Bullet Journal 2023

Toen ik nog niet zo lang bezig was met het bijhouden van een bullet journal deelde ik er regelmatig een blogpost rond maar eerlijk is eerlijk ik maak het mezelf graag makkelijk waardoor mijn lay-out er niet spectaculair uitziet. Ik kan immers niet tekenen en doe dat eigenlijk ook niet graag. Misschien maar goed ook vermits ik al veel andere creatieve hobby’s heb. Daarom bestaat mijn bullet journal niet uit mooie illustraties maar uit een combinatie van washitape, knipsels en stickers. Allemaal in Harry Potter thema.

Daar kwam dit jaar geen verandering in. Ah nee, want waarom zou je iets veranderen wanneer je er tevreden mee bent. Waar wel verandering in kwam is dat ik er nu zelfs nog maar één blogposts rond heb samengesteld. Geen halfjaarlijks overzicht dus. Laat staan een maandelijkse blogpost. Maar gewoon een terugblik vol foto-collages van de stickers en washitape die dit jaar werden uitgekozen.

Mijn bullet journal begon met een leestracker. In het begin heb ik die braaf elke maand meteen aangevuld maar ondertussen heb ik al wat achterstand opgebouwd. Die ga ik dus nog even moeten bijwerken indien ik mijn Gelezen in 2023 terugblik blogpost wat makkelijker wil kunnen samenstellen. De Shelf love illustratie van Positively Present kwam perfect van pas en ook de There’s no such thing as too many book sticker met Hermione was hier volledig op zijn plek.

Ik ben nog steeds een grote fan van Naomi Lord’s HP geïnspireerde illustraties. Zo jammer dat deze niet als planner stickers verkocht worden want ook dit jaar heb ik veel van die prenten in mijn bullet journal opgenomen. In januari koos ik bijvoorbeeld voor Luna, Ginny en Hermione. Iedere maand begon ook met een illustratie van Dani DiPirro.

In februari kon je zowel de Daily Prophet als Rita Skeeters bekende veer, Harry, een remembrall, de Knight Bus en een Time turner terugvinden in mijn bujo.

In maart kwamen zowel Hermione als Luna langs maar ook de Hufflepuff mascotte, een kleurrijke remembrall, Harry’s bekende bril, opnieuw een Time turner, een boek, … aan bod.

Pas in april was er voor het eerst duidelijk een thema terug te vinden in mijn lay-out. Deze maand koos ik immers voor allerlei verschillende magische wezens. Cornish Pixies, Buckbeak, een draak, feniks, het monster book of monsters, Dobby, een mandrake en een statige thestral.

Ook in mei dook er opnieuw een thestral op in mijn bullet journal. Ditmaal omdat Luna in de spotlight werd gezet. Ik koos ondermeer voor de Quibbler, haar legendarische leeuwenhoed, spectrespecs, patronus, …

In juni werd het een combinatie van Quidditch en de Weasley’s. Zowel door stickers en knipsels als washitape.

In juli vond Draco het hoog tijd dat hij in de spotlight werd gezet dus werd zijn persoonlijk rolletje washitape bovengehaald plus allerlei stickers die ik er bij vond passen en ja Draco een witte fret hoort daar nu eenmaal ook bij.

In augustus zorgde de ‘Don’t be afraid to break the rules.” quote van Positively Present er voor dat het een Hermione maand werd. Dus mocht ook Crookshanks komen aandraven.

September is natuurlijk steeds Back to Hogwarts maand dus stonden mijn koffers (sticker) al klaar en werd ik (gelukkig) opnieuw in Hufflepuff ingedeeld door de sorteerhoed.

Oktober werd een combinatie van Halloween en herfst met zowel een illustratie van Bellatrix als Moaning Myrtle en een herfstige Helga Hufflepuff.

Ook in november koos ik grotendeels voor een herfstige sfeer. Daarom kwam hier ondermeer de Whomping Willow aan bod en een schattige washitape met egelprint.

Voor de laatste maand van het jaar liet ik me meer beïnvloeden door de kleuren. Zo past de mooie occamy qua kleur zowel bij de blauwe quote van Dani DiPirro als bij de paarse winterse washitape. Om dat ververvolgens verder aan te vullen met wat ik nog in huis had én er relatief goed bij past. Want geloof het of niet maar door deze HP bullet journal lay-outs blijven er op de duur steeds minder geschikte stickers over.

Gelukkig was ik eerder dit jaar zo slim om er alvast wat bij te kopen zodat ik ook volgend jaar op deze manier kan blijven verdergaan.

Het wordt stilletjes aan hoog tijd om alvast werk te maken van die nieuwe bullet journal.

Ligt die van jou al klaar? Of moet je er net als ik doorgaans vrij last-minute aan beginnen?

10 gedachten over “Bullet Journal 2023”

 1. Never change a winning team hé, als die lay-out goed voor je werkt zou ik het zo houden. Ik wissel wel graag eens af maar doe toch ook veel pagina’s volgens hetzelfde principe.
  As you know, ik ben al aan mijn journal voor 2024 begonnen! 😀 Heb gisteren nog wat extra pagina’s gemaakt zelfs.

  1. Jij hebt inderdaad al heel braaf én mooi je huiswerk gemaakt. Ik vind het steeds heel interessant om te zien hoe anderen hun bullet journal vorm geven. Knap om al die verschillende stijlen en ideetjes weerspiegeld te zien.

 2. Leuk overzichtje! Ik moet er ook nog aan beginnen. Het notitieboek van 2023 is niet vol, dus ik ga verder in deze voor 2024.

  1. Bij mij gaat het zo goed als volledig gevuld zijn dus ik kan in een nieuw exemplaar beginnen. Ik denk dat het voor mij ook heel vreemd zou aanvoelen om een nieuw jaar niet in een nieuw notitieboek te starten.

 3. Wat leuk! Ook hier kies ik vaak voor dezelfde lay-out, omdat het werkt en omdat me dat rust geeft. Aan mijn set-up ben ik wat later begonnen dan gepland (ahja, want ik was ziek toen we een knutseldate gepland hadden :-(), en ook al heb ik enkele spreads gemaakt, mijn journal voor 2024 is nog niet helemaal af. Wellicht zie je er wel nog eens een blogpost over verschijnen!

  1. Oh, maak jij doorgaans al voor een heel jaar spreads? Ik heb nu enkel mijn leesstatistieken en de maand januari voorbereid. Meestal doe ik het maand per maand maar ik was me onlangs aan het afvragen of ik er niet meteens is aan zou doorwerken en al enkele maanden in orde te brengen.

   1. Meestal begin ik met een maand vooruit wel, maar evengoed gebruik ik ze dan toch niet. De afgelopen jaren werkte ik vaak in een vakantieperiode een paar maand vooruit en dat geeft wel structuur. Het blijft een beetje zoeken naar hoe ik mijn journal wil gebruiken :-).

    1. Het fijne aan zo’n bullet journal is dat dat zich daar perfect toe leent hé. Als je wil kan je elke maand volgens een totaal ander concept een lay-out opbouwen. Zelf ben ik nogal een gewoontedier op dat vlak. Ik hou er wel van wanneer zoiets vertrouwd aanvoelt.

     1. Hier nog zo’n gewoontedier die houdt van het vertrouwde! Al vind ik het soms wel leuk om eens iets nieuws uit te testen ook, maar dan moet ik er tijd voor hebben :-).

     2. Ja, dat snap ik. Zo iets nieuws vraag meer tijd en aandacht hé. Ik mag eigenlijk niet te veel nieuws meer ontdekken vermits ik nu al heel wat creatieve hobby’s heb. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.