Verliefd en verloren – Bella Andre

verliefdenverloren

 

Titel: Verliefd en verloren (Sullivan-serie, 3)
Auteur: Bella Andre
Uitgeverij: Boekerij
266 p.

“Megan Harris heeft haar leven te danken aan de heldhaftige brandweerman die een brandend gebouw in stormde om haar en haar zevenjarige dochtertje te redden. Maar nadat ze vijf jaar geleden haar man verloor die als piloot bij de marine werkte, nam ze zich voor nooit meer haar hart te verliezen aan een man met zo’n gevaarlijke baan.

Gabe Sullivan zet elke dag zijn leven op het spel als brandweerman in San Francisco. Maar door schade en schande wijs geworden, houdt hij professioneel afstand van de slachtoffers die hij redt. En dat geldt al helemaal voor de moeder en haar dochtertje die hij uit hun brandende appartement haalde.

Dan komen Gabe en Megan elkaar weer tegen en laait het vuur van hun verlangen genadeloos op. Als ze niet oppassen, zouden ze allebei verliefd kunnen worden …”

Verhaal:

Na ‘Op het eerste gezicht’ en ‘Vanaf nu altijd’ hebben we de Sullivan’s al wat beter leren kennen. Chase en Marcus ruilden het vrijgezellen-leven met alle plezier in wanneer ze hun grote liefde tegenkwamen maar de overige broers en zussen genieten nog met volle teugen van de voordelen van een ongebonden bestaan.

Zo ook Gabe, die met zijn status als brandweerman niet veel moeite heeft om vriendinnen te ontmoeten. Alleen blijft het telkens bij die vluchtige ontmoetingen. Nog nooit heeft hij iemand tegengekomen tot wie hij zich zo erg voelde aangetrokken dat hij zich wou settelen. Tot dat ene ogenblik waarop hij tijdens een levensgevaarlijke reddingsactie Megan en haar dochter Summer ontmoet.

Natuurlijk is een eerste ontmoeting in zulke omstandigheden onvergetelijk, maar dat verklaard niet waarom zowel Gabe als Megan aan elkaar blijven denken. Daar is een heel andere en logische verklaring voor, alleen kunnen ze deze maar moeilijk onder ogen zien, vermits dit totaal tegen hun voornemens ingaat.

Mijn mening:

Net als de eerste twee boeken uit de Sullivan-serie, was ook ‘Verliefd en verloren’ een plezier om te lezen. Door de vlotte schrijfstijl en het ongecompliceerde verhaal zijn de boeken van Bella Andre het ideale leesvoer om eventjes die schijnbaar oneindige lijst met opdrachten én klusjes te vergeten en heerlijk te ontspannen.

Al van bij de eerste ontmoeting tussen Megan en Gabe weet je perfect wat er zal gebeuren. Sommige mensen struikelen misschien over die voorspelbaarheid, maar zelf vind ik het heerlijk om te weten dat je onbezorgd van je boek kan genieten, wetende dat je gegarandeerd op een positief einde afstevent en dit dan ook nog eens in het gezelschap van één van de Sullivan’s. Dat afstevenen mag je trouwens letterlijk nemen, want Bella Andre’s boeken lezen zo vlot dat je ze ontzettend snel uitleest. Dat Gabe bovendien aan alle verwachtingen die zijn familienaam oproept voldoet is natuurlijk een groot pluspunt.

Ondertussen ben ik ook benieuwd naar Sophie’s verhaal. De zus die de bijnaam Engel draagt en evenveel van boeken lijkt te houden als ik mag namelijk in het volgende boek van de Sullivan-serie de hoofdrol voor rekening mag nemen in haar eigen verhaal. Dat wordt dus uitkijken naar ‘Betoverd door jou’.

3 gedachten over “Verliefd en verloren – Bella Andre”

  1. En deze is hopelijk vorige week geleverd. Nu maar hopen dat mijn collega’s die vlug leesklaar maken…
    Ik kijk ook al uit naar het verhaal van de bibliothecaresse. Een verhaal dat waarschijnlijk op ons lijf geschreven is!

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.