Gelezen in januari 2024

Tja, ik ga jullie moeten ontgoochelen vrees ik. Want ik vermoed dat ik niet de enige was die hoopte dat ik na 2024 af te sluiten met de beste leesmaand van de jaar die trend kon verderzetten in het nieuwe jaar. Het is niet dat ik niet gelezen heb hoor maar hoe boeiend en/of ontspannend de boeken die ik las ook waren het leek vaak opnieuw alsof de woorden niet goed werden geabsorbeerd door dat brein van me. Waardoor het me vaak veel moeite kostte om mijn aandacht er bij te houden. Hierdoor heb ik dan ook weer een paar keer naar fanfictie gegrepen vermits dat op de één of andere manier wel nog steeds lukt.

Deze boeken las ik de voorbije weken …

The Christmas Bookshop – Jenny Colgan – 354p.

Ik had mezelf voorgenomen dat ik nog tot drie Koningen tijd had om dit kerstboek uit te lezen omdat dat ook nog bij Kerst hoorde. Alleen lukte het me niet echt en las ik de laatste bladzijde pas op 9 januari uit. Maar er van genieten deed ik dan weer wel en dat is uiteraard het belangrijkste.

Mushoku Tensei: Roxy gets serious Vol.10 – Rifujin na Magnote et. al – 148p.

Vervolgens wisselde ik leesboeken af met eerst een manga

Hexeleintje 4 – Sylvia Douyé & Paulo Antista – 48p.

en vervolgens een strip. Ik ben nog steeds grote fan van de illustraties en sfeer die deze stripreeks uitstraalt. Al was dit vierde boek niet mijn favoriet. Dat telt trouwens ook voor het 10de volume uit de Roxy reeks. Ik kon er de vinger niet goed opleggen wat daar de oorzaak van was maar dat deel wist me iets minder te bekoren dan zijn voorgangers.

Coraline – Neil Gaiman – 142p.

Coraline las vlotter. Vermoedelijk omdat ik het eerder al een keer in het Engels las. Mijn recensie komt er binnenkort aan. Die staat alvast klaar om gepubliceerd te worden. Als ik me niet vergis gebeurt dat op 5 februari.

De prins van toorn – Kerri Maniscalco – 363p.

Misschien komt het er later ook nog wel eens van om De prins van toorn van Kerri Maniscalco te recenseren. Net als Fourth Wing was dit een boek dat ik graag gelezen heb maar waar wel een aantal zaken op aan te merken waren.

Daarnaast las ik dus ook fanfictie. Zo las ik ondermeer Some bonds won’t be broken van Acewriter2022. Dat momenteel 39 hoofdstukken tellende verhaal is nog niet afgewerkt maar telt nu al niet minder dan 153 319 woorden wat neer komt op ongeveer 558 bladzijden.

Cijfertjes:

Goodreads: 5/50
Gelezen boeken: 5
Eigen boeken: 3
Geleende boeken: 1
Recensieboeken: 1
Bladzijden: 1055 (+iets meer dan dat aantal bladzijden aan fanfictie)

4 gedachten over “Gelezen in januari 2024”

  1. Leuk lijstje! Coraline stond een tijd op mijn to read-lijst, maar ik hoorde dat het niet heel veel toevoegt qua verhaal en sfeer als je de film al hebt gekeken. Maar zo te zien is het zelfs de moeite waard om het boek 2 keer te lezen. Toch maar weer terugzetten op mijn lijstje dan 🙂

    1. Dag Lotte. Hopelijk ga je net als ik van het boek kunnen genieten. Ik moet wel eerlijk toegeven dat de verfilming van Coraline heel goed gedaan was. De sfeer van het boek vond ik goed overkomen in de film en dat is bij verfilmingen uiteraard niet altijd het geval. Ik heb het ook een tweede keer gelezen omdat ik benieuwd was of de vertaling een stoorzender zou vormen. Bij deze klassieker was dat gelukkig niet het geval.

  2. Mijn leesjanuari begon ook niet zo goed. Er waren heel veel dagen dat ik zelfs geen boek vast nam. Uiteindelijk toch redelijk wat gelezen en ik sloot de maand zelfs af met 2 boeken die ik 5 sterren gaf!
    Hopelijk houdt die trend aan. Ik duim dat het voor jou ook weer betert!

    1. Zo ging het hier ook. Vaak een hele periode zonder lezen en dan plots weer eens kunnen doorlezen. Wel heel fijn dat je uiteindelijk toch twee 5 sterren boeken las. Zo was het ergens toch een goede start van je leesjaar. Misschien niet in kwantiteit maar wil qua kwaliteit.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.