Every Day Vegan in 30 minuten – Lenna Omrani

Titel: Every Day Vegan in 30 minuten
Auteur: Lenna Omrani
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers
Prijs: 24,99€
Bladzijden: 175p.
Bron: recensieboek

In Every Day Vegan in 30 minuten zie je dat plantaardig koken niet alleen supermakkelijk en voor elke portemonnee is, maar ook nog eens razendsnel op tafel staat! Snelle salades, makkelijke burgers en broodjes, stevige stoofgerechten of iets lekkers uit de oven. Dit zijn je nieuwe favorieten voor door de week of in het weekend!

Mijn mening:

Ik ontdekte Lenna Omrani via Instagram waar ze er telkens in slaagt om haar gerechten er zowel makkelijk als uitnodigend te laten uitzien. Toen haar eerste boek werd aangekondigd was ik daar dan ook heel benieuwd naar en bij publicatie bleek ik al snel helemaal fan te zijn. Een aantal van de recepten uit dit eerste boek worden hier regelmatig klaargemaakt.

Een jaar later verscheen haar tweede boek waarbij de focus ditmaal lag op het budget van de maaltijden. Ook hier was ik heel nieuwsgierig naar maar jammer genoeg kon dit boek me minder overtuigen. Zo was ik geen fan van het feit dat de recepten ingedeeld werden volgens hun tijdsduur in plaats van het soort gerecht. (foto: Romige fettucine met gebakken peer)

Ik was dan ook in spanning aan het afwachten welke richting haar derde boek zou uitgaan. Zowel qua thema als qua indeling. Uiteindelijk bleek de aandacht ditmaal te gaan naar gerechten die je op een half uurtje tijd kan klaarmaken. Naast een introductie én enkele tips kan je in dit kookboek dan ook terecht voor heel wat uitnodigende gerechten die dit keer net als bij het eerste boek opnieuw gesorteerd werden volgens soort. (Foto: Dahl met geroosterde bloemkool)

Wat me al snel opviel is dat er in de rubrieken Uit de oven, Salades, Pasta, Soep stoof en curry, Falafel, burgers en dips en Snelle weekend-toppers enkel hartige recepten terug te vinden zijn. Wie weet wordt haar vierde boek een Vegan Bakboek in plaats van kookboek. In de tussentijd ben ik alvast heel blij dat ik weer enkele gezonde en haalbare recepten kon ontdekken én dat dit boek even uitnodigend overkomt als het eerste. Ik noteerde tijdens het lezen niet minder dan 23 gerechten die ik zeker wilde uitproberen en nog eens zeven anderen die me ook aanspraken maar waar ik iets aan zou moeten aanpassen vermits ik niet alle daarin gebruikte ingrediënten kan verdragen. (Foto: Romige gnocchi ovenschotel met havermoutcrumble)

Ondertussen heb ik al enkele van de recepten die me meteen aanspraken uitgeprobeerd en zowel de Romige fettucine met gebakken peer als de Dahl met geroosterde bloemkool vond ik beide heel erg lekker. Ook de Aardappelcurry met doperwten zie ik me vaker maken. Van de Romige gnocchi ovenschotel met havermoutcrumble (waarvan de saus wat leek alsof ik Kermit de kikker door de blender had gedraaid) was ik dan weer iets minder fan.

Every Day Vegan in 30 minuten bevat veel variatie, toegankelijke recepten, een overzichtelijk registeren en Lenna Omrani maakt nog steeds gebruik van ingrediënten die je meestal gewoon in de supermarkt kan vinden. Dat laatste vind ik nog steeds een heel groot voordeel aan haar kookboeken. (Foto: Aardappelcurry met doperwten)

2 gedachten over “Every Day Vegan in 30 minuten – Lenna Omrani”

  1. Leuke post! Ik volg je mening: boek 3 vind ik ook leuker dan boek 2! Gisteren maakte ik voor het eerst iets klaar uit dit boek (de pappardelle met venkel) en het was best lekker. De komende dagen/weken test ik nog dingen uit, wel interessant om te zien hoe we er totaal andere gerechten uitpikken.
    En ik volg je ook wel dat het jammer is dat er geen zoete gerechten in staan…

    1. Iets met venkel laat ik zelf inderdaad meteen aan me voorbij gaan vermits ik niet de geur en smaak van anijs kan. Zelf vind ik het ook fascinerend om te zien welke recepten iemand anders als eerste uitkiest om te proberen. Wel fijn dat dit boek opnieuw een pak overtuigender is hé.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.