Gelezen in augustus 2023

Mijn leestempo valt nog steeds in de categorie slakkengangetje. Heel heel rustig aan. Maar traag gaat natuurlijk ook. Ik ben alleszins heel blij dat er geen vervaldatum staat op het lezen van eigen boeken. Mocht ik de boeken in de bibliotheek halen dan zou ik uiteraard wel rekening moeten houden met de uitleentermijn. Maar gelukzak die ik ben kan ik de boeken gewoon uit mijn eigen mini-bieb nemen of bij manlief lenen.

Ik begon de voorbije maand met Het mysterie van de zwarte bloem. Oftewel het tweede deel in De Magische Apotheek reeks van Anna Ruhe.

Hierna begon ik in Beyond the Wand : The Magic and Mayhem of Growing Up a Wizard van Tom Felton. Normaal lees ik dit soort boeken niet maar ik ben heel blij dat ik hier een uitzondering voor heb gemaakt vermits ik het boek met veel plezier gelezen heb. De ene keer liet het me lachen, het andere moment was het dan weer net vrij aangrijpend. Maar de acteur die de meeste van ons voornamelijk kennen als Draco Malfoy wist zijn verhaal heel vlot, met gevoel voor humor én openhartig te over te brengen.

Het derde boek dat iklas was het achtste volume van The Apothecary Diaries en het vierde en laatste boek dat ik in augustus las voorlas was De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen. Mijn metekindje koos het boek uit omdat haar ouders het eerste deel een keer voor haar hadden voorgelezen en ze dat blijkbaar heel leuk vond. Normaal hoorde ze thuis steeds een stukje voor het slapengaan maar vermits ze die dag langs kwam voor een meterdagje en ze haar aandacht er goed kon bijhouden las ik uiteindelijk het hele boek voor. Al een geluk dus dat er heel veel prenten instaan want anders had ik geen stem meer gehad tegen dat haar ouders haar kwamen ophalen. Maar het zorgde er dus mooi wel voor dat hier vier boeken staan in plaats van drie.

Twee jeugdboeken, een magische autobiografie en een manga. Met wat geluk lees ik de komende twee maanden vooral veel magische fictie want ik heb hier een hele stapel boeken klaarliggen die mooi bij Halloween passen.

Willen jullie graag weten wat voor boeken dat zijn?

In het kort:

Het mysterie van de zwarte bloem – Anna Ruhe – 275p.
Beyond the Wand: The Magic and Mayhem of Growing Up a Wizard – Tom Felton – 288p.
The Apothecary Diaries, Vol. 8 – Nekokurage – 176p.
De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen – Andy Griffiths – 352p.

Cijfertjes:

Goodreads: 47/40
Gelezen boeken: 4
Geleende boeken: 2
Bladzijden: 1091 (plus nog steeds fanfictie maar ik ben duidelijk gestopt met het bijhouden van dat aantal bladzijden)
TBR: kuch * 180 * kuch

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.