Aanwinsten Januari 2024

Gek genoeg is de eerste maand van het jaar alweer achter de rug en dat betekent dat het tijd is om jullie te laten zien welke nieuwe aanwinsten ik de voorbije weken bij elkaar verzamelde. Oh en even iets helemaal anders … Hoe vaak hebben jullie de voorbije maand 2023 geschreven in plaats van 2024? Tot mijn grote verbazing viel het dit jaar heel goed mee bij mij.


Doordat manlief zo lief was om me het vijfde deel uit de Pages & Co reeks van Anna James pas op 1 januari cadeau te geven was mijn TBR toch net één boek minder hoog.

The treehouse library – Anna James

Toen Anouk van Another View een tijd terug op Instagram vroeg of er mensen waren die interesse hadden om één van haar bestaande (herfst en/of winter) illustraties tegen betaling te laten personaliseren leek het me een heel origineel idee om manlief daar mee te verrassen in de feestperiode. Dus kreeg hij zijn echtgenote als puzzel zodat hij kon controleren of er nu echt geen stukjes aan mankeerden. 🙂

Naast nog enkele vertraagde kerstkaarten kreeg ik ook deze lieve kaart die de dochter van een vriendin voor me knutselde omdat ze het leuk vindt om post van me te krijgen en dat nu graag zelf ook eens wilde doen. Zo lief én ze wist duidelijk dat paars nog steeds mijn lievelingskleur is.

Het is me nog eens gelukt om een boekige puzzel van 500 stukjes te vinden. Deze mooie Ravensburger van een bibliotheek sprak me meteen aan.

Er waren ook enkele creatieve aanwinsten. Zo kocht ik de twee papierblokken links bovenaan bij Action en de andere twee vond ik afgeprijsd bij Boekenvoordeel en besloot ik mee te nemen vermits het heel bruikbare basisprints zijn. Daarnaast kocht ik ook nog wat extra stevige tweezijdige tape, een peer/kaneel thee, een kaartje voor mijn neefje die van robots houdt, een bol katoendraad met paarse schakeringen (die komt hier later nog eens in beeld zodat je goed kan zien waarom ik deze wel moest kopen) en zowel een zilver -als goudkleurige fijne stift vermits de vorige op waren.

Nog een Lego-set Liesbet? Stonden er daar in de vorige Aanwinsten blogpost ook al niet een aantal van? Ja, dat klopt inderdaad. Ik had echter gezien dat deze set die ik al een tijdje op het oog had op de Lego website stond gemarkeerd als uitgeput besefte ik dat ik snel moest zijn. Bij de grote websites die geen naamsvermelding nodig hebben zag ik dat de verkopers die het nog aanboden de prijs behoorlijk hadden verhoogd. Gelukkig vond ik de set in de Dreamland website wel nog aan de originele prijs. Ondertussen staat er op de Lego website dat de site uit de handel is dus ik ben heel blij dat ik dit keer niet te lang getwijfeld heb.

De koude zette me dan weer aan om bij Snag tights enkele extra warme panty’s bij te bestellen. Toen die toekwamen bleek één van de pakjes niet te bevatten wat ik besteld had. Na het verzenden van een mailtje naar hun klantendienst waar binnen de vijf minuten op werd gereageerd bleek dat ik mocht kiezen tussen een vervangexemplaar of terugbetaling. Ik koos voor het eerste en kreeg opnieuw zo’n pakje toegestuurd maar toen bleek er terug iets anders in te zitten. Waarna ik het aanbod kreeg om iets anders te kiezen of het product terugbetaald te krijgen. Er was dus duidelijk iets misgelopen bij het inpakken van dat ene product maar ik kan dus nu zeggen dat niet enkele hun panty’s maar ook hun klantendienst heel goed is. Niet alleen waren ze steeds heel snel én beleefd bij het reageren maar mocht ik ook de twee foute panty’s gewoon houden.

Volgens mij vind manlief dat mijn aantal ongelezen boeken nog wat mag stijgen want hij stuurde me een nieuwsbrief door waarin stond dat Awesome Books een actie had waarbij je 20% korting kreeg op hun tweedehandse boeken. Dus ging ik even rondsnuisteren of er wat boeken tussen zaten die ik op één van mijn wenslijstjes had staan en ja hoor … drie kerstige, twee boekige en één fantasyboek voor minder dan 28,5€.

Tot nu toe heb ik bij Awesome Books altijd veel geluk gehad met hoe de boeken er uit zagen. Vaak was er immers amper te zien dat ze gelezen waren maar dit keer zaten er jammer genoeg ook enkele exemplaren bij waar dat wel heel goed aan te zien was. Eén van hen ziet er zelfs zwaar mishandeld uit.

The Book Lovers Retreat – Heidi Swain
My roommate is a vampire – Jenna Levine
The Book Share – Phaedra Patrick
A Christmas Celebration – Heidi Swain
Christmas at the Island Hotel – Jenny Colgan
The Christmas Postcards – Karen Swan

Op deze foto kan je beter zien hoe mooi de paarse katoendraad is met al zijn verschillende schakeringen.

Dankzij mijn nichtjes werd de theeverzameling nog wat groter. Van één van hen kreeg ik immers een doosje Teekanne thee dat ik bij haar had geproefd en lekker vond en van haar zus kreeg ik deze mooie adventskalender met English Tea Shop theesmaken. Zelf hield ze het liever bij smaken waarvan ze zeker wist dat ze ze lekker zou vinden. Doorgaans probeer ik me ook te beperken tot zaken waar ik vrij zeker van ben maar de komende weken ga ik dus eerst nog wat nieuwe smaken ontdekken.

Het eerste recensieboek van 2024 is ook aangekomen. Bij Boekerij verscheen De breekbare draden van magie. Dit is het vierde deel uit de Schemering serie van V.E.Schwab en de uitgeverij heeft er voor gezorgd dat het een prachtige gelimiteerde editie is.

Sprayed edges, een mooi detail van draden van bronskleurige folie op de dustcover, een mooie illustratie op de harde kaft van het boek én aan de binnenzijde van de kaft. Het enige nadeel is eigenlijk dat ik de vorige drie delen als softcover in de kast heb staan en dat het rijtje nu dus niet mooi gaat doorlopen. #luxeproblemen

Oh en dat het al even geleden is sinds ik het derde boek las dus ik hoop dat ik daar nog niet teveel van vergeten ben. Dit wordt waarschijnlijk mijn eerstvolgende boek (sorry TBR) en ik vermoed dat ik er een tijd mee zoet zal zijn vermits het boek net geen 700 bladzijden telt.

8 gedachten over “Aanwinsten Januari 2024”

 1. Maar echt, de tijd vliegt voorbij! Maar wat heb je heerlijk geshopt in januari, haha! En Awesebooks, dat is lang geleden dat ik daar besteld heb. Ik ga er meteen even neuzen!

  1. Kwestie van het jaar meteen goed in te zetten hé. 🙂 Ik heb bij Awesome Books echt al een paar keer heel leuke en voordelige vondsten gedaan. Dit was eigenlijk de eerste keer dat het me (de staat van de boeken in combinatie met het feit dat de boeken ondertussen ook wel wat duurder zijn geworden t.o.v. vroeger)) wat tegenviel. Hopelijk kan je er wat leuks vnden dat in mooie conditie is.

 2. Allez zo raar met die panty’s! Was het dan twee keer dezelfde foute panty die je kreeg? Wel fijn dat de klantendienst snel en correct reageert.
  Dat boek van V.E.Schwab ziet er prachtig uit! En ik begrijp helemaal dat je die Lego set nog moest kopen 😉

  1. Ja, inderdaad. Tweemaal dezelfde foute panty. Vandaar dat ik vermoed dat degene die de stickers moest kleven niet goed wakker was en gewoon op al die pakketjes de foute productomschrijving heeft geplakt. Ik dacht vroeger dat boeken een kostelijke hobby waren maar dat valt wel heel goed mee als je de prijs vergelijkt met die van een Lego-set. Al steek ik die sets wel veel vaker in elkaar dan dat ik aan het herlezen van boeken toekom. Ik ben ondertussen trouwens begonnen in dat mooie boek van V.E.Schwab.

 3. Oeh, zijn er al 5 delen van Pages&Co? Ik wacht nog altijd op de vertaling van het vierde deel in de bib…
  Zo leuk, die gepersonaliseerde puzzel!!!
  Dat van Lego en lang twijfelen herken ik, duurdere aankopen stel ik dan altijd uit maar dat is dus niet het beste idee…
  Die boeken van Victoria Schwab zijn toch altijd pareltjes hé, wauw!
  En nu ben ik wel benieuwd naar wat je met die paarse wol zal gaan maken :-).

  1. Ik vond het zelf vooral heel grappig dat mijn metekindje daardoor dacht ik een beroemdheid was. 🙂
   Dat uitstellen deed ik vroeger ook altijd en ik ben er zoveel kansen mee misgelopen maar je kan dat niet voorspellen hé.
   Hoogstwaarschijnlijk ga ik daar iets macramé-achtig mee maken. Ooit is een keer hé. Zoals met veel van mijn knutselmateriaal.

  1. Inderdaad, die doorspoelknop wordt precies nog steeds ingedrukt gehouden. Gelukkig betekent dat wel dat er een nieuw bijpraat-afspraakje aankomt.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.