrouw van zijn dromen niet te laten ontsnappen. Zal Chloe hem ook in haar armen durven sluiten?”

De titel van dit boek is alleszins heel toepasselijk, het is immers echt wel liefde op het eerste gezicht. Of eerder als een donderslag bij heldere hemel, al is de hemel alles behalve helder wanneer Chase en Chloe elkaar voor het eerst ontmoeten. Net het tegenovergestelde, de regen heeft net plaats gemaakt voor een heuse hagelbui wanneer Chase een auto ziet die de greppel is ingereden. Al heeft hij nooit de behoefte gehad om redder in nood te spelen, wanneer hij de doorweekte Chloe voor het eerst ziet komt daar al snel verandering in …

Die liefde op het eerste zicht is op zich wel geloofwaardig, wat me echter een beetje stoorde bij dit verhaal is dat alles van een leien dakje lijkt te lopen. Iets te veel roze wolkjes terwijl wat meer strubbelingen het verhaal realistischer hadden gemaakt. Maar dat was dan ook het enige minpunt dat ik kan aanhalen. Het boek bevat geen plotse verrassingen maar leest wel ontzettend vlot én is dus het perfecte leesvoer voor wie eventjes tot rust wil komen.

Ik was sowieso heel nieuwsgierig naar deze Sullivan-reeks. Dat Maya Banks het oeuvre van Bella Andre aanprijst op de achterkant van dit boek was daar natuurlijk ook een beetje mee verantwoordelijk voor. Zij schrijft niet enkel zelf geweldig ontspannende boeken, ze weet anderen hun werk ook heel bondig samen te vatten … ‘Bella Andre lezen is absoluut een genot’ Een mening waar ik me volmondig bij kan aansluiten.

Sommige omschrijven dit soort boeken met de term ‘Guilty pleasures’, ik begrijp alleen niet zo goed waarom die ‘guilty’ er wordt aan gekoppeld. Waarom zouden we ons schuldig moeten voelen bij het lezen van een boek dat gegarandeerd voor een ontspannende avond zorgt. Voor mij persoonlijk is een boek dat mijn gedachten weet stil te zetten minstens even goed als een literair meesterwerk dat me aan het denken zet. Bovendien geniet ik veel meer van dat eerste genre waar ik volop met de karakters kan meeleven en me volledig kan ontspannen dan een boek waar ik sommige alinea’s drie keer moet herlezen om elke verwijzing én dieperliggende laag te begrijpen.

Ik ben heel blij met een boek als ‘Op het eerste gezicht’, zelf slaag ik er niet in om de To do-lijstjes uit mijn hoofd te bannen, maar dankzij dit super ontspannende eerste deel uit de Sullivan-serie leek dat plots geen probleem. Wat het nog leuker maakt is dat Chase in een groot gezin is opgegroeid en de Sullivan-reeks dus ook blijft groeien.

5 gedachten over “Op het eerste gezicht – Bella Andre”

  1. Ik ben benieuwd of je net zoals mij deel 2 nog veel beter zal vinden 🙂
    En aan ‘guilty pleasures’ doe ik niet hoor. Enkel aan genieten tout court 😀

    1. Dan hoop ik dat je er evenveel van geniet als ik. Dat je meteen kan doorlezen in het tweede en derde boek is natuurlijk goed meegenomen. 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.