Foto-update #213

In plaats van wekelijks of twee wekelijks deel ik deze terugkerende rubriek nog maar eenmaal per maand waardoor er doorgaans heel wat foto’s op jullie te wachten. Kijken jullie weer even mee naar wat ik de voorbije maand naast lezen nog allemaal heb uitgestoken …

Als ik me niet vergis sloot ik de vorige Foto-update af met twee fotocollages van scrapbooking albums die ik geknutseld had. Het ene was voor een 50ste huwelijksverjaardag, het andere voor een 60-jarige. Die tweede bleek haar verjaardag te vieren met een heus patteekesfeest. Ik koos een mini-macaron met framboos en nadien ook nog een ander klein dessertje waar geen foto van werd gemaakt.

We kwamen in een boekenwinkel en ik kon er die dag zelf aan weerstaan om nieuw leesvoer te kopen. Spoiler-alert: dat lukte me niet de hele maand lang maar dat zien jullie binnenkort in de Aanwinsten-blogpost.

Ik maakte nog eens granola en besefte toen dat ik dat eigenlijk weer wat vaker moet doen.

Er werd een restje curry opgewarmd toen ik een avond alleen thuis was

en ook de laatste Lego-set die ik nog niet in elkaar had gestoken werd gemaakt.

Ik stelde een postpakket in Harry Potter thema (de aankleding toch alleszins) samen om een vriendin een hart onder de riem te steken,

maakte deze leuke bibliotheek puzzel van Ravensburger,

maakte (ook dit was lang geleden) een pokebowl,

verving de kerstkaarten door andere postkaarten,

testte enkele theesmaken uit de adventskalender die ik vorige maand van mijn nicht had gekregen

en probeerde ook nog eens ramen te maken. Maar we waren nog steeds niet helemaal verkocht.

Plots dook er weer een kat op op ons terras en was het meteen duidelijk wat het zonnigste plekje was die dag.

Ik maakte de vegan ratatouille taart van Lena Omrani maar dit keer in een ovenschaal (en dus zonder bodem)

 speelde zelf postbode om mijn metekindje te verrassen

en verzond ook nog wat echte post.

We blijven trouwens nog even in postthema vermits ik besloot om mijn dozen met kaarten -en brieven te sorteren. Zo ontdekte ik dat ik al langer met mijn huidige pennenvriendin aan het schrijven ben dan dat ik dacht. De tijd vliegt echt heel snel. Ook werden er de voorbije maand heel wat brieven met dit soort postzegel-collages verzonden nadat mijn vake me vroeg of ik wilde helpen met het opwerken van zijn oude postzegels. Natuurlijk!

Er werden ook weer eens geboortekaartjes geknutseld. Eentje toen de familie wat groter werd (hierbij besloot ik een skateboard om te toveren tot surfboard. Professor MacGonagall mag dus nog steeds fier op me zijn)

en eentje voor het zoontje van een blogvriendin. Hier was ik dan weer heel blij dat ik een stempel van een tandem heb want hoe groot is nu de kans dat je die ooit echt nodig gaat hebben.

Ook werd er verjaardagspost samengesteld voor een blog -en swapvriendin. De postzegels van mijn vake zijn dus meermaals van pas gekomen.

Er werd uiteraard ook weer vanalles klaargemaakt. Een vegan pangerecht met courgette, wortel, rozijnen en quorn, een traybake met krieltjes, groenten en falafel-balletjes en een niet vegetarisch pangerecht.

Daarnaast had ik ook een heel fijn (maar ook heel herfstig want wat een regen die dag) afspraakje met lieve Annelies. Ik vergat weer helemaal om een foto van ons twee te trekken maar de bagel die ik bij de middag at (en veel meer spek leek te bevatten dan ik had verwacht) kan ik jullie wel tonen.

Er werden stickers gesorteerd, nog meer postzegels opgewerkt én ik was heel blij toen ik met een geweldige timing dit mooie kaartje tegenkwam.

Er werd een nieuwe Amnesty-brief geschreven (niet het soort post dat je normaal op Valentijn verstuurd)

en ik kreeg wat later op dezelfde dag van elk van mijn pennenvriendinnen een brief

en wat later ook nog deze leuke zelfgemaakte kaart van mijn metekindje.

Ze was immers nog eens langs gekomen voor wat metertijd en we bakten die dag wafels, zagen een stukje van Ratatouille en knutselden wat kaartjes. Ik twee voor haar (mét lichtgevende sterren!) en zij voor haar broertje en voor mij.

Vervolgens flanste ik ook nog snel deze groentetaart in elkaar tegen dat de echtgenoot thuis kwam van het werk.

Ik slaagde er die dag ook in om de handmixer van mijn grootmoeder bijna om zeep te helpen door er (tja, dat heb je dan met uitputting hé. Het was trouwens niet mijn enige “ik geraak niet wakker”-stommiteit) zowel een klopper als kneder in te bevestigen waarna die in elkaar vastdraaiden.

Ik blijf het grappig vinden hoe het grootste deel van mijn washi-tape collectie (het kerstgedeelte wordt boven bewaard) er vrij ingetogen uitziet … tot je de bovenste delen optilt.

De twee versierde enveloppen die je in deze collage ziet …

maakte ik tijdens een heel fijne knutseldate met lieve Irene. Gezellige bijpraten, croqueskes eten, toch ook een beetje knutselen én nadat ze terug naar huis vertrokken was (wat vloog de tijd ook hier weer snel) kon ik nog nagenieten van de lekkere mini cheescakejes die ze had meegebracht.

Vriendin Nancy had deze katten-envelop ongetwijfeld geweldig gevonden.

Ik kreeg ook enkele foto’s toegestuurd. Eentje van mijn nicht met de vraag of ik samen met haar, haar zus en haar zoontje mee wilde uitproberen of een Harry Potter Escaperoom iets voor hem zou zijn. Het was fijn, we mochten er geen foto’s maken dus jullie moeten me maar op mijn woord geloven dat de aankleding heel mooi gedaan was. Ik stond er echter van versteld dat enkele vorige bezoekers behoorlijk wat schade hadden aangericht aan de decoratieve elementen. We vrezen ook dat er al het één en het ander gestolen was vermits de horcruxes die we moesten zoeken niet echt waren wat ik had verwacht bij het horen van die term.

Mijn schoonzus stuurde me een foto van mijn neefje die met zijn van ons gekregen Duplo sets aan het spelen was en van zijn uiteindelijke creatie.

Een lieve vriendin stuurde me dan weer een foto door van een winkel in Amsterdam omdat deze boekige handtassen haar meteen aan mij deden denken

en mijn jongste broer stuurde me deze heerlijke foto op van mijn metekindje die weggedoken was in een boek. Daar werd ik uiteraard helemaal blij van.

Hebben jullie iets fijns gedaan de voorbije weken?

10 gedachten over “Foto-update #213”

  1. Met veel plezier. Nu maar hopen dat ik er de volgende keer wél aan denk. Er werd de voorbije maand weer wat extra knutselmateriaal aangeschaft dus met wat geluk lukt het me de volgende keer om iets andere te knutselen dan enveloppen. 🙂

 1. Leuk om te zien dat je weer zo creatief en culinair bezig bent geweest. Die boekige handtas zou wel echt iets voor jou zijn!

  1. Ik vrees dat ik er niet al mijn testmateriaal in zo zou in krijgen (laat staan een boek) maar er zat inderdaad wel een leuk exemplaar tussen.

 2. Ik heb in mijn hoofd nog maar pas de vorige update gelezen, en er is alweer een nieuwe :-).
  Dat taartjesfeest ziet er geweldig uit, en ook een superleuke puzzel.
  Poké bowls zijn hier lang geleden, en ramen ook. Dat laatste wil ik binnenkort nog eens maken, ik heb vorige week miso gekocht dus het zal voor binnenkort zijn. Van traybakes ben ik ook grote fan: altijd vol smaak en weinig afwas :-).
  Leuk hé, als mensen je foto’s doorsturen van dingen die je heb gegeven hebt?
  Wat leuk was hier: gisteren bakte ik de cheesecakebrownie uit het vegan bakboek van Marieke en ik moest echt zomaar ineens spontaan aan Irene en jij denken :-).

  1. Zot hé. Ik moest daarstraks weer naar de kinesiste en die had net als ik totaal niet het gevoel dat er alweer twee weken verstreken waren. Hier werd de miso ook opnieuw aangevuld dus ik kan weer snelle miso-soepjes maken wanneer wat wil opwarmen. Veel smaak en weinig afwas dat is de succesformule voor toffe recepten hé. Maar allez, hoe zou het nu toch komen dat je daardoor meteen aan mij en Irene moest denken. 🙂

  1. Hey, dag Luus. Fijn dat je hier even kwam rondsnuisteren. Ja, puzzelen is super fijn om te doen wanneer ik niet aan het bloggen, knutselen of lezen ben alleszins. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.