Every Day Vegan Budget Friendly – Lenna Omrani

Titel: Every Day Vegan – Budget Friendly
Auteur: Lenna Omrani
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers
Prijs: 24,99€
Bladzijden: 172p.
Bron: recensieboek

Happy, easy en voor elke portemonnee: dat je ook met een klein budget de lekkerste vegan gerechten kookt, bewijst Lenna Omrani met haar nieuwe boek Every Day vegan – Budget Friendly. Slim inkopen, snel koken, heerlijk eten!

Lenna Omrani is Nederlands snelst groeiende vegan chef. Met haar inspirerende recepten voor elke dag overtuigd ze rap meer en meer fans hoe geweldig lekker je eet als je plantaardig kookt!

Mijn mening:

Met dit boek wil Lenna Omrani de stelling weerleggen dat veganistisch eten duur(der) is en ze doet dat met verve vermits de gerechten in dit boek maximum 3,5€ per persoon kosten. Al moet je daarvoor natuurlijk wel wat rekenen en vooruit plannen. Gelukkig geeft ze ook een aantal tips om zaken voordeliger te maken, maar ook om het jezelf makkelijker te maken.

Sommige van die tips spreken voor zich. Bijvoorbeeld het gebruiken van seizoensgroenten en fruit. Alleen lijk je tegenwoordig het hele jaar door vrijwel alles te kunnen terugvinden in de supermarkt. Het ruime overzicht van alle seizoensingrediënten opgedeeld per maand is dan ook een handig geheugensteuntje.

De recepten werden ingedeeld op basis van tijdsduur en daar ben ik zelf niet zo’n fan van vermits hierdoor zoete en hartige gerechten maar ook ontbijt en avondmaal bij elkaar staan. Zelf vind ik het fijner wanneer gerechten per rubriek worden ingedeeld en dat men bovenaan gewoon duidelijk aangeeft hoe lang de bereiding duurt. Eventueel kan je ze zelfs binnen een categorie sorteren van snel naar traag. Er zullen uiteraard voldoende mensen zijn die deze indeling wel fijn vinden maar voor mij persoonlijk werkt het minder goed. (Foto: Hartige kerrie-havermout ‘risotto’)

Achteraan vind je enkele weekmenu’s terug en een alfabetisch register. De gerechten worden niet opgelijst per rubriek. Je moet dus echt het hele boek doorbladeren indien je op zoek bent naar inspiratie voor een avondmaal. (Foto: Romige spaghetti ‘carbonara’)

Wat ik fijn vond is dat er enkele originele recepten tussen staan. Bijvoorbeeld een hartige havermout risotto als avondmaal in plaats van de klassieke havermoutpap als ontbijt. Of een warme rijstpap met peer en rozijnen als ontbijt in plaats van rijstpap als dessert.

Dat er bij de weekmenu’s enkele tips als opmerkingen werden toegevoegd om het je makkelijker te maken is ook handig.

Ik heb het idee dat dit boek meer hartige gerechten bevat dan zijn voorganger. Ik denk niet dat een factor was die mijn mening heeft beïnvloed maar ik merkte wel dat dit boek me – jammer genoeg – minder aansprak dan haar eerste boek. (Foto: 15-minuten kikkererwtencurry)

Daarbij kreeg ik meteen zin om verschillende gerechten uit te proberen die ik nu nog steeds regelmatig klaarmaak. Bij Budget Friendly was het enthousiasme een pak ingetogener. Er waren wel een aantal waar ik benieuwd naar was maar ze konden me lang niet allemaal overtuigen toen ik ze vervolgens uitprobeerde. De hartige havermout vond ik bijvoorbeeld lekkerder klinken dan wat ik uiteindelijk proefde. Anderzijds gaan de Brownie overnight oats hier ongetwijfeld nog meermaals klaargemaakt worden.

Ik heb natuurlijk nog niet alle gerechten uitgeprobeerd maar op basis van wat ik wel al getest heb kan ik niet anders dan zeggen dat dit boek me opvallend minder kan bekoren dan zijn voorganger. Hopelijk komt daar nog verandering in wanneer ik meer recepten klaarmaak maar voorlopig wordt Every Day Vegan – Budget Friendly hier behoorlijk lauw onthaald. Iets met hoge verwachtingen door de grote impact die zijn voorganger op me had. Door haar eerste boek ben ik immers vaker veganistisch en vegetarisch beginnen koken.

5 gedachten over “Every Day Vegan Budget Friendly – Lenna Omrani”

    1. Ik ben benieuwd wat jij ervan zal vinden. Hier is het eerste boek de grote favoriet maar ik wel ook nog wel wat andere recepten uit het tweede boek proberen. Wie weet was mijn eerste selectie gewoon niet ideaal.

  1. Leuk om jouw review te lezen, die van mij komt er binnenkort ook aan. We wisten al eerder dat onze meningen over dit boek gelijk liepen: minder overtuigend dan haar eerste boek, maar met toch enkele uitschieters. Ik zal enkele gerechten blijven klaarmaken, maar niet zo veel als uit haar eerste boek. Maar misschien hebben we de verkeerde recepten uitgekozen? 🙂

    1. Dat vraag ik me dus ook af. Ik ga er dus nog enkele van proberen maar voorlopig lijkt het er op dat ik vooral het eerste boek regelmatig uit de kast zal nemen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.