Foto-update #211

In plaats van wekelijks of twee wekelijks deel ik deze terugkerende rubriek nog maar eenmaal per maand waardoor er doorgaans heel wat foto’s op jullie te wachten. Kijken jullie weer even mee naar wat ik de voorbije maand naast lezen nog allemaal heb uitgestoken …

Ik at lekkere vissoep en brood toen ik ’s avonds alleen thuis was en geen zin had om te koken,

genoot van een mooie zonsopkomst,

een lekkere salade

en grote bekers thee uit mijn Honeydukes mok.

Niets zo frustrerend wanneer je iets in je hoofd hebt en het er vervolgens in het echt minder leuk uitziet. Met deze Chocolate Frog kerstboom was het echter het tegenovergestelde … hij ziet er in het echt nog leuker uit dan ik had verwacht. Dat het mijn favoriete fandom én kleur combineert zal daar ongetwijfeld een rol bij spelen.

Gedachten op nul zetten tijdens het in elkaar steken van een Lego-set,

ontdekken dat Fieke gelijk had en dankzij haar het lekkerste brownie-recept ooit ontdekken. Voor de geïnteresseerden ze zijn heel zacht en luchtig van textuur en je kan het recept terugvinden in Het Vegan Bakboek van Chez Mariette. Ze zijn zelfs NOG lekkerder wanneer je ze eerst enkele seconden opwarmt in de microgolfoven

en ’s avonds genieten van dit uitzicht.

Ik maakte een verjaardagskaart voor mijn neefje (mét stickers. Ah ja!) en verzond een herfstige kaart die hier ondertussen al een hele tijd klaarlag voor lieve Annelies.

Er werd nog meer met chocolade gemaakt. Namelijk deze chocolade met karamel en Oreo koekjes die Nancy lekker vind. Ik ging immers samen met een andere vriendin bij haar op bezoek. Voor we dat deden gingen we eerst heel onverantwoord (maar ongetwijfeld volledig goedgekeurd door Nancy) lunchen op één van haar favoriete plekjes … Mayana in Gent. Een lekkere dag vol fijne herinneringen en veel gemis.

De winterse kerstdecoratie is zelfs in de boekenkasten terug te vinden,

deze Indian Vegan Butter Chicken past perfect bij het herfstige weer en is ongetwijfeld een pak gezonder dan

deze lekkernij die in de vorige fotocollage ook al aan bod kwam maar zo mooi was afgewerkt dat ze een tweede foto krijgt.

Zo leuk ook om bij het verwelken van één van de bloemen bij deze plant te ontdekken dat er al een zijtak met nieuwe knoopjes achter verstopt zat.

Verjaardagspost voor een lieve vriendin die fan is van Frida Kahlo,

nog wat verder bouwen aan een leuke Lego-set

en een mooie amaryllis die open ging.

We gingen ook naar Zen-terparcs (nee, ik kon het niet laten nee),

waar deze poes het heel flauw vond dat we haar niet binnen uitnodigden,

ik voor het eerst sinds lang nog eens chipskes at

en we een spelletje Star Wars Carcassone speelden

ik maakte er tussen het wandelen en lezen door ook deze leuke boekenpuzzel van MudPuppy die ik eerder dit jaar in Leuven had gekocht bij Boek Bar.

Terwijl we in Centerparcs waren was het personeel volop bezig met alle kerstversieringen te installeren en toen we thuiskwamen lagen er me twee leuke enveloppen op te wachten. Die ik – zodra mijn hand wat hersteld is van het schrijven van alle kerstkaarten (en de Amnesty schrijfmarathon die daarop volgde) – hoop te beantwoorden.

Normaal ging dit een knutselmiddag met twee creatieve blogvriendinnen worden maar vermits lieve Fieke jammer genoeg ziek werd knutselden Irene en ik die dag met ons tweetjes. Met frangipane als versterking en

naast een afgewerkte bullet journal lay-out voor december ook dit (met meer vertraging gemaakte) lente/zomer scrapbooking-album waarin zowel foto’s als herinneringen werden gebundeld.

De dag nadien sprak ik met lieve Annelies nog eens af in Antwerpen waar ik grappige servetten spotte, volop genoot van het gezellig bijpraten, dankzij deze pin van AnotherView niet anders kon dan bij Marolus een warme chocolademelk met slagroom bestellen en we dit stuk taart gelukkig gedeeld hebben zodat die calorieën alvast NIET meetellen.

Toen ik nadien in het station in onze gemeente aankwam was het wel een hele uitdaging om mijn fiets (die links achteraan) van tussen al die fout geparkeerde oranje leenfietsen te krijgen.

Tja, wanneer ze de wokgroenten mix die we gewoonlijk nemen niet beschikbaar is moet ik een andere kopen en daar vervolgens alle (en ja het was VEEL) rode ui van tussen vissen.

Deze orchidee doet het zo goed dat ik hem heb moeten omdraaien vermits de tak door het gewicht van alle bloemen zo hard doorhangt dat hij op de vensterbank hing. Binnenkort toch maar eens proberen of ik hem niet wat kan rechttrekken.

Vervolgens was het tijd voor een nieuwe eerste keer. Ik ging namelijk voor het eerst in mijn leven naar een echte Kerstmarkt. Op aanraden van mijn nicht die er wel al enkele had bezocht gingen we samen naar Essen waar alles vrij dicht bij elkaar ligt. Ook het hotel waar we verbleven lag dicht bij het centrum wat het al meteen een groot verschil voor me was.

We genoten er op vrijdag van een lekkere lunch bij Rosemary & Garten en bezochten ondermeer deze mooie boekenwinkel waar ik een mede-raafje tegenkwam.

De kerstverlichting rond de kerstmarkt was heel mooi. Zowel op de markt zelf als doorheen het stadje.

Natuurlijk waren er heel wat eet -en drankkraampjes maar daarnaast waren er ook verschillende andere met onder meer artisanale producten, koekjesvormen in zo wat alle mogelijke vormen, edelstenen, mooie kerstdecoratie, … ik kwam er zelfs een kerstige Hedwig tegen.

De tweede dag begonnen we na een slechte nacht (want het matras leek wel een wolk waarin je wegzakte en dat vond mijn rug niet zo fijn) al vrij vroeg zodat we in de voormiddag nog een vrij rustige periode hadden in de winkelstraten. Jullie mogen trouwens heel fier op me zijn want niet alleen kocht ik die kerstige Hedwig van daarnet niet, ik liet ook deze Harry Potter beeldjes van Schleich staan en kocht ook geen Duits exemplaar van het allereerste deel uit de reeks. Ook de Harry Potter sets in de Lego-winkel liet ik braaf staan en zelfs de mooie blauwe I’d rather be at Hogwarts kersttrui die ik bij Elbenwald zag bleef mooi daar hangen. Al had ik bij dat laatste misschien toch bezweken indien de trui er in een grotere maat had gehangen. Maar toch, al zeg ik het zelf … een prachtprestatie. 🙂

Ik zag heel veel uitnodigende boekcovers om vervolgens te ondekken dat het boek ondanks de Engelse titel toch wel degelijk in het Duits was, genoot op zaterdag van een lekkere lunch bij MA Essen, zag een gebouw dat er heel mooi uitzag dankzij de groene gevelbegroeiing en zag zelfs pasta in de vorm van opengeslagen boeken.

Nog meer kerstige boeken in het Duits maar hier zitten er wel een aantal bij die vanuit het Engels vertaald werden dus die kan ik nog eens opzoeken.

Grappig genoeg haalde mijn suiker meer gekke stoten uit toen ik terug thuis was en rustig aan het bekomen was van die leuke/lekkere/gezellige maar ook vermoeiende uitstap in plaats van tijdens het rondslenteren.

Tijdens het bezoekje aan de kapster leek ik even wat weg te hebben van Minnie Mouse

en afsluiten doen we met een drievoudige Harry Potter foto. Je ziet namelijk het Platform 9 3/4 bord uit een oude Lego adventskalender dat ik die dag opnieuw in elkaar stak voor een Hogwarts sneeuwbol en in de achtergrond de Chocolate Frog kerstboom. Geen heilige maar een magische drievuldigheid dus.

10 gedachten over “Foto-update #211”

  1. Misschien moet ik dat wanneer het binnen enkele maanden weer te lang wordt zelf ook eens proberen na te doen. Maar nu ben ik vooral heel blij dat mijn krullen er weer goed doorkomen.

  1. Dat was het ook. Heel fijn dat ik dat kon meemaken. Ik kon de foto bij de kapster niet laten. Het zag er zo grappig uit dat ik spontaan begon te glimlachen.

  1. Ik heb gisteren ook nog één van mijn nieuwe sets in elkaar gestoken. Nog eentje te gaan maar dat ben ik nog even aan het opsparen. Zo blij dat daar geen leeftijd op staat want wat blijft Lego leuk om te bouwen.

 1. Hoera voor grote bekers thee, en soep is ook een maaltijd hé :-). Nu heb ik alweer zin in die lekkerste brownies…
  Amai, die kat kijkt echt héél boos, haha!
  Die puzzel is leuk geworden! Ik denk dat ik in 2023 amper gepuzzeld heb, op kinderpuzzels met Juliette maken na dan. Iets om weer wat vaker te doen dit jaar, want ik vind het echt heel erg leuk om te doen.
  BOEKENPASTA! Flink dat je eraan kon weerstaan om zo veel leuks te kopen, het is altijd wat afwegen hé.

  1. Die brownies zijn wel echt super hé. De voorbije dagen was het hier vooral vaak Lego puzzelen maar ik hoop de komende maanden ook weer een aantal leuke puzzels te maken vermits dat zo ontspannend is. Ja, je krijgt zo snel (te) veel bij elkaar dus af en toe toch maar eens bewonderend kijken en vervolgens verder wandelen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.