Foto-update #209

In plaats van wekelijks of twee wekelijks deel ik deze terugkerende rubriek nog maar eenmaal per maand waardoor er doorgaans heel wat foto’s op jullie te wachten. Kijken jullie weer even mee naar wat ik de voorbije maand naast lezen nog allemaal heb uitgestoken …

Waar moeten jullie aan denken wanneer je dat stukje gebak bekijkt? Zelf zag ik er meteen iets heel specifieks in en het deed me ook nog aan iets ander denken dat er iets minder op lijkt maar manlief zag er helemaal niets in.

Dit komt zo dadelijk nog een paar keer terug maar wat een lange nazomer hebben we gehad. Het voelde heel vreemd aan om rond eind september nog met zonnecrème én een zonnehoed op het terras te zitten.

Ondanks dat mooie zonnige weer begon ik toch maar alvast met het instoppen van losse draadjes bij de behoorlijke lange (dit is enkel het uiteinde) slingersjaal die ik voor de kerstboom aan het maken ben.

Ik kon eindelijk ook aan de leuke Hocus Pocus Lego-set beginnen die perfect bij het najaar past.

Natuurlijk werd er ook weer wat post verzonden en dan komt mijn collectie washitape goed van pas.

Iemand een Patronus toesturen kan je dus ook per post doen.

Ook toen ik met mijn nicht naar Brugge ging was het weer veel mooier dan verwacht. Wat deze gezellige stad er alleen maar nog mooier deed uitzien. We gingen regelmatig even zitten om wat te bekomen. Ondermeer bij Da Vinci waar ze niet alleen een verwenkoffie of thee hebben maar ook een verwen chai latte.

We hadden eind september en begin oktober het geluk dat we niet één maar twee maal naar de zee mochten gaan. De ene keer naar Blankenberge waar we genoten van het enerzijds prachtige maar tegelijkertijd ook heel gek aanvoelende zonnige weer. We genoten ook van lekker uit eten gaan, zelf niet koken, ijsjes eten (ah ja, dat moest wel want het was warm weer) en het nog eens bovenhalen van een kruisjessteekpakket dat al heel lang stil lag.

Na twee dagen thuis vertrokken we opnieuw naar de kust. Ditmaal naar Oostduinkerke waar de weergoden nog steeds niet leken te beseffen dat het ondertussen oktober was, mijn leesvoer perfect bij de zetel en kussens van de studio hoorden, we heel wat kwallen (die er een beetje buitenaards uitzien) tegenkwamen tijdens een strandwandeling én zelfs een heel schattige zeehond.

Nog meer post om de bus te doen. Ditmaal richting Nederland en Zwitserland.

Deze envelop (er werd precies vrij veel verzonden gedurende de voorbije weken) moest dan weer iets minder ver reizen vermits hij voor blogvriendin Irene was.

Dezelfde week sprak ik ook af met nog een andere blogvriendin. Ik zag namelijk Nikita in Antwerpen waar we enkele boekenwinkels bezochten en zonder het met elkaar af te spreken net als in Gent elk een boek hadden uitgekozen in dezelfde kleur. Toen we elkaar in Gent zagen waren het lichtpaarse exemplaren nu werden het donkerpaarse boeken. Ik zag ook één van mijn favorieten bij deSlegte staan.

Blij dat deze pompoenbeker (die ook nu naast me staat) nu weer boven mocht worden gehaald.

Ik maakte op vraag pudding met rozijnen voor manlief en merk dat ik nu de nazomer gestopt is weer sneller warme pangerechten en ovenschotels zal klaarmaken.

Mijn pennenvriendin had me goed zitten door haar brief per ongeluk fout te nummeren. Ik was immers een hele tijd op zoek naar het derde vel. 🙂

Ook de herfstige sokken zijn weer volop van de partij.

Ik had een klein ongelukje met de fiets toen ik door een plots remmende auto zo snel moest remmen en van mijn fiets moest springen dat mijn jurk (uiteraard net mijn favoriete boekenjurk) tussen het achterwiel draaide. Gelukkig had ik het meteen door zodat ik voorzichtig achteruit kon stappen en de schade beperkt bleef tot twee gaatjes.

Vermits het eerst erger leek heb ik mezelf maar getroost met sushi.
Die pompoenbeker is uiteraard perfect op zijn plek tijdens het in elkaar steken van de (hier bijna volledig afgewerkte) Hocus Pocus Lego-set waar ik binnenkort een keer foto’s van hoop te maken voor een blogpost.

Er werd een Amnesty brief geschreven,

pompoen theelichtjes aangestoken

en sokken gedragen die bij het MinaLima Marauders Map kussen passen. Zo is het wel heel duidelijk dat ik up to no good ben.

Het bleef hier niet beperkt tot het dragen van herfstige sokken en drinken uit een pompoen beker. Ook de rest van het huis werd gezellig versierd zodat het najaar extra knus aanvoelt. Van mooie herfstige prints van Esther Bennink en Another View tot een herfstige inspiratiekaart van Katie Daisy, kleine pompoenen, een rendier, egel en schattige das.

 
Ook de boekenkast moest er aan geloven met een mooie print van AnotherView, een eekhoorn beeldje, herfstpopje, kleine pompoenen, schattige Jelly Cat knuffels in de vorm van een mini pompoen en skelet plus de schattige Halloween raaf die lieve Annelies voor me heeft gemaakt in kruisjessteek.

Van pompoenen, egels en eekhoorns kan je niet teveel hebben. Toch? Dit schattige spookje is uiteraard ook opnieuw van de partij plus een leuk Halloween kaartje van bij The Fallen Angels.  Plus natuurlijk ook het volledige afgewerkte huis van de zusjes Sanderson.

Samen met de daarnet al even vermelde lieve Annelies bezocht ik ook voor het eerst de creatieve Paperpassion beurs in Tilburg. Het is een vrij klein maar wel heel gezellig evenement én we keerden met een goed gevulde goodiebag en extra nieuwe aanwinsten plus extra inspiratie weer naar huis. Ik ben dus blij dat Annelies dat had voorgesteld.

Ik was al langer van plan om met een nog grovere borstel door mijn voorraad knutselpapier te gaan maar was er nog steeds niet aan toegekomen. Paperpassion bleek voor extra motivatie te zorgen want de week nadien ging ik er mee aan de slag. Eerder haalde ik er al zo’n beetje alles van tussen dat teveel glinsterde maar nu werden er ook te drukke of net te fletse prints van tussen gehaald. Dat is dan weer het nadeel van de vele papierblokken die ik in het verleden bij Wibra, Zeeman en Action kocht. Meestal waren er enkele prints die me meteen aanspraken én binnen de kortste keren verwerkt werden terwijl de andere prints totaal niet mijn stijl waren en dus bleven liggen.

Sinds we de kerstmarkt van Intratuin Halsteren enkele jaren geleden ontdekt hebben gaan mijn nicht en ik er graag elk jaar een keer naar toe. Ook dit jaar was de aankleding weer heel mooi om te zien. Er is dit jaar ook een winkel bijgekomen die volledig gevuld is met Disney beeldjes, kerstdecoratie, bekers en dergelijke. Maar naast de bekende Disney personages waren er ook Star Wars, Marvel en zelfs Harry Potter producten te vinden. Ik kocht daar echter – echt waar! – niets van.

Wat ik wel deed was voor het eerst hun High Tea uitproberen en ontdekken dat die meer dan geslaagd was. Ok, het voelt niet zo zeer aan als een klassieke High Tea vermits er geen driekhoekige sandwiches of scones met clotted cream en jam te vinden zijn maar er is wel heel veel keuze. Zowel qua dranken als eten. De ruimte is bovendien ook heel leuk aangekleed en wat het extra bijzonder maakt is dat het doorgaat in een grote spiegeltent.

Ik kon het uiteraard weer niet nalaten om meerdere foto’s te maken waar dit slechts een beperkte selectie van is. Zo kwam ik Hedwig tegen, zag een prachtige kerstkrans die omhoog hing als luster, was de Mad Hatter nog steeds van de partij en zag ik ook Belle en het Beest.

Plus mooie lichtversieringen die aan Droomvlucht deden denken, postuilen die geen Hogwarts brieven konden bezorgen vermits ze eerst de brieven aan de Kerstman moeten bezorgen en een Patronus in een bos. De dag afsluiten deden we bij het Strandhuys waar ik opnieuw dezelfde salade bestelde als bij ons vorige bezoekje.

Vermits de familie de voorbije weken niet één maar tweemaal groter werd mocht ik ook weer aan het knutselen gaan en bij deze prachtige kaart was dat een behoorlijke uitdaging want uiteraard heb ik dan net niet de juiste kleuren of snijvormen in huis. Maar ik ben desondanks wel blij met het eindresultaat. Nu nog op zoek naar het juiste materiaal zodat ik ook aan de tweede kaart kan beginnen.

Ik was meteen fan van de warme kleurencombinatie van deze scheurkalender illustratie maar ook van de boodschap. “Just because it’s over now doesn’t mean it wasn’t magical back then. You can still find magic in the memories.”

De ene keer passen mijn sokken bij het Marauders Map kussen, de andere is het dan weer een panty die bij het Hogwarts kussen past.

Ik vond een heel leuke robotknuffel voor mijn jarig neefje. Jammer genoeg bleek deze echter beschadigd te zijn dus ik hoop dat dat nog geregeld kan worden.

Zowel mijn nicht als ik vonden het een beetje jammer dat de cafetaria bij Intratuin veranderd was maar als ik dan toch één voordeel moet bedenken bij de nieuwe opstelling dan is het dat ze zich voor deze tussenscheidingen lieten  inspireren door Belle en het Beest. 🙂

Ook mijn schoonzusje had de herfstdecoratie boven gehaald. De feesttafel zag er zowel prachtig als uitnodigend uit. Zelfs de taart werd herfstig versierd.

Vermits ik heel benieuwd was naar hoe men via AI afbeeldingen kan maken op basis van een omschrijving probeerde ik het een keer uit. De afbeelding rechtsonder in bovenstaande collage werd dan ook gegenereerd met de Microsoft Bing Image Creator. Misschien maak ik er nog een keer een blogpost rond vermits ik het enerzijds heel fascinerend vind maar anderzijds ook niet goed snap hoe zoiets werkt in combinatie met het copyright van illustratoren hun creaties die online staan.

Ook de envelop moest uiteraard bij het geboortekaartje passen. Het zit hem immers in de details.

Een brief schrijven op Halloween briefpapier is bijvoorbeeld nog fijner waneer je ondertussen thee kan drinken uit een bijpassende beker.

Tijdens de jaarlijkse controle in het ziekenhuis was het dan weer tijd uit een papieren bekertje én dat is toch net iets minder gezellig. Eén van de onderzoeken die dag zorgde er trouwens voor dat ik ondertussen een leesbril heb besteld dus wie weet zien jullie daar in een komende Foto-update wel eens een foto van verschijnen.

8 gedachten over “Foto-update #209”

 1. Oh neee, je boekenjurk! 😮 Gelukkig dat het dan al met al nog meeviel…

  Ik zie een spookgezichtje in dat stuk gebak, maar dat kan natuurlijk aan de tijd van het jaar liggen. Ben nu wel benieuwd naar jouw associaties. 🙂

  1. Ja, ik dacht eerst echt dat de schade erger ging zijn. Het zijn meerdere kleine beschadigingen maar vanop een afstand kan je ze blijkbaar niet of amper waarnemen. Dus dat is een meevaller.

   Zelf zag ik er meteen het masker uit de Scream-films in en vervolgens ook de schreeuw van Munch. Maar deze periode van het jaar is het natuurlijk ook heel logisch om er een spookje in te herkennen. Zeker vanavond.

 2. Leuk om je fotorol van nazomer naar herfst te zien overgaan. Paperpassion was zo leuk he! Zo’n high tea bij Intratuin lijkt wel de moeite. Ook al missen de scones…

  1. Dat vond ik bij deze Foto-update ook heel mooi om te zien. Die scones zijn bij Marolus dan weer wel van de partij hé. Paperpassion was een heel tof voorstel van jou. Ik ben blij dat ik het een keer heb meegemaakt. De mooi gevulde goodiebag was uiteraard een fijne bonus.

  1. Dankjewel! Het is echt een heel groot tuincentrum die Intratuin. Voor ons is het een klein uurtje rijden denk ik.

 3. Het is idd lang zomer geweest, maar tijdens deze druilerige dagen zou je dat snel vergeten hé?
  Leuk, zo veel echte post! Bij mij is het alweer veel te lang geleden dat ik er tijd voor had… Mijn werk slorpt mij een beetje op, maar ik merk dat ik ook wel veel energie krijg van met mijn handen bezig zijn. Binnenkort doe ik weer verder aan een (jouw) borduurwerk, daar is het nu ook wel ideaal weer voor eigenlijk hé :-).
  Zo jammer van de boekenjurk!!!
  Ik probeer mijn knutselpapier uit te sorteren tegen onze knutseldate, misschien kunnen we dan een en ander ruilen. Ik ben er zeker van dat Juliette het niet erg zou vinden om te knutselen met té erg glinsterend papier ;-).
  Die kaart voor Oliver is héél goed gelukt, echt mooi!!!

  1. Het is dubbel hé. Enerzijds vraagt het tijd en energie die beide niet altijd beschikbaar is maar als je er dan aan toekomt om iets te maken of leuke post ontvangt is het wel echt een geluksmoment. Met dit weer spreekt handwerk inderdaad nog meer aan. Zelf ben ik mijn Chocolate Frog slingersjaal aan het instoppen zodat hij binnenkort in de kerstboom kan hangen en beetje bij beetje aan een warm Hufflepuff deken bezig. Dankjewel! Ondertussen heb ik ook een twee geboortekaart gemaakt en verzonden en tegen onze knutseldate mag je zeker eens rondsnuisteren in de doos die hier klaarstaat. Als er iets tussen zit dat je aanspraakt mag je het zeker mee naar huis nemen voor jou of Juliette.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.