2023 in lijstjes: eerste keren

Sinds 2021 hou ik dankzij Haaike ook bij welke zaken ik voor het eerst heb gedaan. Zij deed me immers beseffen dat we wel bewust stil staan bij heel wat eerste keren van kinderen (stapjes, woorden, …) en jongvolwassenen (afstuderen, rijbewijs, samenwonen, …) maar dat die gewoonte nadien plots wegvalt terwijl je als volwassene uiteraard nog steeds heel wat zaken ontdekt. Ok, de zaken in deze lijst zijn ongetwijfeld minder indrukwekkend dan eerste stapjes zetten of leren praten, lezen, … Maar toch vind ik het fijn om er even bij stil te staan.

Sweet & Salty in Wilrijk

Op bezoek bij het graf van een vriendin

Een leesring

Medtronic sensor en zender in combinatie met insulinepomp

Het Paard van Troje in Gent

Monsters & Magiërs gespeeld

Onigiri gegeten

Mei Illustrations

Menstruatieslips

Tearoom Alice in Gent

Cookiemisu maken

Naar het UZ Gasthuisberg in Leuven

Tweedehandse Lego (geen succes want onvolledig en dus terug moeten omruilen)

Een milkshake op basis van thee en kokosmelk

Bird & Blend

St. Dunstan in the East Church Yard

Een toverstaf kopen

Flammkuchen eten

Postcrossing

Zelf sushi maken

Disney Dreamlight Valley oftewel via een console gamen

Bobba Tea drinken

Eind september bij 27°C een ijsje eten op de zeedijk

Yoghurtcake maken

Tian Tu bezoeken in Gent

Irene ontmoeten

Naar een expat shop gaan (Utrecht)

Barboek (Leuven)

Een gescheurde fietsband

Een nieuwe fietsroute ontdekken

Een autobiografie lezen

Paperpassion in Tilburg en met de trein naar daar gaan

Coco zien

Een kerst High Tea in een spiegeltent

Een zeehond tegenkomen tijdens een strandwandeling

Mayana in Gent

Met mijn meetkindje naar de cinema gaan

Een leesbril

Brick Mania in Antwerpen Expo

Vegan Brownies maken

Een bestaande illustratie laten personaliseren

In Essen een echte kerstmarkt bezoeken

Wat deed jij het voorbije jaar voor het eerst?

8 gedachten over “2023 in lijstjes: eerste keren”

 1. Leuk om bij te houden! Op jou ontmoeten en Thanksgiving hosten na weet ik het eigenlijk niet zo goed :p Misschien moet ik er dit jaar wat bewuster mee bezig zijn.

  1. Daarom ben ik het beginnen bijhouden in mijn bullet journal. Mijn geheugen is immers niet zo denderend dus anders zou ik het sowieso vrijwel allemaal vergeten. Wat denk je, doen we dat elkaar ontmoeten binnenkort nog eens?

 2. Naar World’s End geweest om een spel te spelen (een boardgame winkel en spelletjescafé) met de kinderen.
  Zweeds beginnen leren op Duolingo.
  Naar Schotland geweest én onderweg naar de Harry Potter Studio’s geweest!

  1. De naam van die winkel -en spelletjescafé klinkt bekend. Dus nu ben ik me aan het afvragen of dat door één van je brieven komt of dat ik er elders iets over heb opgevangen. Volgens mij ging een andere vriendin van me daar vroeger regelmatig naar toe om nieuwe bordspelen te ontdekken.

 3. 2023:
  – de eerste keer naar de Harry Potter studios
  – de eerste keer naar de Highlands
  – het eerste kind dat afgestudeerd is van het middelbaar
  …..
  Voor 2024 ga ik het ook in mijn bullet journal zetten!

  1. Jullie hebben het voorbije jaar van enkele mooie vakanties en eerste keren kunnen genieten hé. Hopelijk lukt dat dit jaar ook. Liefst zonder teveel complicaties zodat jullie er volop van kunnen genieten. Je gaat merken dat je er door het te noteren nog meer gaat ontdekken. Zo is het bij mij toch alleszins.

  1. Het soort eerste keren die als ouder ongetwijfeld heel confronterend aanvoelen omdat alles zo snel lijkt te gaan.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.