Een verleidelijk aanbod - Samantha Young

Titel: Een verleidelijk aanbod
Auteur: Samantha Young
Uitgeverij: L.S.Amsterdam
331 p.

“De Amerikaanse Jocelyn Butler verhuist naar Schotland waar ze een nieuwe start maakt in Edinburgh. Haar nieuwe leventje bevalt haar prima: overdag werkt ze aan haar roman, en 's avonds staat ze achter de bar in een leuke pub. Joss' voornemen om single te blijven wordt plotseling in de war geschopt als ze de broer van haar nieuwe huisgenoot ontmoet: Braden Carmighael.

Braden is rijk, aantrekkelijk en ook single, en bovendien een man die altijd krijgt wat hij hebben wil. En nu wil hij Joss! Maar zij is niet onder de indruk van zijn status en geld. Daarom doet Braden haar een heel speciaal voorstel: een verleidelijk aanbod dat ze niet kan weerstaan...”

Als ik iets lang genoeg negeer, dan verdwijnt het misschien wel... Dit is één van Joss's slechte gewoonten en eentje waar ik mezelf ook vaak aan bezondig. Het is nu eenmaal veel aangenamer om je te focussen op de goede dingen in het leven in plaats van je te viseren op de zaken die je enkel ongelukkig maken. Maar natuurlijk moet je sommige zaken wel deftig verwerken en haar 'struisvogel'-tactiek is daar niet erg handig bij.

Gelukkig is er Braden die dankzij zijn koppige volharding beetje bij beetje de dikke muur waarachter Joss zich schuilhoudt, doet afbrokkelen. Braden die allemaal herinneringen oprakelt waar ze zich jarenlang voor heeft afgesloten. Dezelfde Braden die emoties bij haar oproept die haar 'lichtjes' overrompelen.

Mocht ik me enkel op de titel en sobere cover baseren dan zou ik dit boek niet snel uit het rek nemen. De tekst op de achterflap sprak me al veel meer aan en het boek zelf heeft mijn verwachtingen overtroffen. Ik wist niet goed wat ik mocht verwachten, maar ontdekte al snel dat 'Een verleidelijk aanbod' een heerlijk, ontspannend boek is.

De makkelijke schrijfstijl, de innemende personages en het boeiend verhaal zorgden ervoor dat ik dit ontspannende boek niet wou neerleggen en het dan ook erg snel uitlas. Ik heb bovendien erg vaak zitten glimlachen tijdens het lezen van dit boek. De conversaties tussen Joss & Braden, maar ook haar gesprekken met Ellie, Rhian en zelfs haar therapeute zijn door haar droge reacties vaak grappig

Dankzij de reacties op Goodreads wist ik al dat dit boek bij veel mensen heel goed was onthaald. Na het lezen kan ik me alvast bij dit clubje lezers aansluiten want dit debuut van Samantha Young was voor mij een heel aangename eerste kennismaking.