2023 in lijstjes: 2023 was het jaar waarin ik …

Meerdere blog intro’s uit mijn duim zoog en ze soms gewoon kopieerde wanneer het om een terugkerende blogpost ging. Dat ga ik dit jaar ongetwijfeld opnieuw meermaals doen. Ik ga ook proberen om weer wat meer grappige lijstjes samen te stellen vermits ik bij dat soort blogposts vaak zit te gniffelen. Nu maar hopen dat ik niet de enige ben die dat soort blogposts leuk/grappig vind. Maar voor vandaag is het dus een persoonlijke terugblik-blogpost. Beschouw het maar als een voor mezelf aangemaakte Remembrall zodat ik binnen enkele jaren nog steeds een idee heb van wat er in 2023 gebeurde op persoonlijk vlak.

2023 was het jaar waarin ik ….

 

belachelijk veel blaasontstekingen had

nogmaals samen met mijn nicht naar Londen ging én daar volop van genoot

zowel een Boekenwinkel Lego-set als boekenjurk kocht

Anouk van AnotherView een gepersonaliseerd portret van me liet maken. Dit keer niet van nul maar door een bestaande illustratie uit haar collectie aan te passen

drie verschillende landen bezocht (Nederland, Engeland en Duitsland)

aan drie verschillende boekenswaps meedeed

naar Brick Mania ging

na een jarenlange pauze nog eens aan een kruisjessteek-project werkte

de al dan niet slechte gewoonte had om dat averechtse lichaam te compenseren met heel wat leuke aanwinsten. (Lego, boeken, stationary, … )

niet minder dan DRIE boekige puzzels kocht

plus mezelf een toverstaf gaf. Het blijft trouwens bij één exemplaar want die ga ik nu eens niet verzamelen.

nog minder recensieboeken las maar mijn TBR desondanks bleef stijgen. Het is een talent zeg ik u

opnieuw ontdekte dat er enkele favoriete producten niet langer gemaakt worden. De shampoo waar mijn haar (en hoofdhuid) goed op reageerde bijvoorbeeld.

ik overstapte van bloedglucosemetingen via vingerprikken naar metingen via een sensor. Jammer genoeg met heel dubbele gevoelens vermits mijn suikerwaarden veel beter staan wanneer het systeem goed werkt maar ik belachelijk veel technische problemen en pech heb ervaren met dit systeem.

nieuwe recepten uitprobeerde (ondermeer de beruchte heerlijke vegan brownies) maar ook koekjes waar Pumpkin Pie Spice kruiden werden verwerkt

nieuwe steden, boekenwinkels en nieuwe lekkere adresjes ontdekte.

naar de volgende series keek: Blood Origin (S1), First Kill (S1), His Dark Materials (S3), Over de Oceaan (S2), The Mandalorian (S3), Tales of the Jedi (S1), Andor (S1), enkele afleveringen van Spy x Family en het derde seizoen van The Witcher.

en deze films zag: Wreck it Ralph (1 & 2), Encanto, Peter Pan & Wendy, Dungeons & Dragons (in de cinema), Hocus Pocus #2, Coco, Sinterklaas en de Gestrande Stoomboot (in de cinema met mijn meetkindje), Guardians of the Galaxy Vol.3, Turning Red, The Little Mermaid, Fantastic Beasts and Where to Find Them en Tara Road.

allerlei leuke boekige of katten pakjes tegenkwam voor lieve Nancy zonder ze aan haar te kunnen geven.

een super mooi Hufflepuff scrapbookingalbum (plus nog andere mooie creaties) van Annelies kreeg

Audrey lid maakte van de Sjaal Club door haar een zelfgemaakte Slytherin sjaal te geven.

parels van een jurk verwijderde zodat ze er minder feestelijk uitzag en ik ze dus veel vaker kan dragen

brieven schreef en van zowel digitale als offline knutseldates genoot

mijn jongste neefje voor het eerst in mijn armen hield

niet één maar twee paar heel comfortabele schoenen vond waar ik perfect mijn steunzolen in kan dragen

vrijwel maandelijks van een fijne nichtjesdag en meter/Ize-middag kon genieten maar ook met enkele lieve blogvriendinnen kon afspreken

super handige tassen vond om mijn twinmarkers op kleur gesorteerd in te bewaren en mapjes om mijn bladwijzers veilig in te bewaren

met hoop op verbetering naar Gasthuisberg in Leuven ging om vervolgens teleurgesteld terug naar huis te keren

even van een geheime doorgang naar de Hufflepuff commonroom kon genieten toen de houten plaat in de eetkamer vervangen werd door een gemetselde muur die tijdelijk geel was

tweemaal mijn jurken en cardigans naar beneden zag storten toen de kledingroede het begaf en er daarom vervolgens besloten werd om de oude kleerkasten te vervangen door nieuwe. (Hoera voor extra opbergruimte!)

zowel knutselmateriaal weggaf als nieuw materiaal bij kocht én gelukkig ook een deel van het materiaal kon verwerken tot kaarten en scrapbookingalbums

een leesring begon te gebruiken en na een tijd vergat om dat ook te blijven doen

nog veel meer dan dat vergat vermits mijn geheugen er niet op vooruit lijkt te gaan

een reispas aanvroeg,

tweemaal naar Made in Asia ging maar niet naar F.A.C.T.S. (wat we bij de voorjaarseditie gaan rechtzetten)

door de Sorteerhoed (nogmaals maar dit keer met bewijsmateriaal) in Hufflepuff werd ingedeeld

Mochi ijsjes ontdekte

Dankzij twee decks van Katie Daisy nu in totaal drie sets inspiratiekaarten heb

meer dan twee rolletjes nieuwe washitape aan de collectie toevoegde en er meteen ook handige sorteerdoosjes voor kocht

niet één maar tweemaal van heel dichtbij een eekhoorn zag

een zomerse bloemenjurk kocht wat voor alle duidelijkheid een uitzondering is vermits ik dat soort prints doorgaans net niet koop

plus een Honeydukes beker die zo groot is dat de omschrijving soepkom ook van toepassing zou kunnen zijn

het aquarium van mijn man zag vervangen worden door een extra boekenkast én dat ook nog eens op zijn initiatief gebeurde

manlief meer boeken las (en kocht) dan ik

Wat springt er jou meteen te binnen wanneer je aan ontdekkingen/aanwinsten/uitstapjes/… van het voorbije jaar denkt? Heb je nieuwe recepten ontdekt, lekkere adresjes of interessante evenementen/musea bezocht?

Dit is trouwens de laatste 2023 in lijstjes blogpost. Ik besef nu dat ik er niet aan gedacht heb om ook een Blogpost in cijfers samen te stellen. Die cijfers ga ik dus zowel jullie als mezelf moeten ontzeggen maar ik kan wel alvast meegeven dat ik ook dit jaar met veel plezier wil blijven bloggen.

8 gedachten over “2023 in lijstjes: 2023 was het jaar waarin ik …”

  1. Dankjewel Sas! Ik had het idee dat de terugblik blogposts dit jaar veel sneller voorbij vlogen. Maar het waren er denk ik ook wel wat minder dan eerdere jaren.

  1. Dankjewel! Als je zo’n lijstjes samenstelt valt het meteen nog meer op hoeveel er wel niet is om dankbaar om te zijn. Natuurlijk bestond 2023 niet enkel uit lichtpuntjes maar het waren er wel veel en dat vormde een mooi tegenwicht voor wanneer het minder goed ging.

 1. Jammer van de tegenslagen op vlak van gezondheid. Ik weet hoe het is om meerdere chronische ziektes te hebben en het gevoel te hebben dat het zoveel is en (zo voel ik het toch bij mezelf) er alsmaar blijft bijkomen. Dus dikke knuffel voor jou.

  Maar fijn dat je je door zoveel moois en zoveel fijne ontmoetingen wist te omringen.

  En merci om mij Katie Daisy te leren kennen – ik ging net naar haar site en … wauw <3

  1. Een dikke merci daarvoor Els én een knuffel terug voor jou. Want meerdere chronische aandoeningen maken het inderdaad alleen maar moeilijker. Wat zijn ze prachtig hé de illustraties van Katie Daisy.

    1. Hey Els,

     Ik heb enkel de twee kaartensets van haar. In verband met de boeken kan ik je dus geen advies geven. Wat de kaarten betreft. Ze zijn allebei prachtig maar mijn persoonlijke favoriet is de Moonflower set. Al kan dat natuurlijk ook deels komen door het feit dat die perfect bij deze periode van het jaar aansluit.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.