Boeken die mijn leesstijl weerspiegelen

Een hele tijd geleden tikte Audrey me op Instagram aan voor de tag van het prentje hiernaast. Het was de bedoeling dat je in deze collega vijf boeken deelde die jouw leesstijl weerspiegelen en jullie kunnen het al raden zeker … Ja hoor, ik begon daar meteen veel te hard op door te denken in plaats van gewoon snel vijf boekcovers aan de prent toe te voegen.

Ook bij de vele tags die ik hier vroeger heb ingevuld was dat vaak het geval. Want kiezen is nu eenmaal delen en hoe is het nu in hemelsnaam mogelijk om een persoonlijke leesstijl die heel gevarieerd is samen te vatten in slechts vijf boeken.

Gaat het over wat ik momenteel het liefste lees? Of is het de bedoeling dat je een weerspiegeling geeft van wat je door de jaren heen gelezen hebt? Want eerlijk is eerlijk, wat ik nu lees vormt een groot contrast met wat ik las als 12-25 jarige. Misschien moest ik het dan eerder in fases bekijken en per fase telkens een aantal boeken vermelden? Veel gepieker dus en op de duur was er zoveel tijd verstreken dat ik het uiteindelijk maar zo liet.

Maar wel met het idee dat ik het er misschien ooit in een blogpost over zou hebben. Vermits ik me daar niet moet beperken tot slechts 5 boeken. Ah nee, het is mijn eigen blog dus ik kies zelf wel hoeveel boeken ik nodig heb om mijn leesstijl iets wat deftig te weerspiegelen.

Dus bij deze een hele lijst om jullie een beetje een idee te geven van wat voor boeken ik graag lees of ooit graag las.

Jip en Janneke
Een koffertje vol dromen – Mariette Vanhalewijn
Matilda – Roald Dahl

Het ei van Oom Trotter – Marc De Bel
Blauwe plekken – Thea Beckman
Verzamel de liefde – Bart Moeyaert

Het uur nul – Dirk Bracke
De wereld van Sofie – Jostein Gaarder
Magus of the Library – Mitsu Izumi
Harry Potter – J.K.Rowling

Het Achterhuis – Anne Frank
Vrienden voor het leven (en alle andere boeken van) – Maeve Binchy
Adulthood is a myth – Sarah Andersen
Peter Decker /Rina Lazarus boeken – Faye Kellerman

Lucky Harbor – serie (en alles wat ze nadien schreef) – Jill Shalvis
Temperance Brennan reeks – Kathy Reichs
De reiziger – Diana Gabaldon

Hartenbloed – Juliet Marillier
Spoiler Alert – Olivia Dade / If the shoe fits – Julie Murphy … oftewel boeken waar een mollig personage een hoofdrol voor rekening mag nemen in plaats van die van sidekick
De mooiste dagverzen – Stijn De Paepe
De glazen troon – reeks (de latere delen alleszins) – Sarah J.Maas

De Gallagher’s van Ardmore – Nora Roberts
De vrouw van de tijdreiziger – Audrey Niffenegger
Het onzichtbare leven van Addie LaRue – V.E.Schwab

Het nachtcircus – Erin Morgenstern
De verborgen geschiedenis – Donna Tartt
Book Love – Debbie Tung
De anderen – reeks – Anne Bishop

The Comfort Book – Matt Haig
The Lost Spells – Robert MacFarlane
Alien- serie – Gini Koch

Weg met de literatuur – Herman Brusselmans
All Souls – serie – Deborah Harkness
A Boy called Christmas – Matt Haig
Nevernight – Jay Kristoff

Lampje – Annet Schaap
Arlo – Floor Denil
De kleuren van magie – V.E.Schwab

Dating for Geeks – Kenny Rubenis
J.R.Ward, Jeaniene Frost, Thea Harrison, … zoveel verschillende auteurs van paranormal romance boeken
Twilight – Stephenie Meyer –> die ik allemaal leerde kennen dankzij deze serie
The Parasol Protectorate boeken – Gail Carriger

Niemand – Neil Gaiman
Revenge of the librarians – Tom Gauld
De walvisbibliotheek – Judith Vanistendaal
Pages & Co boeken – Anna James

Zevenenveertig boeken dus net niet tienmaal zoveel dan de vijf waar ze om vroegen.
Uiteraard heb ik zelfs met deze 47 boeken nog steeds niet alle soorten boeken aangehaald die deel uitmaken van mijn leesstijl maar het zorgt toch voor een duidelijker beeld dan die vijf boeken hadden kunnen doen.

Zouden jullie je er wel aan durven wagen om je persoonlijke leesstijl in slechts vijf boeken samen te vatten?

9 gedachten over “Boeken die mijn leesstijl weerspiegelen”

 1. 5 boeken lijkt me moeilijk, zo niet niet onmogelijk…. maar toch een poging
  – De aardkinderen – Jean M Auel (historische romans)
  – Vals Spel – Harlan Coben (thriller/plottwists)
  – Een kleine geschiedenis van bijna alles – Bill Bryson (wetenschapsliteratuur)
  – Ik ontsnapte uit Auschwitz- Rudolf Vra (WOII literatuur)
  – Me before You – Jojo Moyes (romans)

  Niet dat dat alles covert, maar toch een groot stuk.

  1. Proficiat Kat! Jij bent tot nu toe de enige hier die zich er wel aan durft te wagen. Wat een mooi gevarieerd lijstje trouwens.

 2. Ja, hoe kan je ook maar 5 boeken kiezen? Heel leuk overzicht, en weerspiegelt ook helemaal wie jij bent :-). Er ziten er een paar tussen die ook in mijn lijstje zouden komen (als ik erin zou slagen er ééntje samen te stellen), en ik merk op dat je ook kiest voor mooie (qua vormgeving dan) boeken.

  1. Dat is toch wel echt één van de grote voordelen van een boekenblog. Naast het feit dat je zelf kiest hoe lang je lijstjes worden leer je er ook heel wat mensen kennen die de noodzaak daarvan volledig begrijpen. Boeken die naast een mooie inhoud ook nog eens een prachtige verpakking hebben gekregen zijn heel moeilijk om aan te weerstaan.

  1. Dankjewel Lotte. Dat is het voordeel van bloggen hé. We kunnen onze lijsten zo lang maken als we zelf willen en ons daardoor heel wat keuzestress besparen.

 3. Oh, afschuwelijk, ik zou het ook echt niet kunnen! In jouw lijstje kwam ik er best wel wat tegen die ik ook zou noemen… na een tijdje besefte ik dat ik een deel daarvan dan ook dankzij jouw blog heb leren kennen. 🙂

  1. Oh, dat is wel heel fijn om te horen. We gaan dit jaar weer een keertje naar F.A.C.T.S. toe dus wie weet komen we elkaar daar binnenkort nog eens tegen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.