Aanwinsten Februari 2024

Ook de voorbije maand kwamen er hier weer enkele leuke aanwinsten bij. Van boeken en twee nieuwe jurken tot knutselmateriaal en kaarten. Deze blogpost zal dus een pak uitgebreider worden dan de Gelezen in – blogpost die ik indien ik er vandaag niet meer in slaag om mijn huidige boek uit te lezen misschien best gewoon kan overslagen. Nieuwe aanwinsten aanschaffen ging me in februari duidelijk een pak makkelijker af dan lezen.

Ik was al even op zoek naar twee extra katoenen jurken met een leuke print. Het is immers mijn bedoeling om zo min mogelijk synthetisch materiaal in mijn kleerkast te hebben hangen vermits katoenen jurken nu eenmaal veel fijner zijn om te dragen én doorgaans ook een pak duurzamer. Het enige nadeel is dat je ze moet strijken. Ok én het feit dat je er behoorlijk naar moet zoeken. Uiteindelijk kwam ik opnieuw bij Joanie Clothing terecht waar ik eerder al een boekenjurk had gekocht.

Ik kocht er een donkerblauwe jurk met een print van allerlei gekleurde typemachines en een geruite jurk met donkergroen en blauw/paars als basiskleuren.

Daarnaast plaatste ik ook opnieuw een bestelling bij Stationary Heaven. Ik kocht er stickers, sluitzegels, enveloppen, kaarten én een

wel heel leuk rolletje washi-tape in boekenthema. Blijkbaar was er iets misgelopen met de inventaris want één van de kaarten die ik had besteld was niet langer in voorraad. Ik mocht kiezen uit een vervangproduct of het laten terugstorten van het bedrag. Uiteindelijk koos ik voor een iets goedkoper product waarvan ik zeker was dat ik het zou gebruiken (één extra vel van de leuke sluitzegels met blauwe envelop) en toen het pakje toekwam bleek er een handgeschreven kaart, extra sluitzegels én de mooie op Harry Potter gebaseerde kaart bij te zitten als extra voor het ongemak én dankjewel voor de positieve reactie daarop. Zo’n leuke verrassing.

Ik vulde deze maand enkele reeksen én daardoor meteen ook mijn TBR verder aan. Zo kocht ik deze mooie editie van Tunnel van botten van V.E.Schwab die bij Boekerij verscheen.

Ik kreeg leuke post van lieve Annelies en vulde ook de voorraad knutselmateriaal wat verder aan. Dit rolletje washitape met narcissen maakt duidelijk dat ik wel heel erg aan het uitkijken ben naar het einde van de winter.

Ik kreeg een door mijn metekindje geknutselde kaart (plus eentje van de dochter van een vriendin die jammer genoeg niet mee op de foto staat), een hele lading thee die mijn nicht voor me meebracht uit Duitsland én op dezelfde dag een brief van elk van mijn twee pennevriendinnen.

Daarnaast kocht ik ook dit mooie gelimiteerde exemplaar van De koning van de hel van Kerri Maniscalco. Ik weet nog niet wanneer ik er aan ga toekomen om deze serie uit te lezen maar ik ben wel alvast zeker dat ik ze in bij elkaar passende edities in de kast heb staan.

Ook dit keer hebben ze er weer hun werk van gemaakt bij Boekerij. Bedrukte bladzijden, illustraties aan de binnenzijde van de hardcover, een bloemenprint aan de binnenzijde van de dustcover, een mooi detail bij het begin van elk hoofdstuk, …

Ook Huis van vuur & schaduw van Sarah J.Maas vond een plekje in de boekenkast. Opnieuw een boek dat door Boekerij werd uitgebracht maar dit keer eentje met een zachte kaft. Desondanks weegt dit boek met zijn niet minder dan 985 bladzijden behoorlijk zwaar. Ik ben heel blij dat ik hier geen recensie-exemplaar van heb aangevraagd vermits ik me nu niet schuldig moet voelen wanneer ik er extreem lang over zou doen om het uitgelezen te krijgen.

De kaarten van Stationary Heaven bestelde ik online maar bij ’t Stad Leest in Antwerpen én de PaperShop in Maastricht kwam ik ook enkele prachtexemplaren tegen.

Toen ik met lieve mede-Hufflepuff Véronique in Antwerpen had afgesproken had ik iets kleins voor haar meegenomen. Nadat ik het bovenhaalde om het aan haar te geven zei ze ‘Dan kunnen we meteen ruilen’ waarna ze me drie grote cadeaus gaf. Die ze vervolgens ook nog de hele dag voor me gedragen heeft vermits vooral dit mooie hardcover stickerboek met niet minder dan 934 Harry Potter stickers niet alleen heel erg leuk was maar ook behoorlijk zwaar.

Daar stopte het niet bij. Ik kreeg ook nog enkele leuke kaarten in HP of raaf-thema cadeau en uilenstickers. Het toeval wil dat ik zowel de herfstige kaart met das als uilen stickers al een paar keer heb willen bestellen. Extra fijne verrassing dus om die onverwachts cadeau te krijgen.

Het derde cadeau bevatte servetten met een raaf (ik noem het raaf ook al is het dat niet en daarmee basta!) die een envelop tussen zijn bek houdt, een balpen met Harry Potter (én Hermione) bedel, een pak lemon sherbets (ok ok, Napoleon snoepjes) en een koker Jelly Beans met alleen maar lekkere smaken.

Zowel de maand als deze Aanwinsten blogpost afsluiten deed ik met nog meer postkaarten. Deze bestelde ik bij Zazzle (voor mij een eerste keer) met 20% korting. Er is een reden voor al die nieuw aangeschafte kaarten hoor maar daar ga ik hopelijk komende maand een blogpost rond uitwerken.

Bij Sostrene Grene vond ik ook nog een rolletje met 80 sluitzegels in lente/paas thema. Die komen ongetwijfeld van pas bij het versieren van enveloppen. Want echte post is sowieso leuk maar het wordt nog leuker wanneer het in een vrolijke envelop toekomt. Toch?

Wat is jullie favoriete aanwinst van de voorbije maand? Nog iemand die leuke kaarten gekocht heeft?

4 gedachten over “Aanwinsten Februari 2024”

    1. Ja, daar ga ik ongetwijfeld een tijd zoet mee zijn. Al helemaal vermits sommige stickers er ook als prent in staan. Die ik dan uiteraard ga uitknippen en vervolgens ook ergens in zal verwerken. 🙂

  1. Oké, probeerde al twee keer een reactie te typen maar ’t lukte niet. Derde keer goeie keer! (fingers crossed :p)
    Mooie jurken!
    Leuk dat je bij de Sostrene Grene hebt geshopt! Heb de site al dagen openstaan maar mag van mezelf niets kopen. Idem voor Stationary Heaven, maar die kaartjes zijn zo mooi! ♥

    1. Hé, wat gek. Gelukkig was het inderdaad derde keer goede keer. Ik heb echter geen flauw idee waardoor het de eerste twee keer niet lukte. Ik heb pas onlangs ontdekt dat er maar twee filialen van die keten in België zijn. Gelukkig voor mij ligt één van die twee in Antwerpen. Misschien een goed excuus voor jou om nog eens naar Antwerpen te gaan. Dat soort winkels en webshops zijn echt moeilijk te weerstaan.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.