Books Etc.

hetrosieprojectMaar toch vooral veel books. 🙂 De weken lijken voorbij te vliegen en ondertussen blijft mijn aantal ‘gelezen boeken in 2013’ steeds maar toenemen. Ik had mezelf een reading challenge van 100 boeken in één jaar voorgehouden als doel, maar het ziet er naar uit dat ik ruim ga overschrijden. De voorbije week heb ik alweer enkele boeken kunnen toevoegen aan de recensies. Drie boeken die ik alle drie erg graag gelezen heb, ook al zijn ze erg verschillend. Mijn grootste favoriet was ‘Het Rosie Project’ van Graeme Simsion, op nummer twee zou ik de spannende YA-thriller ‘Project Persefone’ van Michelle Gagnon plaatsen en op de derde plek (wat dus echt niet betekent dat ik dit boek niet goed vind, de andere boeken lagen me gewoon iets beter) ‘Drakenkoningin’ van An Janssens.

 

Voor de geïnteresseerden, de Vlaamse schrijfster van dit leuke boek, stelt haar debuut zelf voor tijdens de Boekenbeurs in Antwerpen. Op 5 november 2013 doet ze dit om 19u30 in de Rode Zaal van Antwerp Expo. Ik kijk er zelf alvast naar uit om haar daar bezig te horen.

 

Ondertussen is er een nieuwe lading recensie-boeken aangekomen, dus de komende weken val ik zeker niet zonder leesvoer, al kijk ik ook wel erg uit naar het tiende deel uit de Midnight-reeks van Lara Adrian dat tegelijktijd geleverd werd en dus in de kast op me staat te wachten. Vervolgens moet ik weer eventjes wachten vooraleer ook het 11de en 12de boek in pocketversie wordt uitgegeven.

 

DSCN3931Maar ik heb niet enkel gelezen hoor de afgelopen dagen, net als de vorige jaren kijk ik al een hele tijd uit naar F.A.C.T.S en dit weekend is het eindelijk zover. Ik was zelf al aan het knutselen geslaan om de accessoires die je op de volgende foto’s kan zien, te maken.

 

DSCN3939Maar het is mijn moeke die ervoor gezorgd heeft dat ik dit jaar niet als Arwen naar Gent trek, maar wel als Steampunk Librarian. Dus ja, ik geef het toe, tussen het lezen door was ik vooral bezig met het samenstellen van een outfit die mijn Booknerd-gehalte waardig vertegenwoordigt. Hé, je kan me er alleszins niet van beschuldigen dat ik niet consequent bent.

 

DSCN3934Ik kijk er ontzettend naar uit om morgen eventjes te kunnen transformeren in een Steampunk alter ego. Benieuwd of de andere gasten ook zo onder de indruk gaan zijn, van mijn moeke haar talent met naald & draad. Na F.A.C.T.S. probeer ik nog enkele foto’s te posten.

 

 

 

Afgelopen maandag ben ik ook naar de Avant Première van ‘City of Bones’ kunnen gaan kijken. Ik was al een hele tijd aan het aftellen naar de verfilming van dit boek van Cassandra Clare. Toen ik wedstrijden zag waarmee je tickets kon winnen heb ik dan ook meteen meegedaan. Aan meerdere wedstrijden, hopend dat ik bij één er van in de prijzen zou vallen. Bleek dat ik twee keer bij de gelukkigen hoorde. Ik was allang blij dat er maandag iemand was die zin én tijd had om met me naar de cinema te rijden zodat ik de film kon zien. Maar heb de andere organisatie wel laten weten dat ik niet kon komen. Hopelijk hebben ze, vermits ik goed op tijd had verwittigd, nog iemand anders gelukkig kunnen maken met de tickets. Ik moet nog steeds de eerste verfilming ontdekken die beter is dan het boek, maar dat neemt niet weg dat ik echt wel genoten heb van de filmversie. Vermits er enkele zaken zijn aangepast, kunnen ook de mensen die de boeken niet gelezen hebben, perfect volgen. Ik ben benieuwd of er al plannen zijn om meerdere delen te verfilmen.

 

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.