Potteritis #11

De term Potteritis durft hier wel eens af en toe ter sprake komen. Ik kan er immers niet omheen. Het is blijkbaar sterker als mezelf. Harry Potter-referenties zijn een onmisbaar aspect in mijn leven. In die mate zelfs dat het een aandoening leek die ik dan zelf maar omschreef als Potteritis. Ik ben nog steeds niet genezen en vermoed dat het om een chronische en ongeneeslijke aandoening gaat. Nog steeds betrap ik mezelf er immers regelmatig op dat ik iets denk te zien en het vervolgens iets helemaal anders is.

De kans is dus groot dat ook jij last hebt van Potteritis wanneer je de volgende zaken (of enkele van hen) denkt/doet/leest …

Een hele tijd terug (mei 2019) kon je via Wizarding World je Hogwarts Huis, favoriete plek op Hogwarts, je lievelingsspreuk en magisch voorwerp ingeven en zo je eigen magische profiel samenstellen. Dat werd in mijn geval dus dit en ik zou mezelf niet zijn mocht ik dat vervolgens totaal vergeten te delen. Ik had dus waarschijnlijk beter een Remembrall ingevuld in plaats van die Time-Turner.

Wanneer je online kleding spot die je meteen aan Weasley’s Wizarding Wheezes doet denken.

Indien je meermaals leest wat je verwacht te lezen in plaats van wat er daadwerkelijk staat. Er staat dus niet Eeylops op die fiets Liesbet!

Het geweldig vinden wanneer je eetkamer tijdens werken plots een minder bekende doorgang naar de Hufflepuff common room lijkt te bevatten.

Als je doosje te klein wordt om je volledige collectie Harry Potter washitape rolletjes te omvatten. Maar je desondanks nadien toch nog extra rolletjes bij koopt.

Wanneer je in de Zoo diertjes spot die eerder in Newt Scamander’s koffer thuis horen.

Indien je bij het uitpakken van deze chocolate frog reageert met “I got about six of him.” maar dan in een Ron Weasley imitatie dus liefst met je mond vol. 😉

Wanneer je met een pons al deze Time-Turners uit een lelijk roos Primark-notitieblok ponst vermits je ze in je bullet journals wil verwerken.

Dag Draco!

Louisa … NIET Leviosa!

Deze past dan weer wel perfect bij Honeydukes.

Als een kind zo blij met deze oude Hogwarts puzzel die ik bij de plaatselijke Kringloopwinkel tegenkwam.

De Hogwarts uilen wanneer je hen vraagt hoelang je nog op je brief moet wachten.

Bij H&M zowel een ideaal paar sokken voor Arthur Weasley als Harry Potter zien hangen.

Bij Dille & Kamillle bedenken dat je precies in de voorraadkamer van Professor Snape staat. Al zou die wel zo slim zijn om de ruimte te verduisteren vermits zonlicht de kracht van heel wat toverdrank ingrediënten kan doen afnemen.

Mocht het nu een das zijn geweest in plaats van een wasbeer hé. Dan was ik heel erg blij geweest.

Ok, er stond dan wel geen Eeylops op die ene fiets maar Eeylops Owl Emporium heeft wel duidelijk een eigen paar sokken uitgebracht.

Zo ontgoocheld dat die letters niet voor Dumbledore’s Army stonden. Over misleidende marketing gesproken.

Dumbledore zou hier ongetwijfeld wel heel gelukkig van worden.

“Wacht even, ik ga een foto maken.” Ik wanneer ik dit soort straatnamen spot.

Kerstpakjes bedenken voor Arthur Weasley zou me beter afgaan als bedenken waar ik mijn eigen vake of schoonvader gelukkig mee zou kunnen maken.

Bij het zien van deze opstelling meteen aan de Hogwarts bibliotheek moeten denken.

En bij deze kleurencombinatie automatisch een occamy spotten.

Wanneer je telkens er nieuwe opties beschikbaar zijn de neiging hebt om ook een nieuw portret aan te maken bij Wizarding World.

6 gedachten over “Potteritis #11”

    1. Welkom bij de Potteritis-club. Gelukkig horen er geen pijnlijke symptomen bij die aandoening. Behalve misschien wanneer het op de spaarrekening aankomt. 🙂 Oei, nee. Je kan het niet goed zien in die kleine fotocollage maar dat is een screenshot van op Pinterest. Ik heb wel zowel een ronde als rechthoekige breiloom maar geen automatische breimolen. Heb jij daar al mee gewerkt?

  1. Zalig! Deze ochtend luisterde ik in de auto naar de nieuwste podcast van Drie Boeken, en daar sprak de gast ook over zijn liefde voor Harry Potter. Uiteraard moest ik meteen ook aan jou denken! 🙂

    1. Hihi, ik blijf het grappig vinden wanneer mensen dan meteen spontaan aan mij denken. Hoe zou dat nu toch komen?

    1. Het is zowel grappig als fijn om te merken hoeveel mensen telkens wanneer ze iets van Harry Potter zien meteen aan mij denken. Ik vind het wel fijn dat ze daar dan soms ook foto’s van doorsturen of me een berichtje zenden. ik ben benieuwd of Noa later ook een Harry Potter fan zal worden. Want daar zijn natuurlijk wel heel veel leuke Lego-sets van. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.