De oplossing voor mensen die graag ongestoord willen kunnen lezen op trein, tram of bus

Wegvallende treinen, vermiste bussen, defecte trams, vertragingen, … Jij bent er helemaal klaar voor want je was zo slim om een boek mee te nemen. Perfect, dat doe ik zelf ook wanneer ik met het openbaar vervoer reis. Je hebt het geluk dat je een zitplaatsje hebt kunnen bemachtigen en bent blij dat je even kan wegduiken in nieuw of vertrouwd verhaal alleen word je daar binnen de vijf minuten weer uitgerukt wanneer een mede-reiziger je aanspreekt met de volgende vraag: “Wat ben je aan het lezen?’. Om vervolgens te beginnen over het weer, de politiek, eventuele prijsstijgingen en wat ze die avond gaan eten.

Ik geef meteen toe dat ik wanneer ik iemand zie lezen telkens benieuwd ben naar wat ze aan het lezen zijn. Toen ik vroeger nog regelmatig met de bus reisde probeerde ik me dan ook vaak op een in mijn ogen subtiele (maar waarschijnlijk net heel bizarre) manier zo te draaien of bukken dat ik de cover van het boek kon lezen. Mensen die aan het lezen zijn aanspreken deed ik dan weer niet. Of pas nadat ze hun boek begonnen in te pakken. Waarschijnlijk zijn het eerder niet-lezers die dat doen vermits de meeste lezers liever niet gestoord worden wanneer ze helemaal ondergedompeld zijn in een verhaal.

Mocht je daar zelf ook niet van houden dan kan ik je één van de volgende boeken aanraden. De kans is immers een pak kleiner dat men je tijdens het lezen gaat aanspreken wanneer je deze boeken zo vasthoudt dat de cover en titel duidelijk zichtbaar zijn.

How to kill men and get away with it – Katy Brent
How to kill your family
Dodelijke planten – Een fascinerende reis langs de giftigste planten ter wereld  – Elizabeth A.Dauncey
Everyone in my family has killed someone – Benjamin Stevenson
Dit boek is dodelijk – Ravena Guron
How to make friends with the dark – Kathleen Glasgow

Moordgids voor lieve meisjes – Holly Jackson
Handmade murder – Emma Chapman
Poison Study – Maria V. Snyder
Dead at first sight – Peter James (vooral heel boos kijken wanneer ze het desondanks toch riskeren om je te storen)
De gifmengster – J.M.Anna
A good place to hide a body – Laura Marshall

The Thursday murder club – Richard Osman
Fatal: The poisonous life of a female serial killer – Harold Schechter
Let’s Play Murder – Kesia Lupo
How to kill your best friend – Lexie Elliott
How I’ll kill you – Ren Destefano
How to kill friends and implicate people – Jay Stringer

How to commit the perfect murder in ten easy steps – Jessica Huntley
A cover for murder – Sue Minix
Vera Wong’s Unsolicited Advice for Murderers – Jesse Q.Sutanto
Getting away with murder – Kathryn Foxfield
Mastering the art of French murder – Colleen Cambridge
How to commit the perfect murder: Forensic Science Analysed – David Elio Malocco

Dat men misschien wat schrik van je gaat krijgen moet je er uiteraard wel bijnemen. Oh én de kans is vrij groot dat ik nu ergens op een lijst gesignaliseerd sta vermits ik vrij specifieke boektitels heb opgezocht. Oops!

6 gedachten over “De oplossing voor mensen die graag ongestoord willen kunnen lezen op trein, tram of bus”

 1. Haha, hilarisch!
  Ik ben ook van het type dat eerder subtiel/onsubtiel de cover probeer te lezen, zonder de lezer te storen.
  Een paar maanden geleden ging ik nog eens naar de Waterstones tijdens de middagpauze op het werk en kwam daar de titel “Murder your employer“. Eventjes in twijfel gestaan, maar dan toch braafjes laten liggen. Ik ben tegenwoordig heel content met mijn employer, dus ik wil ze ook geen vreemde ideeën over mij doen krijgen 😉

  1. Ik was me ook aan het bedenken dat sommige van die titels voor heel gekke situaties zouden kunnen zorgen wanneer kennissen of familie je ze zien lezen. Maar als je gelukkig bent op je werk is het misschien inderdaad geen slecht idee om dat boek niet mee te nemen naar het werk.

  1. Welkom! Volgens mij gaan er ongetwijfeld ook heel wat auteurs op die lijst staan dus we bevinden ons sowieso in goed gezelschap. 🙂

  1. Zal ik toch nog dat verdwijnselen eens moeten aanleren hé indien ik toch ooit eens een Barnes & Noble of de Harry Potter winkel in New York wil bezoeken.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.